FUTBOL AKADEMİ

Futbol Akademimizin İdari Sorumlusu Serdar Alkın: “Çok geniş bir kadroyla çocukları en iyi şekilde yetiştirip A Takıma ve Türk sporuna kazandırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz”

20 Mayıs 2022 Cuma 12:30

Futbol Akademimizin İdari Sorumlusu Serdar Alkın, Fenerbahçe TV’de yayınlanan ‘Akademiden Geleceğe’ programının konuğu oldu ve Futbol Akdemimizdeki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Sorumluluk alanıyla ilgili bilgiler vererek sözlerine başlayan Serdar Alkın, “İdari birim olarak teknik kadronun beğendiği sporcuların kulübün bünyesine dahil olması sırasında devreye giriyoruz. Oyuncuların lisans işlemleri, antrenörlerin özlük işlemleri, maç ve turnuva organizasyonları, onlar için gerekli yazışmalar, arşivleme vb. birçok işle ilgileniyoruz, idari anlamda.” dedi.

Oyuncuların geliş sürecindeki işlemleri ile ilgili bilgi veren Alkın, “Kulübe gelen bir oyuncu ilk bizimle tanışıyor. Bu da hem bizim içi hem oyuncular için avantaj oluyor. Oyuncunun transfer işlemleri için federasyon tarafından belirlenen bazı prosedürler var. Belgeler tamamlanıyor. Kulübünden transfer formu alınıyor, veliden muvafakatname alınıyor. Buraya gelen çocuklar hep 18 yaşından küçük oluyor. Veli onayı olmadan transfer işlemi gerçekleşmiyor.  Gerekli belgeler ve onay işlemleri tamamlandıktan sonra bunlar TFF’ye teslim ediliyor. Ve oyuncunun lisansı çıkartılarak, kulübümüz bünyesine dahil oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

U10 Takımımızın Almanya ve Belçika’da katıldığı organizasyonla ilgili bilgiler aktaran Alkın, “Covid önce yurt dışında daha fazla turnuvaya katılıyorduk. Maalesef iki senedir dünya genelinde bu tip organizasyonlar düzenlenemedi. 2 sene sonunda küçük yaş grupları için böyle bir davet aldık. Biz de kabul ettik. Almanya ve devamında Belçika’ya geçtik. Almanya’da Derewa Cup yapıldı. 18 takım katıldı. Çok güzel bir organizasyon gerçekleşti. Takımda güzel sonuçlar aldı, turnuvayı üçüncü tamamladık. Oradan karayolu ile Belçika’ya geçtik. Turnuvalar peş peşe oldu. O da bizim için güzel bir deneyim oldu. Belçika’da da çok büyük bir organizasyon var. Brussels Cup. Avrupa’nın en iyi en büyük kulüpleri katılıyor. 8-9-10 yaş grupları için düzenleniyor. Yaklaşık 70’er kulüpten turnuvada 250 kulüp civarında katılım oluyor. Çocuklara da ciddi katkılar sağlıyor. Oyuncularımızın Avrupa’da kendi yaşıtlarıyla müsabaka yapmaları onlara çok büyük deneyim sağlıyor. Bunun yanında sosyal-kültürel olarak da büyük deneyim kazanıyorlar. 10 yaşında oldukları için ilk defa yurt dışına çıkanlar oluyor. Yeni kültürlerle tanışıyorlar, yeni ülkeler görüyorlar. İlk defa uçağa binen oluyor. Çocuklara futbolla birlikte sosyal olarak da bu turnuvalar büyük katkılar sağlıyor.” diye konuştu.

Futbol Akademideki son yıllardaki değişimler ve güzel gelişmelerle ilgili de Alkın, “Kulübümüz tarafından son dönemde altyapıya ciddi yatırım yapılıyor. Futbol Akademimiz için yapılan yeni bina bir yıldır akademideki oyuncuların kamp yapmaları için ya da şehir dışından gelen çocukların kamp yapmaları için kullanılmakta. Toplantılar, yemekler ve sosyal faaliyetleri için bu binayı kullanmaktalar. Son derece modern imkanlara sahip bir bina bu bina. Bunun yanında geçmiş yıllara oranla geniş bir kadroya sahibiz. Bütün yaş grupları için antrenörlerimiz var, onun haricinde doktorumuz, psikoloğumuz, mentörümüz, okul aile ilişkileri sorumumuz, analiz birimimiz, etüt sorumlumuz… Çok geniş bir kadroyla çocukları en iyi şekilde yetiştirip A Takıma ve Türk sporuna kazandırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

20 yılı aşkın süredir Fenerbahçe Spor Kulübü’nde görev yapan Serdar Alkın, bu deneyimi kulübün faydasına en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını ise şu sözlerle aktardı: “Her işte deneyim çok önemli ama bizim işimizde biraz daha önemli gibi. Buraya gelip bir süre oynayıp A Takıma çıkamayıp farklı kulüplerde futbol hayatına devam eden bir oyuncuyla başka bir turnuvada ya da organizasyonda karşılaşıyoruz. Ya da ilk zamanlar burada futbol oynamış, şu an antrenör olmuş oyuncular var; Semih Şentürk mesela. Semih Şentürk altyapıda oyuncuyken şu an bizde antrenör oldu. Ya da oyuncumuz bir başka kulüpte İdari Menajerlik görevi yapıyor. Bunlarla ikili ilişkilerimiz çok iyi. Bunu da kulübün faydasına en iyi şekilde değerlendirip en iyi şekilde çalışıyoruz."

Unutamadığı anılarla ilgiliyse Serdar Alkın, “Futbol camiasında en önemli hatıralar başarılar oluyor. Birçok organizasyonda şampiyonluklar elde ettik. En çok unutamadığım uluslararası başarılar oluyor. 1996 doğumlu oyunculardan oluşan bir U15 takımımız vardı. Çok iyi bir kadroydu. Onlarla Macaristan’da Avrupa Şampiyonluğu yaşadık. Bizim için büyük gurur kaynağıydı. Şampiyonluktan dolayı Dünya Şampiyonasına katıldık, aynı ekiple beraber orada da Dünya 5.’si olduk. Çok sevindik, çok gurur duyduk. Hem Fenerbahçemiz hem de ülkemiz adına gurur dolu günlerdi. Bir de bir organizasyonda bir takımımız Dünya Fair Play ödülü aldı. Biz de törene katıldık. Bu da unutamadığım bir hatıra.” dedi.

Futbol Akademimizin İdari Sorumlusu Serdar Alkın sözlerini şu sözlerle tamamladı: “Uzun yıllardır Fenerbahçe Spor Kulübü’ne hizmet ediyorum ve bundan dolayı çok gururluyum. İlk günkü heyecanla işlerimizi yapıp kulübe layık olmak için çalışmaya devam ediyoruz.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları