BASKETBOL

Fenerbahçe Safiport Avrupa Şampiyonluğu için parkeye çıkıyor

09 Nisan 2022 Cumartesi 13:39

Kulübümüzün ev sahipliğinde düzenlenen EuroLeague Women Final Four yarı final maçında USK Prag’ı saf dışı bırakarak adını finale yazdıran Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Avrupa’nın en büyüğü olmak için parkeye çıkıyor.

Avrupa arenasında adını 4. kez finale yazdıran Takımımız, EuroLeague Women Final Four finalinde 10 Nisan Pazar günü Macaristan temsilcisi Sopron Basket ile karşılaşacak. Saat 17.00’de başlayacak dev final, TRT Spor Yıldız’dan ekranlara gelecek.

İlk kez 1958-59 sezonunda Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Kupası adı altında düzenlenen, 1996-97’den itibaren de EuroLeague Women olarak organize edilen turnuvada ilk defa 2011-2012 sezonunda adını dörtlü finale yazdıran Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız; bugüne kadar 7 kez yer aldığı şampiyonada 3 ikincilik, 2 üçüncülük, 2 de dördüncülük elde etti.

Kadın Basketbol Takımımız, Avrupa kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en üst düzey turnuvası olan EuroLeague'de bu sezonki macerasına B Grubu’ndan başladı. 14 hafta süren grup aşamasında 11 galibiyet elde eden sarı lacivertli ekibimiz, grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi. Fenerbahçe Safiport, çeyrek finalde Letonya temsilcisi TTT Riga ile eşleşti. Sarı lacivertli ekibimiz, rakibini 77-56 ve 88-65'lik skorlar ve 2-0'lık seriyle geçerek adını Final Four'a yazdırdı. Final Four’da ise karşılaştığı USK Prag’ı da 83-74 yenen Takımımız, adını finale yazdırdı.

Kadın Basketbol Takımımız, kulüp tarihimizde sekizinci kez Final Four'da mücadele ediyor.

Sopron Basket

EuroLeague Women macerasına B grubunda başlayan Sopron Basket 8 galibiyet, 6 mağlubiyetle grubu Fenerbahçemizin ardından ikinci sırada tamamladı. Çeyrek final turunda Fransız temsilcisiyle eşleşen Sopron, rakibini her iki maçta da (60-42, 65-72) mağlup ederek adını EuroLeague Women Final Four’a yazdırdı. Final Four’da da rakibi Perfumerias Avenida’yı 69-74’lük skorla geçen Sopron Basket, finalde Fenerbahçemizin rakibi oldu.

Takımımıza, ev sahipliği yapacağımız finalde sonsuz başarılar diliyoruz.