BOKS

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nın ardından...

20 Mayıs 2022 Cuma 20:51

Fenerbahçeli milli boksörler, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’na damga vurdu. Sporcularımız şampiyonayı 4 altın ve bir bronz madalya ile tamamladı. Turnuvanın ardından Fenerbahçe Televizyonu’na verilen röportajlardan derlediklerimiz:
 
Dünya Şampiyonu Buse Naz Çakıroğlu:
"Çok mutluyum. Olimpiyat ikinciliğinden sonra burası için çok fazla emek harcadık, çok çalıştık.2 haftadır burada hem stresliydik hem de kazanmayı çok istedik. Her maçta geriye doğru saydım. Bugün bitti, artık evimde uyuyacağım. Diyecek çok şey var aslında, çok mutluyum. İnşallah bundan sonra her turnuvadan böyle ayrılırız. Tribünlerin desteği çok fazlaydı. Onları görünce daha çok güç alıyorum. Tribünde annem, kardeşim var. Ringe çıkarken onları görünce burnumun direği sızlıyor. Çok çok mutluyum."

Fenerbahçe ve Mili Takım Antrenörü Nazım Yiğit:
"Başkanıma ve Fenerbahçe ailesine çok teşekkürler. Bütün yönetim burada. Desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Biz büyük bir aileyiz, büyük bir camiayız. Onu da bize burada hissettirdiler, yaşadık. Bu tribüne altın madalya yakışırdı. Üstümüze düşeni yaptık, altın madalyayı aldık. İnşallah yolumuza devam edeceğiz."
 
Dünya Şampiyonu Hatice Akbaş:
"Öncelikle çok mutluyum. Zor bir galibiyet oldu. Biraz heyecanlıydım. Performansımı tam gösteremedim ama altın madalyayı aldım. Önemli olan bu. Ülkeme bu gururu yaşattığım için çok mutluyum. Başkanımız Ali Koç’a, Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever’e, milli takım antrenörlerime, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu burada, sonsuz teşekkürler…"
 
Milli takım antrenörü Baykan Aslan:
"Öncelikle Başkanımız Ali Koç’a çok teşekkür ediyorum. Türk boksörünün ayakta durması için olağanüstü destek ve katkıları var. Fikret beye ve Selahattin beye teşekkür ediyorum.  Türk boksu Fenerbahçe sayesinde ayakta duruyor. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. 20 yaşında büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonu olmak hiç kolay değil. Kendisine, ailesine, Fenerbahçe camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun."
 
Dünya Şampiyonu Şennur Demir:
"Başkanımıza çok teşekkür ederim. Daha önce finale çıktığım zaman dedim ki, “Tribünlerde mohikanı istiyorum” dedim. Bu beni çok motive etti. Destekleri için Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyorum. Bize inandıkları ve güvendikleri için… Fenerbahçe Kulübüne amatör şubelere destek verdiği için teşekkür ederim. Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever’e teşekkür ederim. Maçlardan önce ve sonra her gün bizi aradı ve bize moral verdi."

Milli takım antrenörü Muhammet Ali Kolu: 
"Şennur çok güzel mücadele etti. Hakkını verdi. Emek veren herkese teşekkür ediyorum."

Boks Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever:
"Öncelikle bu başarı, sporculara, Fenerbahçe camiasına ve Türk halkına hayırlı uğurlu olsun. Hepsinin bana yaş günü hediyesi buydu. Sözlerinde durdular. Tarih yazdılar. Tük boks tarihinde böyle bir başarı olmadı. İnanmışlığın eseriydi. 4 altın madalya muhteşem. Hepsini kutluyorum. Başta Başkanımız Ali Koç, Yöneticimiz İlker bey, Fikret Çetinkaya, milli takımlarda bulunan tüm hocalarımız, kulüpte çalışan herkese, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıç."