FUTBOL

Kadın Futbol Takımımızın İmza Töreni Gerçekleştirildi

10 Eylül 2021 Cuma 16:22

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın imza töreni, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Danabaş’ın yer aldığı törende Kadın Futbol Takımımızın Menajeri Jessica Lynne Çarmıklı ile Kadın Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Nihan Su, basın önünde imzaları attı. İmza töreninde Yönetim Kurulu Üyelerimizden Fethi Pekin ile Can Gebetaş da hazır bulundu.

Yönetim Kurulu Üyemiz Kemal Danabaş:  Fenerbahçe bu alanda da lokomotif olacak, Fenerbahçe kadın futbol takımı da önemli başarıları kucaklayacak ve çok iyi yerlere gelecek

Basın toplantısında ilk olarak Yönetim Kurulu Üyemiz Kemal Danabaş söz aldı. Kadın futbol takımımız hakkında bilgi veren Yöneticimiz, “Sevgili Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım, değerli basın mensupları, misafirlerimiz ve ekranları başında bizleri izleyen kıymetli taraftarlarımız, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün, FB TV ekranlarında bambaşka bir heyecanımızı sizlerle paylaşmak üzere bir aradayız. Ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü olarak olan Kulübümüzün en büyük amacı Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı sporcular yetiştirmek, sporun her dalında daima öncü ve örnek olmaktır. Kulübümüz bu hedeflerle sayısız sporcu yetiştirmiş, “Olimpiyatlara en çok sporcu gönderen kulüp” olma rolünü üstlenmiş, ülke sporunun gelişmesi için her türlü sorumluluğu büyük bir gururla yerine getirmektedir.

Bugün, Fenerbahçe olarak sahip olduğumuz dokuz spor branşının yanına bir yenisini daha ekliyoruz. Fenerbahçe Kadın Futbol takımımızla yeni bir yolculuğa başlıyoruz. Kadın futbol takımının temelleri aslında bizim için çok yeni değil, bundan 2 yıl önce atıldı. 2019 yılında kız çocuklarının futbol eğitimi almaları için Dünya Kız Çocukları Günü’nde Fenerbahçe Spor Okullarımızda ‘Kız Futbol Okulu’nu hayata geçirdik. O sporcularımız da bugün burada bizimle birlikteler. Fenerbahçe’nin futbolla buluşan ilk kız çocuklarının da yolu açık, aydınlık olsun.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, nasıl ki ülkemizin dört bir yanındaki gençlerin, çocukların sarı lacivert formamızı giyme hayalleri varsa bundan sonra tüm kız çocukları ve kadınlarının da bu kutsal Sarı Lacivert çubuklu hayalleri olacak. Hayallerinde Fenerbahçe olan kadınların ve kız çocuklarının elinden tutmak, onları desteklemek ve başarılarına şahit olmak bizim bu yola çıktığımız andan beri en büyük gücümüz oldu, en büyük motivasyon kaynağımız oldu.

Fenerbahçe Kadın Futbol takımımızla birlikte ülkemizde ve tüm dünyada gelişmekte olan, UEFA’nın en fazla önem verdiği ve gelişimi, büyümesi için yatırımlar yaptığı kadın futbolunun, ülkemizde büyük bir ivme kazanacağını düşünüyoruz.

28 şampiyonluğuyla Türkiye’nin en çok şampiyon olan Fenerbahçe futbol takımımızla birlikte umuyoruz ki Fenerbahçe bu alanda da lokomotif olacak, Fenerbahçe kadın futbol takımı da önemli başarıları kucaklayacak ve çok iyi yerlere gelecek. Bundan hiçbir şüphemiz yok.

Kadın futbol takımımızın hayata geçiş yolculuğunda kıymetli isimlerle birlikte çalıştık.  Jessica Çarmıklı, daha önce ABD, İspanya, Rusya ve Türkiye’de futbol oynayan, Türk milli takım formasını giymiş, hayatını buna adayan, kadın futbol alanında UEFA ve FIFA’nın takibinde olan, bu alanda hem futbolcu hem de marka yönetimi adına pek çok adım atmış, eğitimler almış, bunu profesyonel olarak ele alan bir isim. Teknik Direktör olarak ailemize katılan Nihan Su hocamız da da pek çok takımda uzun yıllar aktif olarak futbol oynayan, A milli takım forması giyen ve kaptanlığını yapan, milli takımda çeşitli yaş takımlarında hocalık yapmış, hayatı sporla ve kadın futbolcularla iç içe geçmiş çok kıymetli bir kariyere sahip bir isim. Kendilerine Fenerbahçe Ailesi’ne hoş geldiniz diyorum.

