FUTBOL

Erwin Koeman: Bir üst tura çıkmak bizim için pozitif

30 Kasım 2018 Cuma 00:08

Teknik Sorumlumuz Erwin Koeman, Dinamo Zagreb karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Koeman’ın konuşmalarından derlediklerimiz şöyle:

“Bir sonraki tura adımızı yazdırmayı başardık. Hedefimiz de buydu. İyi bir maç çıkardık. Özellikle ilk yarıda çok agresif bir görüntü sergiledik. Birkaç pozisyon da ürettik ama hala gol atmakta zorlanıyoruz. Memnun edici bir karşılaşmaydı. Bir sonraki tura adımızı yazdırdık, bu bizim için pozitif.

Evet, gol atmakta zorlanıyoruz. Pozisyonlar üretiyoruz, biraz şansa da ihtiyacımız var. Çok çalışıyoruz bu durumu geliştirmek için. Kazanmak için gol atmak zorundasınız. Gerçekten bugün bir takım halinde oynadık. Bazı oyuncularıma sordum da, onlar da saha içinde kalmak istediklerini söylediler. 90 dakika oynamak istiyorlar. Belki tek sorun topla fazla koşuyorduk. Basit top kayıpları yapıyorduk. Bu takım 90 dakika boyunca sahada kalmayı hak etti.

Kadromuzda birkaç tane gelecek vadeden oyuncu olması önemli. Örneğin Barış bugün 90 dakikada oynadı ve genel olarak onun performansından memnunum. Barış'ın karşısındaki sol bek onun hızından dolayı zor onlar yaşadı. İyi bir iş yaptı. Oğuz’un sakatlığı üzücü. Gelecek vadeden oyuncularımızdan. Eljif de iyi iş çıkardı. Genç oyuncular kendini hala geliştirmeli. Umarım bu genç oyuncular ilerleyen yıllarda düzenli oynayabilirler. Aynı zamanda ek olarak Ferdi ve Berke de var. 

Futbolda birçok sefer olmuş durumlar. Benim için soruyorsanız ben umursamıyorum."