FUTBOL

Andre Ayew: "Hedefimiz kesinlikle 3 puan"

07 Kasım 2018 Çarşamba 20:21

Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi D Grubu dördüncü hafta maçında yarın Belçika temsilcisi Anderlecht ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde karşılaşacak. Maçla ilgili Stadımızda düzenlenen basın toplantısında konuşan Andre Ayew, Anderlecht maçında hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi ve turu geçebilmek için her türlü fırsatın önlerinde olduğunu dile getirdi.

Öncelikle maç değerlendirmesinde bulunan Ayew, "Çok zor bir grupta olduğumuzu biliyoruz. Kötü başlangıç yaptık. Zagreb’te kötü sonuç aldık. Turu geçmek için çok büyük şansımız var. Her geçen gün gelişiyoruz. Yarın da üzerimize düşeni yapmak mecburiyetindeyiz. Hedefimiz kesinlikle 3 puan. 3 puan düşüncesiyle sahada olacağız. Avrupa Ligi’nde yola devam edebilmek için çok büyük şansımız var. Önemli bir kulvar. Konsantremizi son ana kadar her zaman üst düzeyde tutmalıyız. Anderlecht topla iyi oynayan, zorlu bir ekip. Kafa kafaya giden bir maç olacak. Turu geçebilmek için her türlü fırsat önümüzde" dedi.
 
Ardından takımla ilgili konuşan Ganalı oyuncu, "Buraya geleli birkaç ay oldu. Bu ligi buraya gelmeden önce de tanıyordum. Bu ligde oynayan arkadaşlarım var. Türkiye’nin en büyük takımına geldim. Çok büyük takımda forma giydiğimi biliyorum. Böyle bir fırsattan memnunum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Sezona zor bir başlangıç oldu. Son dönemde özgüven arttı. Herkesin kendine olan güveni git gide artıyor. Gerek ben gerek takım arkadaşlarım iyiye doğru gidiyoruz. Çok büyük bir takımda oynuyoruz. Umuyorum çok büyük bu takımın, çok büyük görüntüsünü en kısa zamanda ortaya koyabiliriz" ifadelerini kullandı. 
 
Galatasaray maçındaki geri dönüşle ilgili de Ayew, "Sezona kötü başladık. Bu net. Ligdeki durumumuz iyi değil. İnişler, çıkışlar yaşıyoruz. Seriye ihtiyacımız var. Galatasaray maçı farklı. Onu farklı değerlendirmek lazım. Derbi karşılaşmaları her zaman farklıdır. Havası, basına yansımaları, taraftarların oluşturduğu atmosfer hep farklıdır.  Böyle maçları oynadım. Bu özel derbi. Geçtiğimiz hafta özel bir karşılaşmaya çıktığımı hissediyorum. Duran toptan iki gol yedik. 2 golü kabullenip çevirmek zordu ve bunu başardık. Başımızı öne eğmedik. Mücadelemize devam ettik. Çok istekliydik. Kazanabilirdik de. Futbolun içinde böyle sürprizler var. Dolu bir statda oynadık. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Takım ruhumuzu sahaya yansıttık. Kendimize konsantre olmamız gerekiyor. Her karşılaşmamız Galatasaray’a karşı olmayacak. Seriye ihtiyacımız var. 1 puanın bize çok katkısı yok, istediğimiz 3 puandı. Ama oradan alabileceğimiz olumlu noktalar var. O olumlu noktaları alıp iyi bir şekilde bundan sonrasına doğru bir şekilde yansıtmak istiyoruz" dedi.
 

Basın Fotoğrafları