FUTBOL

Erwin Koeman: Bir sonraki tura adımızı yazdırmak için mücadele edeceğiz

28 Kasım 2018 Çarşamba 18:35

Teknik Sorumlumuz Erwin Koeman, Fenerbahçemizin UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda oynayacağı Dinamo Zagreb maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İlk olarak karşılaşmayla ilgili görüşlerini aktaran Teknik Sorumlumuz Erwin Koeman, “Biliyoruz şu anda grupta hangi durumda olduğumuzu. Biz ikinci sıradayız. Zagreb ise birinci sırada. Yarın turu geçmeyi garantileme şansımız var. Bir sonraki tura adımızı yazdırabiliriz. Hedefimiz bu olmalı ve hedefimiz de bu son derece açık.” İfadelerini kullandı.

Takımımızın inişli çıkışlı bir performans sergilediği hakkında sorulan soruya Erwin Koeman şu şekilde yanıt verdi:

“Ben 3 Ağustos’ta başladım burada göreve. Yani 6-7 haftalık bir dönemi kaçırdım. Aslında sezonun geri kalan kısmına hazırlanabilmeniz için en önemli kısımlar o haftalardır. Sezon başındaki o 6-7 haftalık dönemdir. Ben göreve ilk başladığımda Benfica maçı çok yakındı. İlk başladığım gün Benfica maçına çok yakındık. Çok şey gördüm ama bunlarla ilgili basına konuşmak istemiyorum. İyi şeyler var, daha az iyi olan şeyler var. Ama ben biliyorum neler gördüğümü.”

Geleceği hakkındaki belirsizliğin kendisini ve futbolcuları nasıl etkilediği sorusuna ise,  “Herkes bilmek ister ne olacağını ama bu soruyu üstlerime sormanız gerek. Oyuncularım için en önemlisi sahaya çıkıp performans göstermek. Eğer iyi bir profesyonelseniz, hoca üç haftalığına buradaymış dört haftalığına buradaymış sizin için sorun olmaz diye düşünüyorum. Benim görüşüm bu. Çünkü işiniz bu ve işiniz performans göstermek bir futbolcu olarak. Göreceğiz neler olacağını ama şu anda buradayız. Chris ile beraber bu takımı bir şekle sokabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Çok şey yapmamız gerekiyor. Çok çalışmamız gerekiyor. Bunu da biliyoruz. Ligdeki pozisyonumuzu biliyoruz. Avrupa Ligi’nde hangi pozisyonda olduğumuzu biliyoruz. Dediğim gibi çok şey yapmamız gerekiyor. Önümüzde bizi bekleyen çok fazla sayıda maç var. Aynı zamanda geçtiğimiz hafta 15 tane milli oyuncumuz dünyanın çeşitli yerlerine seyahat ettiler. Onlar da çok çalıştılar. Ama şu anda önemli olan bir nokta var. Yarın bizim için önemli. Yarın alacağımız bir galibiyet bizim için önemli. Bu bize güven verecektir. Kafamızdaki stresi azaltacaktır. Şu anda buna odaklanmış durumdayız.” şeklinde yanıt verdi.

Neler gördüğü hakkında sorulan soruyu ise Koeman, “O kısımla ilgili herhangi bir görü bildirmeyeceğim. Bu özel bir konu. Herkes belki kötü bir şey söylediğimi sanıyor ama gördüğünüz gördüğünüzdür. Ben o gördüklerimden bir sonuç çıkardım sonuçta. Bu son derece basit benim kafamda." diye yanıtladı.

Teknik Sorumlumuz Erwin Koeman sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Geçtiğimiz Pazar gününe bakarsak orada bir mağlubiyet aldık. Doğru. Çözmek gereken durumlar var onunla ilgili. Ama Trabzonspor maçı da dahil daha önce söylediğim gibi bir ay içinde biz bekleyen sekiz maç vardı. Biz bu maçlara çıkmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Son derece memnunuz. Çünkü maç oynamaya ihtiyacımız var.  Avrupa’da bir maç oynayacağız ve bu bizim için iyi. Oralarda olmaya ve oralarda mücadele etmeye de ihtiyacımız var.  Biliyorum zor bir durumdayız. Oyuncular için de zor ama herhangi bir bahanesi yok bizim için. Yarın yine sahada olacağız. Galibiyet için, bir sonraki tura adımızı yazdırmak için mücadele edeceğiz.”

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları