BASKETBOL

Fenerbahçe Alagöz Holding, Virtus Segafredo Bologna’ya konuk oluyor

14 Kasım 2022 Pazartesi 17:57

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women 4. hafta mücadelesinde İtalya temsilcisi Virtus Segafredo Bologna’ya konuk oluyor. 15 Kasım Salı günü (yarın) PalaDozza’da oynanacak mücadele TSİ 22.30’da başlayacak ve FBTV’den canlı yayınlanacak. Potanın Kraliçeleri’nin hedefi İtalya’dan galibiyetle dönmek.
 
Fenerbahçe Alagöz Holding’te son durum
 
Potanın Kraliçeleri, EuroLeague Women üçüncü hafta maçında Metro Enerji Salonu’nda konuk ettiği Olympiacos SFP’yi 95-89’luk skorla mağlup ederek bu sezon Avrupa arenasında ilk galibiyetini almıştı. Natasha Howard 23 sayı ile takımımızın en skorer oyuncusu olurken, Kayla McBride 22 sayı ile ön plana çıkmıştı.
 
Ekibimiz, EuroLeague Women’da geride kalan üç haftanın ardından rakip potalara 242 sayı bıraktı. Natasha Howard ürettiği 66 sayı ile takımımızın Avrupa’da en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.
 
Başantrenörümüz Marina Maljkovic yönetiminde hazırlıklarını tamamlayan ekibimiz, İtalya’nın Bologna şehrine giderek maç saatini beklemeye başladı.
 
Virtus Segafredo Bologna’da son durum
 
Geçtiğimiz sezon İtalya Ligi’nde final oynayan ve Famila Schio’ya mağlup olarak lig ikincisi olan rakibimiz Virtus Segafredo Bologna, bu sezon EuroLeague Women’a grup aşamasında dahil oldu.
 
EuroLeague Women’da geride bıraktığımız üç haftada Valencia ve Tango Bourges Basket’e mağlup olan Virtus, BC Polkowice’yi deplasmanda 88-69’luk skorla mağlup etmeyi başarmıştı. Ivana Dojkic, ürettiği 24 sayı ile maçın en skorer oyuncusu olmuştu.
 
Üç maçta iki mağlubiyet bir galibiyet alan rakibimiz A Grubu’nda 4 puanla 7. sırada yer alıyor.
 
EuroLeague Women’da şu ana kadar toplam 220 sayı üreten İtalya temsilcisi rakibimizin en skorer oyuncusu 44 sayı ile Ivana Dojkic.
 
Antrenör Giampiero Ticchi tarafından çalıştırılan Virtus Segafredo Bologna’nın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
 
Beatrice Del Pero, Francesca Pasa, Iliana Rupert, Beatrice Barberis, Ivana Dojkic, Olbis Andre, Cecilia Zandalasini, Alessandra Orsili, Cheyenne Parker, Kitija Laksa, Sabrina Cinili, Sofia Roccato, Anna Zambonelli.
 
Bu mücadele iki takımın karşılaşacağı ilk maç olacak.