BOKS

Ayşe Çağırır: Madalyam Türk gençlerine, Türk kadınlarına armağan olsun. Türk kadınının gücünü görsünler

19 Mayıs 2022 Perşembe 19:19

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası final maçında karşılaştığı Kazakistanlı rakibi Alua Balkibekova’yı mağlup ederek Dünya Şampiyonu olan milli boksörümüz Ayşe Çağırır ile Boks Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever ve boks antrenörlerimizden İsa Daştan Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.
 
Duygularını paylaşan Ayşe, “Bu bayrağı taşıdığım için inanılmaz mutlu ve gururluyum. ‘Ne mutlu Türküm diyene’. İlk raundu 5-0 kaybettim, ikinci raundu kaybediyordum. Madalya istiyorsak savaşmalıyız. Pes edersem kaybederim ama savaşırsam kazanırım. Ben buna inandım, hocalarıma inandım. İkinci raundu 3-2 aldım. Sonra bu maçı kazandık. Teknik ekibe çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. 19 Mayıs’ta İstiklal Marşımızı okutacağım diye söz vermiştim. Kulüp Başkanımız Ali Koç’a, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya’ya, Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever’e çok teşekkür ediyorum. Her gün aradılar, motive ettiler. Onlar destek verdiler ben de sözümü tuttum. Herkese çok teşekkür ediyorum. 4 maçımız daha var. Madalyam Türk gençlerine, Türk kadınlarına armağan olsun.  Türk kadınının gücünü görsünler. Biz hiçbir zaman ezilmedik, ezilmeyeceğiz de. İmanımız, yüreğimiz olduktan sonra her şeyin üstesinden geliriz. Korkmayacağız, yılmayacağız.” dedi.

Boks Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever: Bu inanmışlığın eseri
 
Başarısından ötürü Ayşe’yi tebrik eden Boks Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever, “Bu inanmışlığın eseri. Alınan başarı tesadüf değil. Ekip anlayışı, kurumsal çalışmaydı. İnandık, buraya kadar geldik. Başarı tesadüf değil.” diye konuştu.
 
Boks Antrenörlerimizden İsa Daştan ise, “Bu sevinç anlatılacak gibi değil. Ülkemize çok güzel bir armağan. Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın verdiği destekler, burada yapılan organizasyon... Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’e ve aynı zamanda sporcularımıza verdiği desteklerden ötürü Başkanımız Ali Koç’a, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya’ya ve Boks Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever’e sonsuz teşekkür ediyorum. Bu sporculara destek verilemese bu seviyeye gelemezdik. Tüm teknik ekibimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel bir ekibiz.” ifadelerini kullandı.