FUTBOL AKADEMİ

Fenerbahçe Futbol Akademimiz, Dünyaca ünlü kulüplerin de katıldığı Uluslararası U11 Can Bartu Turnuvası’na ev sahipliği yaptı

16 Kasım 2022 Çarşamba 19:44

Fenerbahçe Futbol Akademimizin Türk futbol altyapısına katkı sağlamak, ülkemizin çocuklarına fırsat oluşturmak ve öz kaynak havuzunu genişletmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Her ay bir turnuva’ projesinin üçüncüsü Uluslararası U11 Can Bartu Turnuvası, Dünyaca ünlü kulüplerin de katılımıyla Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde yapıldı. 5 ülkeden 16 takımın mücadele ettiği bu özel turnuvayı İtalyan ekibi Inter şampiyonlukla tamamladı.

Fenerbahçemizin hem futbolda hem de basketbolda formasını giymiş, tarihte ilklere imza atmış simge figürü, beyefendi kişiliği ve eşsiz futboluyla hem ülkemizde hem de İtalya’da da büyük iz bırakmış Sinyor Can Bartu’nun adının verildiği turnuvaya; Atletico Madrid, Inter, Juventus ve Villarreal gibi Dünyaca ünlü kulüpler de katıldı. 

Akademimizin sponsorları Ülker ve Tirebolu 42 Çay’ın katkılarıyla düzenlenen etkinliğe; Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Futbol Akademiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Özaktaç, Türkiye Futbol Federasyonu Genç Milli Takımlar ve Futbol Gelişim Direktörlüğü Koordinatörü efsane futbolcularımızdan Oğuz Çetin, Kadıköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tarkan Merçül, Can Bartu’nun eşi Güler Bartu, Yönetim Kurulu ve Başkan Başdanışmanı Mümtaz Karakaya, futbolcumuz Mert Hakan Yandaş ile Futbol Akademimizin Genel Koordinatörü Tahir Karapınar ve Futbol Akademimizin teknik ve idari kadrosu katıldı.

Bu özel organizasyonda Azerbaycan, Bulgaristan, İspanya, İtalya ve Türkiye’den toplamda 16 takım mücadele etti. Fenerbahçe, Atletico Madrid, Neftçi Bakü, FC Inter, Juventus, Beşiktaş, Galatasaray, Villarreal, Göztepe SK, CSKA Sofia, Başakşehir, Altay, Adana Demirspor, Manisa FK, Altınordu ve Gölcük Karadeniz takımlarının yer aldığı turnuvada 11 yaş altı takımlar, 4’erli 4 grupta karşı karşıya geldi.

Altyapılara ilişkin fikir alışverişlerinin de yapıldığı U11 Can Bartu Turnuvası kapsamında toplamda 40 maç oynandı. Karşılaşmanın açılış maçında Fenerbahçemiz, İspanyol ekibi Atletico Madrid ile karşılaştı. Bu maçın başlama vuruşunu ise Can Bartu’nun eşi Güler Bartu ile futbolcumuz Mert Hakan Yandaş yaptı. A Grubu’nda yer alan Fenerbahçemiz, ilk maçında Atletico Madrid’e 1-0 mağlup olurken; Göztepe’yi 2-0, CSKA Sofia’yı da 1-0 mağlup ederek grubu Atletico Madrid’in ardından 6 puanla ikinci sırada tamamladı. 5.’lik-8.’lik karşılaşması ilk maçında Medipol Başakşehir’e, ikinci maçında da Juventus’a 2-0 kaybeden Takımımız U11 Can Bartu Turnuvası’nı 8. sırada tamamladı. Finalde Galatasaray’ı 2-0 yenen Inter organizasyonu şampiyonlukla tamamlarken, Atletico Madrid ise üçüncü oldu.

Can Bartu’nun hayatının ve kariyerinin anlatıldığı bir videonun da oynatıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Güler Bartu, “Bugün burada olan herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ben Fenerbahçe’nin efsanesi Can Bartu’nun eşi Güler Bartu. Sizlerle bir arada olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Burada pırıl pırıl gençleri bu çatı altında görmek gerçekten çok güzel. Heyecanlarını ve heveslerini paylaşıyorum. Turnuva haberini ilk duyduğumda ve akabinde telefonum çaldığında hem çok duygulandım hem de çok gururlandım. Fenerbahçe’nin Can için anlamı çok büyüktü. Çocukluğu, ilk gençliği, sporculuğunun büyük bir kısmı Sarı-Lacivertin içinde geçti. Çubukluyla şampiyonluklar ve nice başarılar yaşadı. Sonrasında da son gününe kadar büyük bir tutkuyla Fenerbahçe’ye olan sevgisini yaşamaya devam etti. Kulübümüz de ondan ilgisini alakasını hiç esirgemedi; o henüz hayattayken futbol takımının çalıştığı tesise adını vermek gibi büyük bir onur yaşattı. Heykeli ise Lefter ağabeyinin heykeli ile birlikte az ötede duruyor. Onun adının böyle bir turnuvayla onurlandırılmasından dolayı çok mutluyum. Burada olmak benim için çok kıymetli. Kulübümüze, Başkanımız Ali Koç’a teşekkür ederim. Sporcularımızın hepsine başarılar diliyorum. Bugün futbolun güzelliklerini yaşayacağımız çok güzel bir gün olacak. Emek, çalışma sonuçlardan ve başarıdan her zaman önce gelir. Çocuklarımıza da bunu aşılamalıyız…” dedi.

Organizasyonun kapanış konuşması için kürsüye gelen Futbol Akademiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Özaktaç, tüm takımları tebrik etti ve bu özel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Özaktaç yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bu turnuvanın gerçekleşmesinde ve bize her zaman desteği ve katkısı olan Sayın Başkanımız Ali Koç’a ve Kulübümüze çok teşekkür ediyorum. Akademi Koordinatörümüz Sn. Tahir Karapınar’a, Akademi Alt Yaşlardan Sorumlu Koordinatörümüz Caner Kaya’ya, bu kusursuz organizasyonun gerçekleşmesine en büyük emeği harcayan Arman Elitaş’a ve Fenerbahçe Spor Kulübü İletişim Departmanına, Burcu Aydın ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Umarım güzel zaman geçirdiniz. Çocuklar mutlu, inşallah sizler de mutlu olmuşsunuzdur.  Türkiye’ye bir örnek olur. Fenerbahçe tarihinde daha önce böyle bir organizasyon yaptı mı, bilmiyorum. İlktir belki de uzun zamandır yapmamıştır. Umarım devamı gelir. Sadece bizden değil diğer büyük kulüplerden de böyle bir atılım bekliyoruz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Şampiyon Inter’i ve bütün takımları kutluyorum.”  dedi.

Organizasyonun ardından ödül töreni yapıldı. Dereceye giren takımlara ve oyunculara ödülleri verildi.

Şampiyon: Inter
İkinci: Galatasaray
Üçüncü: Atletico Madrid
En centilmen takım: Villarreal
En iyi oyuncu: Mario Breton Guzman (Atletico Madrid)
En golcü oyuncu:  Ahmet Doruk (Gölcük Karadeniz)
En iyi kaleci: Gianpiero Gaiiera (Inter)

Basın Fotoğrafları