BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo, Herbalife Nutrition KBSL final serisinde 2-0 öne geçti

08 Mayıs 2021 Cumartesi 17:45

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi final serisi ikinci maçında Galatasaray’ı konuk etti. Takımımız, Metro Enerji Salonu’nda oynanan mücadeleden 70-57 galip ayrılarak seride 2-0 öne geçti.

Final serisinde üçüncü maç 11 Mayıs Salı günü saat 15.00’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, bu karşılaşmayı da kazanması halinde Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa ulaşacak.

Karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Metin Sipahioğlu ve Simla Türker Bayazıt ile Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Takım Menajeri Cenk Renda ve Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı da izledi.

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız mücadeleye Kia Vaughn, Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova ve Kiah Stokes beşiyle başladı.

Serinin ikinci maçındaki ilk hücum konuk Galatasaray’ın oldu. Bu hücum sonunda faul çizgisine gelen Kuanitra Holingsvorth, 2’de 2 yaparak maçtaki ilk basketi buldu. Takımımızın ilk sayılarıysa şut özelliğiyle de dikkat çeken oyuncumuz Kia Vaughn’tan geldi (2-2). Maçın hemen başında rakibi top kayıplarına zorlayan Fenerbahçemiz, Alina Iagupova’yla da 4-2’yi buldu. Devamında Kayla McBride’ın 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutun ardından faul çizgisine gelmesiyle de fark 6 sayıya çıktı (8-2). Pelin Derya Bilgiç’le farkı eritme adına boyalı alanı iyi kullanan Galatasaray’a; Olcay Çakır Turgut ve Kia Vaughn’la cevap veren Takımımız, skoru 14-6’ya getirdi. Prints, Steinberga ve Holingsvorth’la bu bölümde üretken olan rakibini, Alina’yla durduran Fenerbahçe Öznur Kablo, TV molasına 16-14 önde girdi.  Mola dönüşünde her iki takım da kısa bir süre skor üretmekte zorluk çekse de bitime 1 dakika kala Kayla McBride’ın 2 sayılık basketi aynı zamanda ilk çeyreğin skorunu belirledi (18-14).

İkinci çeyrekte ilk basket Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımızda kaptan Tuğçe Canıtez’den geldi (20-14). Galatasaray bu çeyrekteki ilk sayılarınıysa serbest atış çizgisine gelen Holingsvorth’la buldu (20-16). Çeyreğin ilk dakikalarında sert savunmasıyla rakibe geçit vermeyen Fenerbahçemiz, Alina Iagupova’nın 5-0’lık serisiyle 25-16’lık üstünlüğü yakaladı. TV molasına 9 sayı farkla önde giren Takımımız, mola dönüşünde Kayla McBride’ın 3 sayılık isabetiyle farkı çift hanelere çıkardı (28-16). Konuk takım, bu bölümde Mercedes Russell’la nefes almaya çalışsa da (28-18), bir kez daha skorer kimliğiyle öne çıkan isim Kayla McBride oldu ve skor 30-18’e geldi. Çeyrekte son iki dakikanın içine girilirken rakibin savunma direncini kıran basketlere imza atan Alina Iagupova ve Kayla McBride’yla rüzgarı arkasına alan Kadın Basketbol Takımımız, soyunma odasına 37-22’lik üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyrek Olcay Çakır Turgut ile Prints’in karşılıklı basketleriyle başladı (40-26). Periyotun hemen başında Prints’le maça ortak olmaya çalışan Galatasaray’a, Kayla McBride ve Olcay Çakır Turgut’la geçit vermeyen Fenerbahçemiz, 19 sayılık bir fark yakaladı (45-26). Çeyreğin geriye kalan dakikalarında da Alina Iagupova ve Kayla McBride ikilisine skor yükünde ortak olan isim Jasmine Thomas oldu ve fark 21 sayıya çıktı (54-33). Üstün oyununu çeyreğin sonuna taşıyan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, final çeyreğine 58-35 önde girdi.

Final periyotuna Kiah Stokes ve Tuğçe Canıtez’le hızlı başlayan Fenerbahçemiz, skoru 62-38’e getirdi. Çeyrekte ilk 5 dakikayı 62-45’le önde geçen Takımımız, skorer isimleriyle sonuca giderek karşılaşmadan 70-57 galip ayrıldı ve seride durumu 2-0’a getirdi.

Skor dağılımımız: Iagupova 22, McBride 22, Olcay 7, Tuğçe 6, Thomas 6, Vaughn 4, Stokes 3.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları