BOKS

Boksörlerimiz, Uluslararası İstanbul Boğaziçi Boks Turnuvası’nda 8 madalya kazandı

20 Mart 2021 Cumartesi 23:47

Fenerbahçeli boksörler, ay yıldızlı forma ile ringe çıktığı Uluslararası İstanbul Boğaziçi Boks Turnuvası’nı 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalyayla tamamladı.

15-21 Mart 2021 tarihleri arasında İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İstanbul Boğaziçi Boks Turnuvası’nda, Fenerbahçe Boks Şubemizden 9’u erkek, 4’ü kadın olmak 13 sporcumuz milli forma altında mücadele etti.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden antrenörler Erdinç Güleren ve Zafer Kaya, Uluslararası Hakem Abdüzaziz Kılıç'ın anısına düzenlenen turnuvada 30 ülkeden yaklaşık 250 sporcu ringe çıktı.

Bugün yapılan final maçlarıyla organizasyon tamamlanırken, ülkemiz adına finalde ringe çıkan 6 boksörden 5’i Fenerbahçe Boks Şubemizden oldu.

Fenerbahçeli sporcular 51 kg ile 81 kg finalinde karşı karşıya geldi.  Buse Naz Çakıroğlu ile Hatice Akbaş arasında gerçekleşen 51 kg finalinde, üçüncü rauntta ayağından bir sakatlık yaşayan Hatice Akbaş, karşılaşmaya devam edemedi ve altın madalya Buse Naz’a, gümüş madalya ise Hatice Akbaş’a gitti. 81 kg’da da iki Fenerbahçeli boksör Mehmet Nadir Ünal ile Bayram Malkan finalde mücadeleye hak kazandı. Mehmet Nadir Ünal sakatlığı sebebiyle final maçına çıkamazken, altın madalya Bayram Malkan’ın gümüş madalya Mehmet Nadir Ünal’ın oldu. 

63 kg’da Fenerbahçeli milli boksör Hakan Doğan, Azeri boksör Javid Chalabiyev ile karşılaştı. Rakibine 3-2’lik üstünlük kuran sporcumuz altın madalya kazandı.

Turnuvaya yarı finalde veda eden boksörlerimizden 75 kg Şennur Demir, 91 kg Mücahit İlyas ve +91 kg Mehmet Can Işık bronz madalyada kaldı.

Basın Fotoğrafları