FUTBOL

Teknik Direktörümüz Nihan Su ve futbolcularımızdan açıklamalar

21 Mayıs 2022 Cumartesi 18:45

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Nihan Su ve futbolcularımız, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Hakkarigücü Spor’u 3-0’la geçerek adımızı yarı finale yazdırdığımız müsabakanın ardından FB TV’ye açıklamalarda bulundular.

Teknik Direktörümüz Nihan Su: Güzel bir yoldayız ve devamını getireceğimizi düşünüyorum

Bugün oyuncularımız çok istekliydi. Hepsiyle gurur duyuyorum. İstediğimiz, çalıştığımız her şeyi yaptılar. Bu hafta rakibe iyi çalıştık. Çünkü deplasmandan beraberlikle dönmüştük. İlk yarı kontrollü bir oyun oynamayı tercih ettik. Tabii süre geçtikçe oyuncular da stresli olabiliyor ama ikinci yarı peş peşe gelen gollerle de kilidi çözdük. Hepsi arzu ettiler, başardılar. Güzel bir yoldayız ve devamını getireceğimizi düşünüyorum. Yarı finalde de iyi oyunumuzu oynayarak taraftarımızın ve camiamızın desteğiyle de inşallah finale, finalden sonra da müzemize o kupayı getirebiliriz. Destek veren herkese teşekkür ederim.”

Futbolcularımız kaptan Fatma Kara Şahinbaş, Kennya Cordner ve Narin Yakut da galibiyete dair şunları söylediler:

Fatma Kara Şahinbaş: Golü hissettim ve biliyordum gol olacağını, topun başına da öyle gittim. Takımı çok tebrik ederim. Herkesin emeğine ve ayağına sağlık. Çok güzel futbol oynadık, çok iyi mücadele ettik, savaştık. Kazanacağımızı biliyorduk ve buna emindik. O şekilde de maça çıktık. Sahada %100’ümüzü verdik. Yarı finaldeki rakibimizi bekliyoruz.

Kaptan, taraftarın ‘doktor’ diye tezahürat yapmasına ilişkin, “Taraftarın o şekilde bağırdığını duymadım ama keşke duyabilseydim. Taraftara çok teşekkür ederim, çok gururlandım. Alex ile kıyaslanmak farklı bir his, çok güzel bir duygu. Taraftarımıza bugün destek verdiği için teşekkür ederim.” değerlendirmesinde bulundu. 

Kennya Cordner:Öncelikle şunu söylemek istiyorum; tabii ki ilk yarıda girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilirdik, soyunma odasına farklı skorla girebilirdik ama sorun değil. Devreye 1-0’lık skorla girdik ve devre arasında hocamız bizimle önemli bir konuşma yaptı, bizi motive etti, gerekli şeyleri söyledi. İkinci yarıya çıktık ve daha iyi oynadık. Takım olarak iki tane daha gol attık, hatta daha fazla da gol atabilirdik. Bakıldığında ilk sezonumuz ve ilk Süper Lig sezonunda, Fenerbahçe Kadın Futbol Takımının ilk kurulduğu sene yarı finale çıkmak bizim için çok büyük bir başarı olmakla beraber çok mutlu ve gururluyuz. Biz inanıyoruz ki sonuna kadar gideceğiz. Hem kendi adıma hem de takım adına çok çok gururluyum.”

Narin Yakut: Geçtiğimiz hafta deplasmandan 1 puanla ayrılmıştık ve bizim için hiç problem değildi, moralimizi bozmadık. Aslında biz bu maçı kazanmıştık ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz tabii ki. Bugün de bunu resmiyete dökmüş olduk. Yarı finali de çok başarılı bir şekilde geçeceğimizi düşünüyorum. Takım arkadaşlarımın ayağına, emeklerine sağlık, teknik ekibin ayağına sağlık, taraftarlarımıza destekleri için teşekkür ederim. İnşallah böyle devam ederiz."