BOKS

Avrupa Şampiyonu boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu: Asıl hedefimiz Olimpiyatlar

02 Eylül 2019 Pazartesi 17:04

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda altın madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu ve antrenörler Nazım Yiğit ile Ali Çıtak Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu. 

Çok mutlu olduğunu ifade eden Avrupa şampiyonu boksör Buse Naz, “İspanya’ya şampiyon olmak için gitmiştik. Avrupa Oyunları’nda sonra burada da şampiyon olmak çok önemliydi. Mart ayında da Londra’da olimpiyat kota elemesi olacak. Aynı zamanda seri başı olabilmem için burada şampiyon olmam gerekliydi. Ekim ayında Dünya şampiyonası var. Ülkeme şampiyon olarak döndüğüm için çok mutluyum. Çünkü hep böyle dua ediyorum. İnşallah böyle devam eder” dedi.

Özellikle bayramda ailesinden uzak kalmasının kendini etkilediğini dile getiren milli boksör, “Bayramda ailemle değildim ancak biz de bayramımızı dün akşam Avrupa Şampiyonu olarak birlikte kutladık.” diye konuştu.  

Buse’nin antrenörü Nazım Yiğit de, “Buse turnuvada Dünya ve Avrupa şampiyonları ile karşılaştı. Çok tecrübeli isimlerdi. İstiklal Marşımızı okutmanın duygusunu tarif edem. Çok çalışıyor ve emek veriyoruz. Herkes bayramda ailesi ile birlikte iken biz Buse ile kampta çalışıyorduk. Şimdi sırada 1 ay sonra Dünya şampiyonası var. Aynı başarılar için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Madalyayı kazandıkları an ve sonrasında gözyaşlarına hakim olamadıklarını dile getiren milli boksör Buse, yayında da duygusal anlar yaşandı. Antrenörü Nazım Yiğit’i ilk kez ağlarken gördüğü söyleyen Buse Naz, başarısındaki antrenör faktörüne dikkat çekti. 

Buse’nin yarı final karşılaşmasına 200 gr fazlası sebebiyle çıkamama durumunu anlatan antrenör Nazım Yiğit, asıl hedefleri olan olimpiyatlar için 8 yıldır çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini belirtti. 

Antrenör Ali Çıtak  ise Buse’nin bu başarısının kendilerini şaşırtmadığını, ondan Olimpiyat altın madalyası  beklediklerini dile getirdi..

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Basın Fotoğrafları