FUTBOL

Teknik Sorumlumuz Erwin Koeman, Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu

11 Kasım 2018 Pazar 09:36

Profesyonel Futbol Takımımızın teknik sorumlusu Erwin Koeman, 2-0 galibiyetimizle sonuçlanan Aytemiz Alanyaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Koeman, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erwin Koeman maçla ilgili, “Takımın üzerinde tabii ki bir baskı vardı. Lig tablosundaki yerimize bakarsak, bundan kaynaklı bir baskıydı. Daha iyi olmalıyız, lig tablosundaki yerimizi daha iyi bir noktaya getirmeliyiz. Kazanmamız gereken bir karşılaşmaya çıkmıştık. 2-0’lık galibiyetten dolayı mutluyum. Bir hafta içinde 3 zorlu maçı geride bıraktık. Takımımızın saha içerisinde gösterdiklerinden dolayı mutluluk duyuyorum. Takım olduğumuzu gösterdiler, birlikte oynadıklarını gösterdiler. Alanları iyi bir şekilde daralttılar. Disiplin bizim için çok önemliydi ve o disiplini sahaya yansıttılar. Alanyaspor’un belki 1-2 tane pozisyonu var. Özellikle ikinci yarı bizim için daha savunmacı bir anlayışla geçti çünkü bazı oyuncularımız kendilerini o dakikalarda yorgun hissediyorlardı. Ama yine de rakibimizin çok fazla şans üretemediğini gördük bu dönemde de. Oyuncularım çok mücadele etti ve bundan dolayı mutluyum. Bizim için en önemli nokta galibiyetti. Galibiyet her şeyden önemli” dedi.

Takımın son 3 maçta sergilediği etkili görüntüyle ilgili sorulan soruya Koeman, “Her hocanın kendi kişiliği vardır, kendi düşüncelerine bağlı olarak takımını çalıştırır, kafasındakileri sahaya yansıtmak ister. Aslında benim takımın birinci hocası olma sorumluluğunu almadan önceki dönemde de gördüğüm bir şey var; o zaman da oyuncularımız çok çalışıyorlardı. Belki şu anda şöyle bir farklılık var diye değerlendirebiliriz; belki biraz daha dar alanda oynuyoruz, rakibin işi daha zorlaşıyor, pozisyon üretmesi daha zorlaşıyor. Bana göre futbolda ilk yapmanız gereken şey budur. Zor bir dönemden geçiyoruz. Özellikle böyle zorlu dönemlerde buna ihtiyacınız var. Fenerbahçe hala zorlu bir periyotta. Eğer rakibe çok alan verirseniz, rakip istediklerini daha kolay yapabilir. Bugün de aynı şey geçerliydi. Alanyaspor’a o geniş alanları verseydik, gol atabilirlerdi. Bu çok önemli. Sonuç olarak sahaya çıkıp performansınızı en iyi şekilde yansıtmanız gerekiyor. Futbolcularımızın istediklerimizi yapması gerekiyor. Bir yandan da çok iyi futbol oynayabiliriz. Bunu görebiliyoruz, bunu da yapabildiğimiz durumlar söz konusu. Sadece savunma yapmak, sadece o alanları kapatmak değil, benim için en temel nokta güçlü yanlarınızı kullanarak oynamak ve zayıf yanlarınızı göstermemek. Bunları yapmak zor ama bunları yaptıkça özgüven yukarı taşınıyor. Oyuncularımızın bunları yapabildiğini gördük” cevabını verdi.

Saha içerisinde İsmail Köybaşı’nın yaşadığı üzücü olayla ilgili de konuşan Koeman, “İsmail Köybaşı’nın taraftarlarla sorun yaşadığını gördük. Gerçekten çok çalışan, her zaman elinden geleni yapan, harika bir profile sahip bir oyuncu. Sahanın her yerinde olmaya çalışıyor, genç oyunculara yardım etmeye çalışıyor. Bunu görmek benim için çok üzücü bir sahneydi” şeklinde konuştu.

