BASKETBOL

Başantrenörümüz Marina Maljkovic ile oyuncumuz Olcay Çakır Turgut’tan galibiyet değerlendirmesi

01 Mayıs 2022 Pazar 19:01

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Marina Maljkovic ile oyuncumuz Olcay Çakır Turgut, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında 73-71 mağlup ettiğimiz Nesibe Aydın maçının ardından açıklamalarda bulundu.
 
Fenerbahçe Televizyonu’na yaptığı açıklamada karşılaşmayı değerlendiren ve taraftarlarımızın desteğine değinen Başantrenörümüz, “Nesibe Aydın gibi çok iyi bir takımı domine edemeyiz. Dolayısıyla çok zor bir seri olacak. Nesibe Aydın ilk yarıdaki felaket oyunumuzdan sonra bizi şaşırtmadı. Aslında biz çok kötü başladık. Dolayısıyla ilk yarıda felaket bir oyunumuz vardı. 21 sayıdan geri dönmek özellikle böyle bir seviyede çok zor. Takımın her şeyini verdiği bir son çeyrekte bu bizim için çok önemliydi. O konuda memnunum. Oyuncularımı da kutlamak istiyorum ama kutlayacağım nokta sadece dördüncü çeyrek. Fenerbahçe stili bu agresif oyun olmalı. Dördüncü çeyrek performansı için bütün takımı kutluyorum. Bunu bütüne yaymamız gerekiyor.
 
Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Her maçta daha da fazlasını görmek istiyorum. Taraftarın maç başında beri sürekliliği aslında bizim takıma yansıtmak istediğimiz şey. Bu süreklilik takımı iten güç de oldu. Dolayısıyla taraftara teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Olcay Çakır Turgut ise, “(Maça) Çok kötü bir başlangıç yaptık. Çok hata yaptık. Takımımla gurur duyuyorum. Taraftarımıza da teşekkür ederim. Bizi desteklediler. Yavaş yavaş geri geldik, 20’nin üzerindeki farkın üstesinden geldik. Bu maç serinin ilk maçı. Yarı finali geçmek için kazanmamız gereken 2 maç daha var. İki kere aynı bileğimi burktum, boynuma darbe aldım ama önemli değil. Önemli olan maçı kazanmaktı. Tüm takım olarak yorulduk, herkes darbe aldı ama herkes kazanmak için oynadı. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum.” diye konuştu.