BOKS

Boksörlerimiz Türkiye Şampiyonası öncesi açıklamalarda bulundu

08 Şubat 2019 Cuma 16:45

Fenerbahçe Boks Şubesi antrenörlerinden Ensar Tatar ile boksörlerden Esra Yıldız ve Sevda Uçar, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programının konuğu oldu.

11-17 Şubat tarihleri arasında İstanbul Esenyurt’ta yapılacak Türkiye Kadınlar Boks Şampiyonası öncesi gerçekleştirilen programda boksörlerimiz; hedeflerini, hikayelelerini ve şampiyonaya nasıl hazırlandıklarını anlattı.  Ortak açıklamalarda Olimpiyat vurgusu yapılırken, programdan derlediklerimiz şöyle:

Antrenör Ensar Tatar: “Çalışmalarımızı tamamladık. Pazartesi günü yola çıkıyoruz. Güzel sonuçlarla döneceğiz. Aslında Türkiye şampiyonalarında hep başarılı oluyoruz ama biz Avrupa’da ve Dünya’da nasıl başarılı oluruz; bunun araştırmalarını yaptık. Dünyada şöyle bir gelişme var. Çalışmaların yanına teknolojiyi ve tıbbı da katıyorlar. Artık biz de böyşe yapıyoruz. Örneğin kas gücü ve oksijen oranı. Doğal olarak bunları bilemiyoruz ama tıp ve teknoloji sayesinde artık bunları da bilebiliyoruz ve çalışma programını sonuçlara göre hazırlıyoruz. Sporcuların zayıf bölgelerini doktorun da bilgisi ve katkısıyla  geliştiriyoruz.  Hedefimiz Olimpiyat şampiyonluğu. 2020 yılına kadar program hazırladık. Amacımız olimpiyatlar."

Boksör Sevdar Uçar: “Çok iyi kamp süreci geçirdik. Özgüvenim yükseldi. Antrenörlerimiz burada program hazırladı. Hem bireysel hem de takım halinde çalıştık. Eksiklerimi görerek çalışmalarımı tamamlıyorum.  Boks öncesinde 4 yıl hentbol, 3 yıl atletizmle ilgilendim. Sonrasında ailemden uzak kaldığım dönemde beden öğretmenim sayesinde lise birde boksa başladım ve o gün bugündür boks yapıyorum."

Boksör Esra Yıldız: “Burada 15 günlük kamp sürecimiz vardı. Güzel geçti ama asıl hedefimiz olimpiyatlar. Oraya giden yol da bu tür organizasyonlardan geçiyor. Ekim ayında Büyükler Dünya Şampiyonası var. Orada olimpiyat kotası için maçlarımız olacak. Kendimi eleştirmezsem ileriye gidemem. Antrenörümle hep bunu konuşuyor ve üzerine çalışıyoruz. Bir günüm ise antrenman, okul ve yine antrenman şeklinde geçiyor.”
 

Basın Fotoğrafları