FUTBOL AKADEMİ

13 Yaş Altı Futbol Takımımız, 14/16 programının konuğu oldu

28 Ocak 2019 Pazartesi 17:52

3. Uluslararası Antalya Kupası’nda şampiyon olan 13 Yaş Altı Futbol Takımımız, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu.

İlk olarak şampiyonayı değerlendiren U13 Takımımızın Teknik Sorumlusu Fatih Süt, “Bizim için çok olumlu bir turnuvaydı. Üst üste katıldığımız 3. turnuvadan da şampiyon olarak döndük. Şampiyonluklardan ziyade bizim için iyi oyun önemliydi. İyi oyun oynadığımızı ve eğlendiğimizi düşünüyoruz. En önemlisi bu. Gayet mutluyuz. Gelişimimiz yavaş yavaş ilerliyor. Bu çocuklar daha da iyi yerlere gelecek. Bundan eminiz. Hiç kuşkumuz yok. Bakalım, bundan sonra neler olacak.” ifadelerini kullandı.

Kendileri için önemli olanın çocukların kaygılarını almak olduğunu vurgulayan Fatih Süt sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ligimiz mart ayında başlayacak. Başlamadan önce özel turnuvalarda, hazırlık maçlarında çok fazla karşılaşma oynadık. Hiç mağlubiyet almadık ama bundan ziyade iyi oynamayı istiyoruz. Çok yetenekli olduğumuzu biliyoruz. İyi oynayarak keyif aldığımızda da sonuçların kendiliğinden geldiğini düşünüyoruz. Bizim için önemli olan, çocuklarımızın kaygılarını almak. Sürekli kaygıların önemli olmadığını düşünüyoruz. Yenilebilirler de yenebilirler de. Bu iki sonuçlu bir oyun. Sonucun önemli olmadığını ve bizim sadece kendi oyunumuzu oynayarak eğlenmemiz gerektiğini çocuklara söylüyoruz. Onlar da bunu benimsedi. Şu anda iyi gidiyoruz ve daha da iyi olacağını düşünüyorum. Her birinin yetenekli olduğunu ve bu takımın da iyi bir takım olduğunu ama birincilikten, şampiyonluktan ziyade bizim kendi işimizi yapmamız gerektiğini benimsettik.”

Ardından söz alan futbolcularımızdan Aziz Eren, Fenerbahçe gibi büyük bir takımda oynadığı için çok mutlu olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Turnuva çok güzeldi ve çok eğlendik. Takım olarak iyi bir performans gösterdik ve 3’te 3 yaparak şampiyon olduk. Nice şampiyonluklar diliyorum. Arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Herkesi motive etmek çok önemli. Ne kadar iyi bir takım olduğumuzdan bahsediyoruz. Kendi aramızda ‘Biz çok iyi bir takımız. Kendimi oyunumuzu sergilersek yenemeyeceğimiz ekip yok’ diyoruz. Birbirimizi motive ederek maçlara çıkıyoruz. Çok eğleniyoruz ve eğlenince de kazanıyoruz.”

Ulaş Oktay Yıldız, “Turnuvada çok eğlendik. Rakiplerimize iyi oyunumuzu gösterdik ve şampiyon olduk. Başkanımıza, hocalarımıza ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Nice şampiyonluklar diliyorum.” derken diğer futbolcumuz Yusuf Gülsoy, “Fenerbahçe ailesine çok teşekkür ederim. Burada olduğum için çok mutluyum. Fenerbahçe’ye daha nice şampiyonlukla, kupalar kazandıracağımızdan da eminim. Daha nicelerine diyelim. Hastalığımdan ötürü turnuvada istediğim performansı gösteremedim. Daha da iyisini yapabilirdim. İnşallah nice şampiyonluklar olur. Hocama da çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Herkesin yüz 100 performansını ortaya koyduklarını dile getiren bir diğer oyuncumuz Yiğit Ali Özcan, “Güzel bir turnuva geçirdik. Takımımız adına şampiyonluk kazandık ve daha nicelerini dilerim. Hepimiz yüzde 100’ümüzü ortaya koyarak Fenerbahçe’ye layık olmaya çalıştık. İstanbul’a şampiyonlukla geri döndük.” dedi.

Futbolcularımızdan Doruk Tuğrul geri düşseler bile her daim en iyisini yapmaya çalıştıklarını ve başardıklarını belirtirken Asaf Akın Sert ise, “Turnuva benim adıma çok iyi geçti. Çok güzel oynadık ve güzel oynayınca da şampiyonluk geldi. Biz, iyi oyunumuzu sergilediğimizde hiçbir takım karşımızda duramıyor.” şeklinde konuştu.

Söz alan bir diğer sporcumuz Halil Çınar Nergis, “İyi bir turnuvayı geride bıraktık. Hedefimizi her zaman yüksek tuttuk. Bizim ne kaybetmek ne de beraberlik gibi hedeflerimiz oldu. Her zaman galibiyeti amaçladık. Arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ederim. Birbirimize hep güvendik. Önümüzde de zorlu bir lig var ve bu ligden de çok başarılı ayrılacağımızı düşünüyorum. Türkiye Şampiyonu olabileceğimizi de düşünüyorum.” dedi.

U13 Takımımızın Teknik Sorumlusu Fatih Süt, “Kulübüme, camiama ve organizasyonda bizim yanımızda olan hocalarımıza, yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.