BASKETBOL

Potanın Kraliçeleri finalde

04 Mayıs 2019 Cumartesi 17:14

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final son maçında Galatasaray ile karşılaştı. Potanın Kraliçeleri, maçtan 54-51 galip ayrıldı ve yarı final serisini 3-2 kazanarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde finale çıktı. Ekibimiz, finalde ise Çukurova Basketbol ile karşılaşacak.

Takımımızın en skorer oyuncusu 13 sayıyla Kiah Stokes olurken; onu 12 sayıyla Kelsey Plum takip etti. Tuğçe Canıtez 10, Ayşe Cora 8, Birsel Vardarlı Demirmen 5, Cecilia Zandalasini 4, Kia Vaughn ise 2 sayı üretti.
 
Metro Enerji Voleybol Salonu’nda oynanan müsabakayı Başkanımız Ali Koç, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Erol Bilecik, Turhan Şahin, Burak Çağlan Kızılhan, Mustafa Kemal Danabaş, Metin Sipahioğlu, Alper Pirşen ve Selahattin Baki de takip etti.
 
Valerie Garnier yönetimindeki Sarı Lacivertliler parkeye; Birsel Vardarlı Demirmen, Kelsey Plum, Cecilia Zandalasini, Tuğçe Canıtez ve Kia Vaughn beşiyle çıktı.
 
Hava atışıyla başlayan müsabakada ilk sayılarımız Kelsey Plum’dan gelirken; Galatasaray İnci Güçlü ile takımımıza karşılık verdi. Tuğçe Canıtez’in turnikesiyle farkı 4 sayıya çıkarmayı başardı ancak konuk ekip Farhiya ile öne geçti(10-12). Ayşe Cora’nın serbest atışlarıyla sona eren ilk çeyreği Takımımız 11-12 geride tamamladı.
 
Potanın Kraliçeleri, ikinci çeyreğe Kiah Stokes’un üst üste bulduğu sayılarla başlarken; Galatasaray Fahriya ile eşitliği yakaladı(15-15). Karşılıklı sayılara sahne olan çeyreğin son beş dakikasına girilirken; Takımımız Birsel Vardarlı’yla farkı 6 sayıya çıkardı(25-19). Son bölümde yine Fahriya ile sayılar üreten konuk ekibe Kelsey Plum ile yanı veren Fenerbahçemiz soyunma odasına 27-25 önde girdi.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte istediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyen Potanın Kraliçeleri, savunmadan da sorunlar yaşadı(35-37). Galatasaraylı Monica’nın sayılarına engel olamayan Takımımız, çeyreği 35-43 geride tamamladı.
 
Son çeyreğe Kaptan Birsel’in turnikesiyle başlayan Potanın Kraliçeleri, Galatasaray’ın farkı 10 sayıya çıkarmasına izin verse son iki dakika kala Tuğçe, Kelsey ve Kiah Stokes ile farkı eriterek öne geçti(52-51). Son bölümde oyun üstünlüğünü eline alan Ekibimiz, Zandalasini’nin son saniyede bulduğu üç sayılık isabetle maçı 54-51; seriyi ise 3-2 kazanarak finale çıkmayı başardı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları