FUTBOL

Ersun Yanal: Fenerbahçe’nin kazanmaktan öte hedefleri vardır

21 Aralık 2018 Cuma 00:14

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Giresunspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İlk olarak özgüveni arttırmak için bu tür maçların kazanılması gerektiğine vurgu yapan Ersun hoca, “İlk olarak Fenerbahçe her maçı kazanmak için oynar. Fenerbahçe hangi maç olursa olsun, kazanmak için sahaya çıkar çünkü Fenerbahçe’nin kazanmaktan öte hedefleri vardır. Bunların içinden sadece 1 tanesi kazanmaktır. Bugün de kazandık. İstediğimiz ya da Fenerbahçe’nin oynaması gerektiği gibi bir oyunu planlayacağımız süreç bence ilk geldiğimiz günden beri başladı. 40 dakikalık bir Erzurumspor maçı, bugün zaman zaman oyun ama tabii eksilerimiz var, eksiğimiz var. Olmaması gereken ve hepimizin üzerinde titizlikle durması gereken oyunun takım savunması yönü var. Özellikle takım savunması yönündeki sertliğimizi bir an önce ortaya koymak ve birlikte savunma yapabilir hale gelmek için daha iyi önlemler almalıyız. Bu konuda hep beraber iyi konsantre olmalıyız. Çünkü bunu çalışacak zamanımız da yok. Oyuncuların özgüvenini arttırmak için bu tür maçları geçmek gerekiyor. Erzurumspor maçındaki ikinci bölüm bizim güvenimiz açısından biraz sarsıcıydı. Bunların olmaması gerekiyor. Bu yarışın içinde herkese keyif verecek ve 4. yıldız için iddialı, herkesin güvendiği bir takım yaratılacağı konusunda şüphem yok. Bugünkü takımın da bunları yerine getirebileceğine inanıyorum.” dedi.

Devre arası planlarıyla ilgili de açıklama yapan Ersun  Yanal, “Salı ya da Çarşamba günü bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıda açık yüreklilikle ve açık bir dille nasıl bir plan içinde olduğumuzu anlatacağım. Bu planın ortaya koyacağı bölümler, safhalar olacak, bunlarla bizim taraftarımızı, camiamızı bilgilendireceğim. Önümüzdeki bu sürecin yani ikinci yarının bölümünün, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası’nda hedef olarak ne bekliyoruz net bir dille anlatacağım. Planlarımızı yoğun bir şekilde hazırlıyoruz. Bu dili kullanırken kulübümüzün kendi yapısına uygun ve onun dilinden de konuşmak gerekiyor ki Fenerbahçe’nin büyüklüğüne yakışacak bir dil olmalı. Ben de bu konuda hem Başkanımızla hem yönetimimizle mutabakat halindeyim. Özlenen Fenerbahçe’nin, yitirdiğimiz belki 6 ayın çok daha ilerisinde bir Fenerbahçe olacağından hiç kimsenin de şüphesi olmasın. Bu yıl birkaç talihsiz ve şanssız olay yaşandı, yine bir taraftarımızı tribünde kaybettik, başka bir taraftarımız düşerek ağır yaralandı. Sevgili Soner’le ilgili iyi haberler geliyor, onu da en kısa sürede aramızda göreceğiz. Fenerbahçe’nin arkasına bakmadan ilerleyeceği yola doğru yönümüzü çevireceğiz.” ifadelerine değindi.

Fenerbahçe’nin çok büyük bir aile olduğunu da sözlerine ekleyen Ersun hoca, “Zorluklar olur ama Fenerbahçe asla eğilmez, çömelmez. Fenerbahçe başka bir  boyuttur. Bunu en kısa sürede yapacağını hep beraber göreceğiz. Bunu hak eden bir taraftar grubumuz var. Vefakar ve cefakar bir taraftar grubumuz var. Sadece sportif değil, bunu her olayda göstermiştir. Bu duyarlılıklarıyla örnek olmuşlardır. Fenerbahçe bir spor kulübünden öte çok büyük bir sivil toplum örgütüdür. Türkiye sevdasıyla, Türkiye’nin sevgisiyle doludur. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” diyerek sözlerini tamamladı.