Hasan Ali’nin performansını değerlendiren Koeman, “Hasan gerçekten muhteşem oynadı. Çok enerjik bir oyuncu ama nefes almada biraz sıkıntı yaşıyordu bu akşam. O nedenle bu akşam farklı bir durumu vardı. Çok iyi iş çıkardı. Defansif açıdan mükemmel bir iş çıkarıyor, takıma çok katkısı oluyor. Bindirmeleri iyi, top bizdeyken iyi iş yapıyor. Anderlecht deplasmanında gol de attı. Onun performansından dolayı çok mutluyum" dedi.

Tek yapmaları gerekenin çalışmak olduğunun altını çizen Koeman, "Eğer burada kalırsam herhangi bir şeyin sözünü veremem. Tek yapmam gereken şey çalışmak. Çok gelişmemiz gerekiyor. Lig sıralamasındaki durumumuz belli. Bu akşam belki başlangıç olur. Bir çok sakat oyuncumuz var. Önümüzde kasım ve aralık aylarında oynayacağımız 9 karşılaşma var. Bir sonraki maçımız Trabzon deplasmanı. Şimdi milli ara başlıyor. 2 hafta boyunca 15 oyuncumuzdan yoksun çalışacağız. Onlar Trabzon’a gitmeden, Perşembe ve Cuma gelecekler. Uçağa binmedne önce bir günümüz olacak. Bu durumla başa çıkmalıyız. Umuyorum ki bu skor biraz oyuncularımıza özgüven aşılamıştır" ifadelerine değindi.

Kendi adına yapılan tezahüratlarla ilgili de Hollandalı çalıştırıcı, "Taraftarların tezahüratlarında ismimi duymadım. Çünkü o sırada maça konsantreydim. Sizin isminize tezahürat yapmaları her zaman güzeldir. Şunu da biliyorum. Bunu ailemden, annemden, babamdan öğrendim. Duygusal bir dünyada yaşıyoruz. 2 maç kaybettiğinizde farklı bir durum söz konusu olabilir. Kalıp, kalmama durumu ile ilgili son derece rahatım. Çünkü antrenörlere neler oluyor, neler yaşıyorlar biliyorum. Şu durumdan da mutluluk duyuyorum. Bu 3 maç bizim için zorlu karşılaşmalardı. İyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Hala çok geliştirmemiz gereken noktalar var" dedi.

Barış neden oynamıyor? sorusuna da başarılı teknik adam, "İnsanların bazı oyuncuları görmek ve izlemek istemelerini anlayabiliyorum.  Bizim bir çok oyuncudan kurulu bir kadromuz var. Şu an içinde olduğumuz pozisyon ‘öyle sen oyna, sen gir sen çek’ Rahat bir şekilde bu kararları alabilecek pozisyonda değiliz. Tek yapmamız gereken birlikte çalışmak ve maçlar kazanmak. Barış’ın da zamanı gelecek. Dakikalar bulduğu dönemler gelecek. Yoğun bir periyottayız. Onunda dakika alacağını düşünüyorum.  Son 3 maçta 2 forvetle oynadık. Orta sahayı ve defansı sağlam tutabilmeye de ihtiyacımız var. Bu da Barış sorusuna aslında bir sebeptir.

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy'un maç sonunda yaptığı "Şu anda takımın ahengi iyi. Oyuncular çok memnun. Dolayısıyla Erwin’den memnunuz" açıklamasıyla ilgili de Erwin, "Böyle şeyler söylemesi güzel. Beni bilgilendirecekleri ana kadara herhangi bir reaksiyon göstermeyeceğim. Sadece bekliyorum. bekleyelim, görelim" ifadelerini kullandı.

Slimani'nin performansı ve şampiyonluk şansıyla ilgili de Hollandalı çalıştırıcı şunları söyledi: "Şampiyonlukla ilgili konuşmak için şu an çok erken. Şu anda öyle bir durum içerisinde değiliz. Biz şu an o noktada değiliz. O nedenle bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Slimani Anderlecht maçında skoru 3-0 yapabilecek fırsatı yakaladı ancak o pozisyonu  kaçırdığı için bütün gece uyumamış. Kendisi de bu durumla ilgili kaygılanıyor.  Biraz şansızlıkta yaşadı. Biraz zorlanıyor ama şanslar gelecek ve golleri atacak."