Kadın Futbol Takımımız, uyumlu çalışma süreci sonucunda oluşturuşmuş, potansiyeli çok yüksek olan bir takım oldu. Şu an A takım bazında attığımız adımlarımızı ileride altyapı olarak da geliştireceğiz. Özetle Fenerbahçe’nin var olduğu her alan olduğu gibi ülkemizde de kadın futbolunun ne noktaya geleceğini hep birlikte göreceğiz. Fenerbahçe olarak rakiplerimizle birlikte, federasyona, yarışmaya birinci ligden başlamak adına bir başvurumuz oldu. Kadın futbolunun ülkemizde hak ettiği noktaya gelmesi için bu kararın bir an önce verilmesini ve lig statüsünün açıklanmasını bekliyoruz. Ligin statüsü sponsorluk görüşmelerimiz noktasında da belirleyici nitelikte olduğu için ilgili kararın bir an önce verilip, açıklanmasını istiyoruz.

Sözlerime son verirken; Fenerbahçe’nin bu adımı için Haziran ayında düzenlenen olağan seçimli genel kurulumuzda bu konuyu üyelerimizin gündemine taşıyan ve buna çok önem veren Başkanımız Sayın Ali Koç’a ve Kulübümüze destek veren, oylarını kadın futbol takımının açılması yönünde kullanan değerli kongre üyelerimize teşekkür etmek istiyorum.

Kulübümüzün tarihinde bizleri gururlandıran birçok kadın sporcumuz var. Kadın futbol takımımızın da burada tarih yazacağına, bizleri gururlandıracağına gönülden inanıyoruz. Dünyanın hemen her yerinde yanımızda olan büyük Fenerbahçe taraftarının da çıktığımız bu yolda bir an olsun takımımızı yalnız bırakmayacaklarına eminiz.

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın Menajeri Jessica Lynne Çarmıklı’ya ve Teknik Direktörümüz Nihan Su hocamıza bu uzun yolda elimizden gelen desteği her zaman göstereceğiz. Kendilerine tekrar Fenerbahçe Ailesi’ne hoş geldiniz diyorum, Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, kulübümüze, camiamıza, hayırlı uğurlu olsun. Takımımıza sonsuz başarılar diliyorum.  Tüm izleyenlere teşekkür ediyorum.
” dedi.

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın Menajeri Jessica Lynne Çarmıklı: Bu ülkede kadın futbolu için çok büyük bir potansiyel var

Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Danabaş’ın ardından söz alan Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın Menajeri Jessica Lynne Çarmıklı, “Öncelikle burada olduğunuz için ve kadın futboluna ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Benim için burada, bu masada olmak gerçekten çok büyük bir onur. Fenerbahçe gibi bir kulübü temsil etmek benim için gerçek anlamda büyük bir onur, aynı şekilde kadın futbolunda olmak da… İnanıyorum ki bu ülkede kadın futbolu için çok büyük bir potansiyel var. Sadece ülke çapında değil, Avrupa çapında da gerçekten çok büyük potansiyeli olan bir ülke burası. Futbol, her zaman benim kalbime çok yakın oldu, çünkü futbol sayesinde çok fazla fırsat elde ettim. İnanıyorum ki Türkiye’deki kadınların da bu fırsatı elde etme hakkı olduğunu düşünüyorum. 114 yılını tamamlamış bu kulüpte, burada bulunduğum için ve bu takımın kadın futbolunu kurduğumuz için gerçekten çok mutluyum.…” dedi.

Göstermiş oldukları ilgi ve sahip oldukları vizyondan dolayı Başkanımız Ali Y. Koç ve Yönetimimize de teşekkür eden Jessica Lynne Çarmıklı, “Aynı zamanda Başkanımız Ali Y. Koç’a ve Yöneticimiz M. Kemal Danabaş’a da çok teşekkür etmek istiyorum. Göstermiş oldukları bu destek ve bu vizyona sahip oldukları için teşekkürler. Bu branş UEFA tarafından da çok önem gösterilen bir branş. Burada, bu kulüpte olduğum için, Başkanımızın ve Yönetimimizin bu desteğine sahip olduğum için ben de çok şanslıyım.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın Menajeri Jessica Lynne Çarmıklı, sözlerini şu şekilde noktaladı:

Son olarak şunu söylemek istiyorum ki Fenerbahçe’nin gerçekten çok büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Sadece buradaki kızlarımız için değil, ülkenin bütün geneli için bunu söylüyorum. Ve inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Fenerbahçe Kadın Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarışacak.
Konuşmaların ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

Teknik Direktörümüz Nihan Su: Fenerbahçe’nin, kadın futbolu şubesi açması takdire şayan ve devasa bir adım

Futbol Kadın Takımımızın Teknik Direktörü Nihan Su ise, “Tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Biraz heyecanlıyım. Kadın futbolu adına, kadın antrenörler adına gerçekten çok doğru bir yerde olduğumu şu anda sizlerle birlikte yaşayarak daha iyi deneyimlemiş oldum. Herkese, Fenerbahçe Ailemize merhaba diyerek, Kemal Bey’e de teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. İlk 11 yılı futbolculuk olmak üzere 1995 yılından bu yana kadın futbolunun bizzat içerisinde bulunmaktayım. Bu süreçte kız çocuklarınızın kendini geliştirmesi, engelleri aşabilmesi ve tabii ki başarılı olması için de gerçekten ciddi bir emek de ortaya koyduğumu söyleyebilirim. Bugün geldiğimiz bu noktada Türkiye’nin en büyük spor kulübü ve aynı zamanda en büyük sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe’nin, kadın futbolu şubesi açması ise takdire şayan ve devasa bir adım. Fenerbahçe gibi özellikle son üç yıldır Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği ile kadın ve kız çocuklarının korunması ve bu noktada büyük çaba gösteren, çalışmalar yapan bir devin, kadın futboluna adım atması; bu alanda son yıllarda yükselerek devam eden gelişmeleri taçlandıran, kadın futbolunu markalaştırma yönünde en önemli unsurların başında gelmektedir. Bir kadın futbol emekçisi olarak kendi adıma 26 yılın sonunda bu noktaya varabildiğimiz için çok ama çok mutlu olduğumu ifade edebilirim. Ben de Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’nın teknik direktörü olmanın tarifsiz gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bunun için Başkanımız Ali Koç başta olmak üzere tüm Fenerbahçe ailemize teşekkürleri bir borç biliyorum. Ekibimizle ve futbolcularımızla birlikte bu forma altında büyük ve öncü başarılara imza atmak için çok çalışacağımızın sözünü büyük Fenerbahçe camiasına veriyorum. Ben de Jessica’nın söylediği gibi futbol topunu kalbime yakın tutan insanlardan biriyim. Türkiye’nin her noktasında, Avrupa’nın ve Dünya’nın her noktasında aynı ruh için mücadele eden tüm kadınlarımız ve kız çocuklarımız için birlikte olmaya onları davet ediyorum. İnşallah çok güzel başarılarla Fenerbahçe Spor Kulübümüze yakışır bir şekilde de Kadın Futbol Takımımızı sizlere izlettirmek istiyoruz. Hepinize tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.” diye konuştu.

Ardından Fenerbahçe tarihimize iz bırakmış sporcularımızdan kadın futbol takımımıza gelen mesajlar barkovizyonda yayınlandı.

Voleybol ve Basketbol Takımlarının kurulmasına öncülük eden, kürek ve atletizm branşlarında da çok sayıda başarı kazanmış Tarihe İz Bırakan Fenerbahçeli Kadınlarımızdan Dr. Ayten Salih Berkalp:

Fenerbahçe Spor Kulübü, bugünlerde yeni bir projeye daha imza atmak üzeredir, hatta atmıştır ve Fenerbahçe Kadın Futbol Takımını kurmuştur. Bir ablanız olarak sizlere aramıza hoş geldiniz demek ve birkaç kelime söylemek istedim. Fenerbahçeli olmak çok güzel bir duygu. İnsana guru verici bir duygu ve Fenerbahçe için mücadele etmek çok güzel bir konu, çünkü Fenerbahçe her zaman için kadınlara, genç kızlara ve çocuklara çok önem vermiş, onların her zaman ellerinden tutmuş, onları spora teşvik etmiş ve aynı zamanda iyi insan olmaya   teşvik etmiş bir kulüp. Bu bakımdan daima rakiplerinden bir adım önde olmuştur. Bu vesileyle ben sizlere ‘aramıza hoş geldiniz’ demek istiyorum. İnanıyorum ki sizler de bu kulübe layık olmak için çok çalışacaksınız. Maçlarda güzel dereceler alacaksınız, biri her zaman gururlandıracaksınız. Bunun için tekrardan size ‘aramıza hoş geldiniz’ der, hepinizi kucaklar, hepinize başarılar dilerim.

Fenerbahçe Opet ve A Milli Kadın Voleybol Takımımızın Kaptanı Eda Erdem Dündar:

Herkese merhaba. Sözlerime öncelikle bu formayı taşımanın, kulübümün bayrak sporcuları arasında oluşumun benim için en büyük gururlardan biri olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Bugün aramıza katılan Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımıza ‘Ailemize hoş geldiniz’ diyorum. Kulübümüz her zaman olduğu gibi sporun, sporcunun yanında olmakla beraber kadına, kadının toplumdaki ve spordaki yerine önem vermiş olup, bu konuda adımlar atan bir spor kulübü olmuştur. Bizler Atamızın izinde, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sporcuları olarak çok şanslıyız. Kadın Futbol Takımımızın, Fenerbahçe çatısı altında hep birlikte kutlayacağımız nice başarılar yaşayacağına gönülden inanıyorum ve tekrardan ‘hoş geldiniz’ diyorum.

 Fenerbahçeli Olimpiyat İkincisi Boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu:

Herkese merhaba, ben Buse Naz Çakıroğlu. Fenerbahçeli olmak, Fenerbahçeli Buse olarak anılmak, hele ki Fenerbahçe’de kadın sporcu olmak her daim arkanda büyük bir destek hissetmektir. Olimpiyat sürecim boyunca sevgili Kulübüm, Başkanımız ve camiamız her zaman benim yanımda oldu. Sizin de çıktığınız bu yolda, bu büyük kulüp her zaman sizin yanınızda olacak, size destek verecek ve en büyük başarılarda sizi hep birlikte alkışlayacağız. Güzel ailemize ‘hoş geldiniz’ demek istiyorum. Hepinizle gurur duyuyorum.

Fenerbahçeli Olimpik Milli Atletimiz Eda Tuğsuz:

Türkiye’nin sporcu fabrikası Fenerbahçe Spor Kulübü’dür. Olimpiyatlara en çok sporcu gönderen kulübüz ve bu azımsanamayacak kadar büyük bir başarı ve bize verilen desteğin en büyük kanıtlarından. Şimdi ise Kadın Futbol Takımımız aramıza katılıyor. Şampiyonluklarınız, kupalarınız bol olsun; büyük Fenerbahçe ailesine hoş geldiniz."

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın Efsane Kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen:

Öncelikle herkese merhabalar. Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımıza bu çıktıları yeni yolda bol şans ve başarılar diliyorum. Fenerbahçe ailemize hoş geldiniz. Ben, 13 yıl boyunca bu formayı çok gururla taşıdım. 7 yıl da kaptanlığını yaptım ve gerçek anlamda bunun mutluluğu tarif edilemez, kelimelerle anlatılamaz. Bunu armaya hizmet eden bili ve hisseder. Fenerbahçe’de kariyerimi sonlandırdım, sporculuk hayatım bitti ama Fenerbahçeliliğim ömür boyu sürecek. Bu ailenin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum.”

İmza törenin sonunda imzalar atıldı ve teknik ekip ile kız futbol okulu öğrencilerinin katılımıyla toplu fotoğraf çektirildi.

Fenerbahçe tarihimize iz bırakmış sporcularımızdan kadın futbol takımımıza gelen mesajlar:




Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları