ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ

Çocuk ve Gençlik Kulübümüz Online Gençlik Zirvesi düzenledi

10 Ekim 2020 Cumartesi 19:13

Çocuk ve Gençlik Kulübümüz, Covid-19 salgınında birçok gencimizin gelişimlerini desteklemek adına seminerlere katılamaması nedeniyle 10.10.2020 tarihinde “FBÇGK Online Gençlik Zirvesi” adıyla gerçekleştirdiği bir webinarda (online seminer) birbirinden değerli isimlerle 13-25 yaş aralığındaki gençleri buluşturdu.
 
FBÇGK Online Gençlik Zirvesi’nde; Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve Ozan Korman Tarman, Futbol A Takım Doktorumuz Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, Fenerbahçe Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fatih Canpolat, Ünlü Gazeteci ve Spor Yorumcusu Mehmet Demirkol, Fit Brokoli Kurucu Ortağı Diyetisyen Güneş Aksüs ve genç katılımcılarımız yer aldı.
 
Salgınının dünyaya olan etkilerinin “Geçmiş, Şimdi, Gelecek” temasıyla ekonomi, sağlık, eğitim ve spor alanlarında değerlendirildiği webinarın açılışını Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt yaptı.
 
 Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, şöyle konuştu:
 
“Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübümüzle gerçekleştirdiğimiz ‘Online Gençlik Zirvesi Webinar’ına katılıp aramızda olan herkese bende hoş geldiniz demek istiyorum.

Sözlerime başlarken öncelikle Başkanımız Sayın Ali Koç’un sizlere kucak dolusu sevgileri ve selamlarını sizlere iletiyorum.

Çocuk ve Gençlik Kulübümüz 2016 yılından bugüne kadar genç katılımcılarla birlikte kimi zaman eğlenceli kimi zaman eğitici birçok organizasyonlara imza attı. 

Bu yıl için de sevgili Ece ve ekibinin çok güzel organizasyon fikirleri vardı ancak pandemi nedeniyle ne yazık ki bu projeleri hayata geçiremedik, askıya aldık, inşallah ileriki günlerde aramızda mesafelerin olmadığı yeni organizasyonlar yapacağız.

Gençlerle birlikte olmak, fikirlerini dinleyebilmek, zamanı yakalamak ve aynı zamanda onlara katma değer yaratacak fırsatlar yaratmak bizim için her zaman çok önemli.. 

Covid19 salgını nedeniyle geçirdiğimiz zor günleri, bugünü ve geleceği; alanında uzman kişilerden dinleyeceğimiz Online Gençlik Zirvesi için çok mutlu ve açıkçası çok heyecanlıyım.

Taraftarından güç alan, taraftarıyla nefes alan bir kulüp olarak, Covid 19’un dünyayı sarsan ‘yeni normaline’ karşın biz de Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, 
pandeminin ilk günlerinden itibaren taraftarımızla, üyelerimizle, gençlik ve çocuk kulübümüzle iletişimimizi hiç kesmedik; aksine bu “asırlık bağı” daha da güçlendirdik.

Bu webinar işte bu nedenle çok önemli.
Siz, Fenerbahçemizin ve ülkemizin geleceği olan genç taraftarlarımızla, Corona ile etkilenen yakın geçmişi, ve Pandemi ile dünyada başlayan değişimin;
spordan, eğitime, ekonomiden, kariyerlerimize bizleri nasil etkilediği konusunda sizlerle paylaşımda bulunmak ve sanal da olsa sizleri kucaklamak amacıyla bugün biradayız.

Sizler Z kuşağı olarak bu Dijital transformasyonun tam göbeğindesiniz, ve yakın gelecekte çalışma hayatına başladığınızda değişimi yönetenler ve liderlik edenler olacaksınız. Bizler de bu yeni dünyada sizlerin en büyük destekçisi olarak elimizden geleni yapmak için her zaman yanınızda olacağız.

Her zaman olduğu gibi hep destek tam destek ...

Evet, Çocuk ve Gençlik Kulübü için bir ilk olan bu webinar’a kıymetli vakitlerini veren değerli konuklarımıza da ayrıca hoş geldiniz demek istiyorum:

Yönetim Kurulu Üyemiz, Sevgili Arkadaşım Ozan Korman Tarman bugün ve yarının ekonomik bakış açısını sizlerle paylaşacak. Londra’ya sevgilerimi iletiyorum…
Yoğun programında tecrübelerini paylaşmak üzere zirvemize katılan Futbol A Takımımızın değerli doktoru Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu’na,
Fenerbahçe Eğitim Kurumları adına Genel Müdürümüz Fatih Canpolat’a, son günlerde dijital dünyaya adım atan, farklı bakış açısıyla severek takip ettiğimiz spor gazetecisi Mehmet Demirkol’a ve Fİt Brokoli Kurucu ortağı ve Diyetisyen Sn Güneş Aksüs’ e hoş geldiniz diyor ve teşekkürlerimi iletiyorum.

Sevgili gençler,

Şunu bilmenizi isteriz ki;
Bizler her zaman sizlere destek olacağız, her zaman yanınızda olacağız.
Sizler bu ülkenin parlak geleceğisiniz, bunu asla unutmayın. 

Genç yaşta gönül verdiğiniz sarı lacivert renklerin yolunda kulübünüz için fikirler geliştiriyorsunuz, vakit ayırıyorsunuz, organizasyonlara katılıyorsunuz. 
Tüm bunlar kulübümüz için çok değerli, sizler için de Fenerbahçe çatısı altında bir şeyler üretebilmek büyük bir ayrıcalık.

Başkanımız Sayın Ali Koç'un her zaman dediği gibi Fenerbahçeli olmak; iyi bir insan, düzgün bir insan, topluma ve ülkesine faydalı bir birey olmak demektir. 

Bu bağlamda sizlerin de iyiliğin peşinde koşan, Atamızın izinde, ülkesine ve yurduna faydalı birer birey olacağınıza yürekten inanıyorum.

Sözlerime son verirken yarın çok özel bir gün, onu da hatırlatmak isterim. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sahiplendiğimiz ve arkasında durduğumuz geleceğimiz için çok önemli günlerden biri Dünya Kız Çocukları Günü.
Mottomuz olan “aydınlık yarınlar hayallerine koşan kız çocukları ile mümkündür” diyerek şimdiden bu özel günü kutluyorum.

Hem verimli hem de çok güzel zaman geçireceğiniz bir cumartesi günü olmasını diliyorum.

Ve Programımızın bundan sonraki sürecini yönetmek üzere sözü tekrar sevgili Ece’ye bırakıyorum.

Herkese iyi günler.”
 
Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nın Genel Müdürü Fatih Canpolat konuşmasında COVID-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitimin çok önemli hale geldiğini anlattı. Eğitim kurumlarının bundan sonraki dönem için uzaktan eğitim araçlarını tedarik etmeye başladığını ve bunun devam edeceğini söyleyen Canpolat, uzaktan eğitimin ileriki yıllarda gelmesinin zaten beklendiğini ancak salgın sürecinin bunu çok daha erkene aldığını ifade etti. Canpolat, uzaktan eğitimle daha esnek programlama yapmanın mümkün olacağını, başka bir ülkedeki eğitim programına dahil olunabileceğini söyledi.
 
Gazeteci ve spor yorumcusu Mehmet Demirkol ise salgının spor dünyasını ve özellikle de Türkiye Süper Ligi’ni nasıl etkilediği konusunda yorumlar da bulundu. Demirkol, salgın sürecinde insanların statlarda, cafelerde ve restoranlarda birlikte maç izlemek yerine kendi başlarına evlerinde maç izlemelerinin uzun dönemde üst düzey liglerin lehine olacağını düşündüğünü söyledi. Demirkol’a göre insanlar maçları yakınlarıyla, tanıdıklarıyla izlemezse aidiyet hissini yaşayamayacak ve bunun sonucunda tek başlarına kaldıklarında kendi ligimizin maçları yerine daha üst düzey liglere yönelecek. Demirkol, bu nedenle, kulüplerin, ligdeki rekabeti ve ligin değerini daha yukarılara çıkarmak üzere çalışmalar yapması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Futbol A Takımımızın doktorluğunu yapan Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, COVID-19 ile ilgili başlarda netlik olmadığını ve bu dönemde futbolcularımızı bu hastalıktan nasıl koruruz diye baktıklarını söyledi. COVİD-19 başlangıcında testlerden, kullanılacak otobüs ve uçakların sterilizasyonuna kadar farklı tedbirler aldıklarını söyleyen Kunduracıoğlu, karantina döneminde futbolcuların evde çalışacakları programları hazırladıklarını anlattı. Maçların başlamasıyla maç önceleri futbolcularımıza, teknik ekibimize ve Samandıra’daki personelimize testler yapılmaya başlandığını ve bunun devam ettiğini anlatan Burak Kunduracıoğlu, pozitif çıkan biri olduğunda, kişinin bu hastalığın belirtilerini hissedip hissetmediğine baktıklarını, sporcularımızın genelde bunu belirti göstermeden atlattığını söyledi. Kunduracıoğlu, ayrıca, toplu taşımalarda sosyal mesafeye ve hijyene dikkat etmek gerektiğini vurguladı.
 
Fit Brokoli Kurucu Ortağı ve Diyetisyen Güneş Aksüs, iyi beslenmenin öğrencilerin performansındaki önemini anlattı. Aksüs, öğrencilerin iyi beslenmezlerse yorgun, uykusuz hissedeceğini ve konsantre olamayacağını ifade etti. Aksüs, kahvaltının önemini vurgularken, su tüketiminin önemli olduğunu ve masa başında çalışırken su içmenin unutulduğunu anlattı. Her saat başı 1 bardak su içilmesinin hedeflenmesi gerektiğini söyleyen Aksüs, hafızanın güçlendirilmesi için de ceviz tüketiminin önemli olduğunu söyledi.
 
Yönetim Kurulu Üyemiz Ozan Korman Tarman ise Dünya’nın ve Türkiye’nin ekonomik görünümünü yorumladı. Futbolda Dünya’nın önde gelen büyük kulüplerinin maddi olarak farkı açtığını söyleyen Ozan Korman Tarman, futbolun gidişatında eşitsizlik sorununa dikkat çekti. Gelen soruları da cevaplayan Ozan Korman Tarman, ABD ve İngiltere’de COVİD nedeniyle yaşlı bakımevlerinde çok büyük can kayıpları olduğunu söylerken, Türkiye’nin çok daha erkenden hazırlık yaptığını ve özel-kamu hastanelerimizin daha donanımlı halde olduğunu ifade etti.
 

Basın Fotoğrafları