BASIN TOPLANTISI
 

Daha sonra düzenlenen basın toplantısında ilk olarak maçı değerlendiren Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “İyi bir skor aldık. Ancak gidişi düşünecek olursak çok sağlıklı bir gidişle bu skoru almadık. Fenerbahçe’nin bazen ofansif zevki yerinde olsa da takım savunmasında zaman zaman problemler yaşıyoruz. Takım savunmasının daha sert ve birlikte yapılabilecek olması durumunda kolay goller yemek bizim ofansif kalitemizin ya da bizim oynadığımız ofansif kalite mentalitesine uygun bir savunmayla gerçekleşmesi gerekiyor. Bunu da takım savunmasıyla birlikte yapmak gerekiyor. Hiçbir oyuncunun hiçbir arkadaşımızın savunma zaafından bahsetmek yanlış olur. Çünkü savunma, çok koordinasyonlu yapılması gereken birlikte yapılması gereken önemli bir zorluk ve Fenerbahçe bunu başaracaktır. Bugünkü maçın farklı gibi gözükmesi ise bizim ofansif kalitemizin olduğundandır ki ben buna inanıyorum. Fenerbahçe, ofansif oyununu her zaman rakip takıma kabul ettirebilecek düzeydedir. Bunu Erzurum maçında yaklaşık 40 dakikalık bölümde gerçekleştirdik ama bu oyunun da devamlılığı ve sürekliliği olmalı yani süresi uzamalı. Bunun geçişinde de savunma iyi yapılmalı. Bu da birlikte oynanan bir oyun: hücum ve savunma. Geldiğimiz noktada, önümüzdeki Antalyaspor maçı ile artık ikinci dönemin başlangıcına adım atacağız. Ben bu maç sonrasında değerli basın mensuplarıyla bir araya gelerek önümüzdeki planı açık ve net bir şekilde aktarmak istiyorum. Kulübümüz ile yaptığımız, Başkanımız, Yönetim Kurulumuz ve çalışma arkadaşlarımız ile yaptığımız bu planın açık yüreklilikle sizinle paylaşacağız. Fenerbahçe’nin hedefleri büyüktür. Skordan öte hedefleri vardır. Bu hedefleri de sizinle paylaşacağız. Önümüzdeki karşılaşmaların hepsinde hangisi olursa olsun, kupa olsun hazırlık olsun, Fenerbahçe kazanmak için oynar. Her maçı kazanmak için sahaya çıkacak bir takım ortaya çıkarmak da şu andan itibaren bizim vizyonumuz. Fenerbahçe bu yıl oldukça ilginç olaylar yaşadı. Bir tanesi tribünde meydana gelen olaylardı. Biliyorsunuz, Allah rahmet eylesin, bir gencimiz bir arkadaşımızı kaybettik. Toprağı bol olsun. Yine bir arkadaşımız kaza geçirdi maç esnasında. Soner kardeşimizde de çok iyi haberler alıyoruz. Onun da durumuyla ilgili sevindirici gelişmeler oluyor. Biz de bütün camiamızla, taraftarımızla, tribüne gelen gelmeyen taraftarımızla, herkesle bir bütün olup ikinci yarının vizyonuyla ve Fenerbahçe’nin skor hedeflediği gerçek vizyonuyla bir arada olacağız.”

Beklenenden farklı bir kadronun sahaya sürülmesine ilişlin soruya ise Ersun Yanal şu şekilde cevap verdi: “Bizim takımın şu anda elinde bulundurduğu kadroyla oynuyoruz. O kadrodan çıkan takım bu. Bu kadroyu oynatmak durumundaydık. Sakat ve cezalı oyuncularımız var. Yine oynadığı takdirde herhangi bir düzeyde problem yaşayabileceğimiz oyuncularımız var. Şu anda çıktığımız kadro bu zorunlulukla çıkmıştır. Bunu herhangi bir yere çekmenin bir anlamı yok. Takımda oynayan bütün oyuncular, her türlü oyuna hazır olmalı ve her sürprize açık olmalı. Bugün bağırsak enfeksiyonu geçiren bir oyuncumuzun durumundan dolayı zorunluluklar oluştu ve zorunluluklar bazen oluşabiliyor. Bunun için bir sürecin işlemesi gerekiyor. Fenerbahçe bir değişim içerisinde ve değişimin bazen sancıları olur. Bunu böyle değerlendirmek gerekir. Fenerbahçe’nin büyüklüğü aldığı skorlarla değil, hedeflerledir. Emin adımlarla da merak etmeyin hem yönetimimiz hem de bizler yürüyoruz.”

Giresunspor maçında Takımımızın sergilediği oyun, Antalyaspor karşılaşması için yeterli mi sorusuna Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Oyun çok farklı. İki maçın şartları ve koşulları çok farklı. İki takımın hedefleri çok farklı. O yüzden buradaki oyunun stratejisi skoru ve statüsü çok farklı. Oradaki ve buradaki statü arasında oyun beklentisi ve konsantrasyonu da çok farklı ayrı değerlendirmek lazım.” şeklinde yanıt verdi.