BASKETBOL

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız final serisinde 1-0 öne geçti

10 Mayıs 2022 Salı 20:48

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde final serisinin ilk maçına Metro Enerji Salonu’nda çıkan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni 90-55 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Final serisinin ikinci maçı 12 Mayıs Perşembe günü saat 19.00’da bir kez daha Metro Enerji Salonu’nda oynanacak. 5 maç üzerinden oynanacak Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off turu final etabında 3 galibiyet alan takım şampiyonluğunu ilan edecek.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Kadın Futbol Takımımızın oyuncuları ile teknik ve idari kadrosu ve Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın oyuncuları da karşılaşmayı izledi.

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız maça Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Satou Sabally, Kiah Stokes ve Alina Iagupova beşiyle başladı.

Alina Iagupova ve Sinem Ataş’ın karşılıklı isabetiyle başlayan mücadelede Kayla McBride ve Olcay Çakır Turgut’la bir ritim bulan Takımımız 7-2’lik üstünlüğü yakaladı. Takımımızı Tenis Boner’la durdurmaya çalışan Mersin ekibine Satou Sabally ve Kayla McBride’la nefes aldırmayan Fenerbahçe Safiport, farkı 8 sayıya çıkardı (12-4). Çeyreğin devamında Elizabeth Williams gibi uzun oyuncusuyla pota altını domine eden Takımımız; benchten gelen Alperi Onar ile saha içinde yüksek yüzdeyle oynayan Alina’nın da katkısıyla ilk çeyreği 28-13 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Elizabeth Williams ve Olcay Çakır Turgut’la hızlı başlayan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız 19 sayılık bir fark yakaladı (32-13). Rakibin bu bölümdeki ilk sayıları Boner ve Shavonte Zellous’tan geldi (32-18). İlk periyoda oranla daha üretken olan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi; Esra Ural Topuz ve Zellous’la farkı eritme adına hamleler yapsa da; Kadın Basketbol Takımımız Satou Sabally’nin boyalı alan performansıyla TV molasına 39-26 önde girdi. Moladan Elizabeth Williams’la dönen Takımımız, Kayla McBride’ın yakaladığı seriyle son 1:30’luk bölüme önemli bir skor avantajıyla girdi (48-30). Soyunma odasına 51-33’le önde giren Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız; özellikle ribaund (20) ve asist (15) istatistikleriyle de dikkat çekti. 3 sayı çizgisinin gerisinden %28 ortalamayla oynayan Takımımız, %68’lik 2 sayı performansı sergiledi.

Üçüncü çeyrekte ilk basket Asena Yalçın’ndan geldi (51-36). Kayla McBride’ın isabetiyle başladığımız çeyrekte Alina Iagupova ve Elizabeth Williams gibi skorerlerimizle ilk 5 dakikayı 64-43 önde geçtik. Tam saha baskıyla oynadığımız çeyrekte rakibin top kaybı (14) da dikkat çekerken final periyoduna 73-47 önde giren taraf Fenerbahçemiz oldu.

Elif İstanbulluoğlu, İdil Saçalır, Banu Şimşek gibi genç oyuncularımızın süre aldığı final periyotunda da skor avantajını koruyan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız parkeden 90-55 galip ayrıldı ve final serisinde 1-0 öne geçti.

Skor dağılımımız: Williams 21, McBride 21, Iagupova 13, Sabally 10, Olcay 8, Manolya 8, Stokes 4, Alperi 2, Elif 2, Tuğçe 1.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları