BOKS

Şampiyon boksörlerimiz 14/16 programına konuk oldu

22 Ocak 2019 Salı 17:03

U22 Türkiye Şampiyonası’nda 5 altın, 3 gümüş ve 5 de bronz madalya kazanarak takım halinde birinci olan Fenerbahçe Boks Şubemiz sporcuları, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programımıza konuk oldu.

Fenerbahçe Boks Şubesi Sorumlusu Birol Topuz, Türkiye Şampiyonası’nın Avrupa ve Dünya şampiyonaları için bir hazırlık olduğunu belirtirken, Boks Şubesi Başantrenörü Ali Çıtak ise, önlerindeki mücadelelerde de iyi sonuçlar alarak hem yılı en iyi şekilde tamamlamak hem de 2020 Olimpiyatları’na 6 sporcuyla katılmak istediklerini ifade etti. Fenerbahçe Boks Şubesi Antrenörü Turgay Karasu da madalya alan sporcularımızdan 6’sının da altyapıdan yetiştiğini vurguladı.

Şampiyon boksörlerimizden Muhammed Ali Nihal, çok sıkı çalıştıklarını belirterek bu başarıya ulaştıklarını söyledi. Ardından söz alan Yusuf Gökçek, “Türkiye Şampiyonası’nda çok sakatlıklar oldu. Sağ kulağım duymuyor şu anda. Ama finalde de takım arkadaşımla karşılaştım. Finalde herkese Fenerbahçe’nin boksunu gösterdik. Kazanan dostluk oldu ve Fenerbahçemize altın madalya getirdik.” dedi.

Boksörlerimizden Ferhat Uka ise, “Fenerbahçe’ye altın madalya getirmek için çok çalıştık ve ailelerimizden uzak kaldık. Son anda hakemlerin kararıyla gümüş madalyayı kaçırdım. Ama hedefimiz Avrupa’ya giderek Fenerbahçemizi en iyi şekilde temsil etmek.” ifadelerini kullandı.

Sonrasında söz alan Muhammed Ali Gültekin, “Ben bu şampiyonayı bir basamak olarak görüyorum. Burada kazandığım şampiyonluk beni daha da hırslandırdı. Asıl hedefim mart ayında Avrupa Şampiyonu olmak. İnşallah altın madalyayı ülkemize ve Fenerbahçemize getirmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Maç programı hakkında da konuşan Ali Çıtak, “Önümüzde ilk Bayan Yıldızlar ve Büyükler var. Onun arkasından Gençler Türkiye Şampiyonası yapılacak. Tam tarih veremiyoruz ama nisan ayında gençler kategorisinde yarışlar olacak. Ondan sonra da milli takım kamplarına katılacağız. Bu sene 2020 Olimpiyatları senesi olduğu için sürekli vize maçları olacak. Altınların gitgide çoğalması gerekiyor; çünkü hedeflerimiz var. En büyük hedefimiz olimpiyatlarda kürsünün en tepesinde Fenerbahçeli bir sporcuyu görmek.” dedi.

Son olarak söz alan Boks Şubesi Başantrenörü Birol Topuz, “Ülke içinde aldığımız madalyaları uluslararası arenaya taşımak istiyoruz. Boks ferdi bir spor olarak görülse de bu bir takım oyunu. Ben, bütün Fenerbahçe camiasına, Başkanımız Ali Koç’a ve yönetimimize teşekkür ederim. İnşallah daha güzel günlere yelken açarız.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları