FUTBOL

İsmail Köybaşı: "Galibiyetler geldikçe özgüvenimiz artıyor"

21 Kasım 2018 Çarşamba 12:31

Futbol A Takımımız, Trabzonspor maçının hazırlıklarını Can Bartu Tesislerimizde yaptığı antrenmanla sürdürürken, idman öncesinde oyuncumuz İsmail Köybaşı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Milli takım arasını iyi geçirdiklerini söyleyen Köybaşı, Erwin Koeman’ın takımı iyi analiz ettiğini ifade etti. Taraftarların kendisine gösterdiği protesto ile ilgili de konuşan sol bek, açıklamalarında Trabzonspor maçına da değindi.

Milli takımlara giden oyuncu sayısı futbolcu kalitesini gösteriyor

15-16 takım arkadaşının milli takımlarda olduğunu ifade eden İsmail Köybaşı, “Antrenmanlarımızı yoğun bir şekilde, 8 kişi de olsak gerçekleştiriyoruz. Çoğu arkadaşımız milli takımda. 15-16 arkadaşımızın milli takıma gitmesi çok güzel bir durum. Bu da futbolcu kalitesini gösteriyor. Burada kalan arkadaşlarımızla birlikte antrenmanlarımızı yaptık. Çok güzel ve keyifli geçti. Özgüvenimiz her geçen gün yukarıya giden durumda antrenmanlarımızı keyifli bir şekilde gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Üzüldüm ama bu durum geçici

Son maçta oyuna girerken gördüğü protestolarla ilgili de 29 yaşındaki oyuncu, “Her zaman doğru ve dürüst davranmaya ve bu şekilde hayatıma yön vermeye çalışıyorum. Üzülmedim mi, üzüldüm. Bunu saklayamam. Duygularım yüz ifademden anlaşılır. Şunu biliyorum ki bazen içinde bulunduğumuz durumlar buna neden olabiliyor. Her bir Fenerbahçeli kadar, Fenerbahçe taraftarı kadar, Fenerbahçe’yi gerçekten çok seviyorum. Ve kendimi adıyorum.  Gerçekten adıyorum. Bazen böyle şeyler yaşanabiliyor. Büyük takımlardaki 10. senem. Böyle şeylere çok şahit oldum. Duygularını anlayabiliyorum. Bazen böyle şeylerin olması doğaldır. İçinde bulunduğumuz kötü gidişat olabilir, bazen benim kendi performanslarım olabilir. Üzüldüm ama bunun geçici olduğunu biliyorum. Umarım bu şekilde olur. Fenerbahçe’yi gerçekten çok seviyorum. Oradaki her bir taraftar kadar da kendimi gerçekten adıyorum”  açıklamasında bulundu.

Skora yansıtamadığımız bir durum vardı

Profesyonel Futbol Takımımızın teknik sorumlusu Erwin Koeman’la ilgili soruyu da yanıtlayan sol bek, şunları söyledi: “Koeman, Sayın Cocu’nun yardımcılarındandı. Bizi iyi analiz edenlerden biriydi. Şuna yürekten inanıyorum ve yürekten söylemek istiyorum. Körü gidişat tabii ki sonuçlarla doğru orantılı olduğu için, skora yansıtamadığımız bir durum vardı. Futbol şanssızlığı mı denir, adını ne koyarsınız biliyorum. Bu şansızlık üzerimizdeydi. Fakat Koeman’la galibiyetler geldikçe, özellikle özgüven açısından her futbolcuyu ve camiayı yukarı çeken bir durum oluyor. Çünkü futbol özellikle büyük camialar, bazen sonuç odaklı yaşıyoruz. Bu doğrultuda hareket ediyoruz. Sonucu almamız lazım. Her ne olursa olsun bazen iyi giderken, bazen kötü giderken skora yansıtmak gerekiyor. Doğal olarak kaybedilmiş bazı durumlar bizde özgüven eksikliği yarattı. Koeman’ın gelmesiyle birlikte yakalamış olduğumuz bu seriler her bir futbolcu ve buradaki her bir birey için özgüven duygusunu arttırdı. Futboldaki en temel olgulardan biri budur zaten"

Özgüveni perçinlemek adına çok doğru bir maç

Derbilerin her zaman keyifli olduğu kadar gerilimi yüksek maçlar olduğunu belirten İsmail, “Bunların bilincinde olarak kendimizi zihinsel olarak bu şartlara alıştırırsak bir, iki adım daha önde olmuş olabiliriz. Onların da içinde bulunduğu durumlar var, bizim de içinde bulunduğumuz durumlar var. Bunları iyi analiz edip, kendimizi buna göre hazırlayıp saha içinde nerede, ne zaman ve nasıl davranmamız gerektiğini bilirsek bireysel olarak da takım olarak da bu durumun üstesinden gelebilecek kaliteye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu özgüveni perçinlemek adına çok doğru bir maç” dedi.

Düzenli ve istikrarlı bir şekilde forma giydiğimde neler yapabileceğimi biliyorum

Her zaman ‘keşke’ yerine ‘iyi ki’ dediğini hatırlatan başarılı futbolcu, “Geriye dönüp baktığımda keşke ya da pişmanlıklar yerine iyi ki de demeyi tercih ediyorum. Bu keşkeler insanları her zaman duraklatan ve geriye götüren şeylerdir. Ben iyi ki diyorum. Burada da öğrendiğim çok şeyler oldu. Bazen oynamazken çok şey kazanırsınız. Bazen oynarken kazanırsınız ama bazen oynamazken de kazanacağınız çok şeyler vardır. Şu anda zaten hissettiğim tek şey şu; düzenli ve istikrarlı bir şekilde forma giydiğimde neler yapabileceğimi biliyorum. Bu, benim açımdan önemli” diye konuştu.

Doğru hedef olarak söyleyebileceğimiz tek şey bir sonraki maçtır

Son olarak lig yarışıyla ilgili değerlendirme yapan İsmail Köybaşı, “Son yıllarda böyle bir lig tablosu görülmedi. Şu anda hiçbir takım kesin konuşamaz. Bence doğru hedef olarak söyleyebileceğimiz tek şey bir sonraki maçtır. Ben böyle düşünüyorum. İçinde bulunmuş olduğumuz durumdan dolayı 2-3 maç sonrasını düşünmek yerine bir sonraki maçı düşünmek daha mantıklı” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı
 

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları