KOLEJ

Milli Mücadele ateşinin yakıldığı 19 Mayıs'ın 101. yıl dönümü Fenerbahçe Koleji’nde özel bir törenle kutlandı

19 Mayıs 2020 Salı 23:12

Fenerbahçe Koleji, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıl dönümü nedeniyle özel bir tören düzenledi.

Koronavirüs (COVID-19) pandemisi nedeniyle okulların kapalı olduğu ve sokağa çıkma yasağının da bulunduğu 19  Mayıs’ı, Fenerbahçe Koleji yöneticileri, 23 Nisan’da olduğu gibi 19 Mayıs töreninde de lise öğrencilerinin tamamının fotoğraflarını afiş olarak bastırıp okulun konferans salonuna yerleştirerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenini sanki öğrencileri okuldaymış gibi yaptı.

Sabah saatlerinde Fenerbahçe Koleji’nin sosyal medya hesapları üzerinden video yayımı ile başlayan tören; gün boyunca milli sporcular, ünlü sanatçılar, yazarlar ile Fenerbahçe Koleji öğrenci ve öğretmenlerin konuk olarak katıldığı canlı bağlantılarla devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı törenin ilk bölümünde Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Fatih Canpolat, öğrencilere şu şekilde seslendi: “Atatürk'ün ‘bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak’ sözleri ile işaret ettiği çocuklarımıza, gençlerimize armağan ve emanet etmesi büyük anlam taşımaktadır. Bakınız 100. yaşını kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyetimiz, Türkiye Cumhuriyetimiz, hala yüreklerimizde şen, çocuksu bir coşku ve hala gönüllerimizde delikanlı ve mağrur bir sevdadır.”

Törenin ikinci bölümünde ise milli sporcular, ünlü sanatçılar, araştırmacı yazarlar hem gönderdikleri video mesajlarla hem de canlı yayın bağlantıları ile törene katıldı.