FUTBOL AKADEMİ

Fenerbahçe Futbol Akademimizin ilk turnuvası haftaya gerçekleşiyor

16 Eylül 2022 Cuma 13:58

Türk futbol altyapısına katkı sağlamak ve ülkemizin çocuklarının elinden tutup onlara fırsat yaratmak amacıyla Fenerbahçe Futbol Akademimiz tarafından hayata geçirilen ‘Her ay bir turnuva’ projesinin ilk organizasyonu olan Semih Şentürk Turnuvası, 24 Eylül 2022’de Fenerbahçe Fikirtepe Tesisleri’nde yapılacak.
 
6 Eylül’de Fenerbahçe Futbol Akademimizin resmi sosyal medya hesaplarından duyurusu yapılan ve amatör kulüplerin 10 yaş altı takımlarının katılımıyla gerçekleşecek turnuvada 16 ekip mücadele edecek.
 
Turnuvaya ismi verilen, Fenerbahçe Futbol Akademimizde forvet antrenörü ve 16 Yaş Altı Takımımızın Yardımcı Antrenörü olarak görev yapan Fenerbahçeli eski futbolcu Semih Şentürk, turnuvaya dair açıklamalarda bulundu. 
 
Semih Şentürk, “Bu yaştaki futbolcular için turnuvalar çok önemlidir. Turnuvaya 16 takım katılıyor. Tam yetişme çağındalar ve böyle sık sık maç yaparak kendilerini gösterme şansı buluyorlar. Benim zamanımda böyle organizasyonlar yoktu. Çocuklar için çok büyük fırsat. Akademimiz açısından da bir lansman olacak. Şimdiden büyük heyecan duyuyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Semih Şentürk: İlk geldiğim yerde, benim yuvam olan Fenerbahçe’de adıma turnuva düzenlenmesi beni çok heyecanlandırdı
 
Şentürk, turnuvaya isminin verilmesi hususunda ise, “Hem Fikirtepe’yi hem Dereağzı’nı hem de Samandıra’yı görmüş, Fenerbahçe forması için uzun yıllar ter dökmüş bir insan olarak turnuvanın isminin Semih Şentürk olduğunu duyduğumdan beri çok heyecanlıyım. Çocuklar da benim kadar heyecanlı olacaklardır, umarım o gün heyecanlarını kontrol altına alıp sahada iyi şeyler gösterebilirler. Bir an önce 24 Eylül’ün gelmesini bekliyorum. İzmir’den ilk geldiğimde annemin, babamın 15 yaşımda beni bıraktığı yerde, Fikirtepe Tesislerimizde benim adıma turnuva düzenlenmesi beni çok heyecanlandırdı. Dediğim gibi o günü bekliyorum. Umarım o gün de güzel maçlar olur, sakatlıksız bir şekilde, coşkuyla tüm sporcularla iyi bir gün geçiririz.” şeklinde duygularını paylaştı.
 
Turnuvada mücadele edecek olan takımlar şu şekilde:
 
Başakşehir Bld. Spor Kulübü, Gençordu Spor Kulübü, İnegölspor, Marmara FK, Ihlamurkuyu Birlik Spor Kulübü, Erenler Futbol Kulübü, Beşyüzevler Spor Kulübü, Gölcük Karadeniz Spor Kulübü, Çanakkale Atletik Spor Kulübü, Yalovagücü Spor Kulübü, Bursa Yıldırımspor Spor Kulübü, Çamlıca Spor Kulübü, Arabayatağı Spor Kulübü, Bulvarspor Kulübü, Kavacık Spor Kulübü, Avcılar Futbol Akademisi
 
Ekim’de Cumhuriyet, Kasım’da ise Can Bartu Turnuvaları düzenlenecek
 
Projenin ikinci ve üçüncü adımı olan Cumhuriyet Turnuvası ile Can Bartu Turnuvası, sırasıyla 29 Ekim ve 16 Kasım’da 11 yaş altı takımların katılımıyla gerçekleşecek.
 
Turnuvalara dair duyurular Fenerbahçe Futbol Akademi resmi hesaplarından yapılmaya devam edecek.

Basın Fotoğrafları