BASKETBOL

Fenerbahçe Alagöz Holding, Çankaya Üniversitesi’ne konuk oluyor

03 Aralık 2022 Cumartesi 14:26

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 9. haftasında Çankaya Üniversitesi’ne konuk oluyor. 4 Aralık Pazar günü (bugün) Ankara Spor Salonu’nda oynanacak ve saat 14:00'te başlayacak mücadele, YouTube TBF TV kanalından yayınlanacak. Potanın Kraliçeleri’nin hedefi Ankara’dan galibiyetle dönmek.

Fenerbahçe Alagöz Holding’te son durum

Potanın Kraliçeleri, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yedinci haftasında Galatasaray Çağdaş Faktoring ile Metro Enerji Salonu’nda karşılaştı. Baştan sona heyecan dolu bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada ekibimiz sahadan 80-72’lik skorla galibiyetle ayrıldı. Takımımız bu galibiyetle puanını 14’e yükselterek ikinci sıraya yükseldi. Galatasaray Çağdaş Faktoring karşısında Kayla McBride 20 sayı ile takımımızın en skorer oyuncusu oldu. Emma Meesseman 15, Kiah Stokes 10, Alina Iagupova ve Alperi Onar 9’ar sayı üreterek ön plana çıkan diğer oyuncularımız oldular.

Fenerbahçe Alagöz Holding, geride kalan sekiz haftada ürettiği toplam 656 sayı ile ligin en fazla skor üreten takımı konumunda bulunuyor.

Başantrenörümüz Marina Maljkovic yönetiminde Çankaya Üniversitesi maçı hazırlıklarını tamamlayan Potanın Kraliçeleri, bugün Ankara’ya gidecek.
 
Çankaya Üniversitesi’nde son durum
 

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı sekiz maçta üç galibiyet beş mağlubiyet alan Çankaya Üniversitesi, 11 puanla tablonun sekizinci sırasında yer alıyor.
 
Son olarak ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ne konuk olan rakibimiz, sahadan 77-75’lik skorla mağlup ayrıldı. Çankaya Üniversitesi’nde Tyasha Pearl Desiree Harris 28, Queen Kamsiyochukwu Egbo 16 sayı üretti.
 
Antrenör Hasan Çağrı Özek tarafından çalıştırılan Çankaya Üniversitesi’nin kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
 
Aleyna Fatma Cengizhan, Gizem Tüzün, Gülse Uğur, İdil Türk, La Tanya Chantella White, Melike Yalçınkaya, Melike Tuğba Oral, Nilay Aydoğan, Queen Kamsiyochukwu Egbo, Sena Özekli, Tyasha Pearl Desiree Harris.