BASKETBOL

“Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimize destekleri için çok teşekkür ederiz”

16 Mayıs 2019 Perşembe 17:00

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2018-2019 sezonunu Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğuyla tamamlayan Kadın Basketbol Takımımızın Takım Menajeri Didem Akın, Başantrenörü Valerie Garnier, Yarcımcı Antrenörü Tolga Esenci ve Kaptan Birsel Vardarlı Demirmen, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu.

Şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını dile getiren Kadın Basketbol Takımımızın Menajeri Didem Akın, “Şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. İnişli çıkışlı bir sezon geçirdik. Çok da yorucuydu ama oyuncularımız yüreğini ortaya koydu. Teknik ekibimiz de aynı şekilde. Koymuş olduğumuz hedef doğrultusunda Türkiye Kupası şampiyonluğunu ve lig şampiyonluğunu elde ettik. Sezona çok iyi başlayamadık çünkü takım yeni yeni toparlanmıştı. Bu nedenle de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaybettik. İyi bir şekilde her beraber çalışmaya başladık ve koymuş olduğumuz hedeflere ulaştık. Tüm oyuncularımızı, teknik ekibi tekrar kutlarım.” ifadelerini kullandı.

Didem Akın: Başkanımız ve Yönetim Kurulumuza hem maddi hem de manevi desteklerinden dolayı çok çok teşekkür ederiz

Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkürlerini ileten Didem Akın, “Bu sene EuroLeage’de istediğimiz hedef olan Final-Four’a kalamadık. İki yabancı oyuncumuz Avrupa pasaportunu alacağı için üç maç kaçırdı. O üç maçtan bir tanesini kaybederek grubu sıralamada üçüncü tamamladık ve Final-Four’a gidemedik. Gerçekten çok üzüldük. Ciddi bir yatırımımız vardı ama Avrupa standartlarında bütçemizi biraz daha yükseltmemiz gerekiyormuş. Bunu anladık çünkü iki yıldır Final-Four’un kapısından dönüyoruz. Ondan sonra takım kendine geldi ve bir karakter koyduk. Tüm oyuncularımız inanılmaz karakterliler, değerliler ve iyi insanlar. Bu da bizim için çok değerli. Burada en önemli kişi; Birsel Vardarlı Demirmen. Takıma çok ciddi bir enerji katıyor. Ayrıca mütevaziliğinden ötürü de çok seviyoruz. İnşallah onun gibi daha nice oyuncular Fenerbahçe Spor Kulübümüze gelir. Öncelikle Başkanımız ve Yönetim Kurulumuza hem maddi hem de manevi desteklerinden dolayı çok çok teşekkür ederiz. Bir takımın sponsorluğunu yapmak ve desteklemek öyle kolay bir şey değil. Her şey için tekrar teşekkür ederiz.” dedi.

Didem Akın: Başkanımız ve Yönetim Kurulumuız bizimle beraber tüm dertlerimize ortak oldular​

Sezon boyunca hiç yalnız kalmadıklarını ifade eden Didem Akın, “Hiç yalnız kalmadık. Başkanımız ve Yönetim Kurulumuız bizimle beraber tüm dertlerimize ortak oldular. Çözüm de sağladılar. Zaten başarı da ortada. Altyapımıza da değinmek istiyorum. TKBL’ye yükselerek büyük bir başarı elde ettiler. O ligde her takım yabancı oyuncuyla mücadele eder. Bizim genç oyuncularımız geçen yıl haksız bir şekilde bölgesel lige düşmüştü. Bu sene alın terleriyle tekrar TKBL’ye çıktılar. Onlarla da çok gurur duyuyorum ve hepsini tekrar tebrik ediyorum.”şeklinde konuştu.

Birsel Vardarlı Demirmen: Başkanımız, yönetim Kurulu Üyelerimiz, taraftarlarımız, teknik ekip ve oyuncular iyi günde ve kötü günde birlikte olduğu sürece başarı muhakkak gelir

Fenerbahçe'deki 10. şampiyonluğunu yaşayan Kaptan Birsel Vardarlı Demirmen, “Sözlerime nereden başlayacağımı biliyorum. Dün bütün enerjimi sahada bıraktığım için enerjim biraz düşük olabilir. Tabii ki şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. 14.kez Kadın Basketbol Şubemizin şampiyon olması ve Türkiye’de ezeli rakibimiz Galatasaray’ın önüne geçmemiz büyük bir başarı. Benim de 10. Şampiyonluğum. 14 şampiyonluğun 10 tanesinde yer aldığım için çok mutluyum. Toplamda 22 kupa kazandım bu 10 şampiyonluk haricinde. Çok mutlu ve gururluyum. Her zaman formayı hak etmek için sahada oldum. Benim için çok önemliydi. Fenerbahçe taraftarlarından da duyuyorum ki tüm branşlarda en fazla formayı giyen oyuncunun ben olduğunu söylüyorlar. Eğer bu resmiyete dökülürse ve doğruysa benim için çok büyük mutluluk olacak. Çok uzun ve yorucu bir sezondu. Geç toplandık ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı alamadık. Final-Four’a kalmak istedik ama çeyrek finalde de kaybettik. Ama Türkiye Kupası’nı ve lig şampiyonluğunu kazandık. Çukurova da ligi büyük bir şekilde domine etmişti. Favori onlar gibi gözükse de kendi evimizde taraftarımızın önünde kupayı kazandık. Salondaki atmosfer çok güzeldi. Başkanımız, yönetim Kurulu Üyelerimiz, taraftarlarımız, teknik ekip ve oyuncular iyi günde ve kötü günde birlikte olduğu sürece hiçbir sorun yok. Başarı muhakkak gelecektir. Önemli olan, iyi günde ve kötü günde birbirini desteklemektir. Oyuncular büyük karakter gösterdi. Her oyuncu elinden geleni yaptı. Teknik ekip de aynı şekilde birlik ve beraber içerisinde hareket ettiler. Problemleri olduysa bile bize yansıtmadılar. Onları da tebrik ediyorum. Teknik ekibimiz o kadar çok çalıştılar ki gerek bizi geliştirmek gerek iyi basketbol oynamamız adına. Takımda çok fazla genç oyuncuya sahibiz. İyi basketbol ortaya koyabilmek için 15 Mayıs’a kadar çok büyük emek sarf ettiler. Teknik ekibi, koçumuzu, Tolga Hoca’yı, Can’ı, Serkan’ı, sağlık ekibimizden Şahin ve İbo’yu ki hepsi çok genç arkadaşlar ama hepsi çok çalıştılar. Didem abla onların başında her zaman birlik ve beraberliği sağladı. Kötü günlerimiz de oldu ama o günlerden iyi günlere gelebildik. O yüzden çok mutluyuz. Hedefimiz de bunlardan biriydi zaten.” dedi.

Gelecek sezon basketbolu bırakmayı düşünen Birsel Vardarlı Demirmen, “Dilim söylemeye varmıyor ama sanırım yolun sonuna geldik. Daha fazla bir şey söyleyemiyorum.” şeklinde konuştu.

Didem Akın: Birsel gibi çok değerli bir sporcunun basketbolu bırakmasını hiç kimse istemez

Birsel Vardarl Demirmen'in sözleri üzerine Takım Menajerimiz Didem Akın; “Birsel gibi çok değerli bir sporcunun basketbolu bırakmasını hiç kimse istemez. Serinin en değerli oyuncusuydu. Çok değerli bir oyuncu ama onun kararına da saygı duyacağız. Ben bırakmasını istemiyorum ama saygı duymak zorundayım.” İfadelerini kullandı.

Valerie Garnier: Birsel, takımın değerini bir noktadan alıp başka bir noktaya taşıdı

Koç Valerie Garnier ise Birsel’in kararına ilişkin, “Birsel için çok önemli olan bu kararı duyduğum için çok duygusal hissediyorum. Onunla çalışmak her zaman benim için gurur oldu. Dünyanın en iyi ‘point guard’larından bir tanesi. Dün de ispatladı ki Türk basketbolundaki en iyi point guard hala Birsel Vardarlı. Kesinlikle en az bir sene daha oynayabileceğini düşünüyorum. Takım için çok faydalı oldu. Müthiş bir sezon finali geçirdi ve müthiş bir play-off ile noktaladı. Takımın değerini bir noktadan alıp başka bir noktaya taşıdı. Bu tip bir oyuncuya ve kaptana sahip olduğunuz zaman saha içinde her şekilde iletişim kurabiliyorsunuz. İçeride bir koçunuz daha oluyor. Onun için kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Valerie Garnier: Fenerbahçe gibi büyük bir ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum

Fenerbahçe gibi büyük bir ailenin parçası olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Başantrenörümüz Valerie Garnier, “Çok zor ve uzun bir sezondu. İnişli çıkışlı anlar yaşadık. Takıma inanmayı her zaman inanmayı sürdürdük. Birbirimize inandık. Play-off sürecinde de şunu ispatladık ki ‘iyi aileler, iyi takımlar her probleme kendi içlerinde çözüm bulurlar’ ve bir kez daha bu takımla beraber bir şampiyonluk yaşadığım için çok mutlu ve gururluyum. Tüm oyunculara ve teknik ekibe tekrar teşekkür ediyorum. Çünkü bir koç, iyi oyuncu grubu ve teknik ekibi olmadan çok da önem arz etmiyor. Türkiye tecrübesi benim için olağanüstü bir tecrübe oldu. Fenerbahçe gibi büyük bir ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Tolga Esenci: Fenerbahçe’nin bir kazanma kültürü var ve biz bu kültürün içinde bir parçayız

Yardımcı Antrenörümüz Tolga Esenci, “Şampiyon olma kültürü bizde her zaman vardı. 14. şampiyonluktan bahsediyoruz. Sürekli şampiyon olan bir yapıdan bahsediyoruz. Benim de üçüncü şampiyonluğum. Dolayısıyla böyle bir kültür vardı. Fenerbahçe’nin bir kazanma kültürü var ve biz bu kültürün içinde bir parçayız. Bunu da bütün gayretimizle devam ettirmek istiyoruz. Yarışmacı bir takım oluşturmak ve yarışmacı bir kültürün parçası olmak Fenerbahçe açısından daha kolay.” ifadelerini kullandı.

Yaşadığı üç şampiyonluğun da ayrı ayrı hikayeleri olduğunu ifade eden Tolga Esenci, "Bu sezon gerçekten çok zor oldu. Uzun ve inişli çıkışlı bir yoldu. Geçtiğimiz sezon çok da bir şey anlamamıştık. Bu sezon gerçekten çözülmesi gereken çok fazla problem oldu. Onlarla baş ettik ama ekibin kıymetinin tekrar altını çizmek istiyorum. Didem Akın’ın bize iyi bir çalışma ortamı sunması, herkesin pozitif olması, sağlık ekibinin çabası ki birçok oyuncuyu oynatmayı başardılar. Fizyoterapistimiz Şahin Uğur Sezer, Masörümüz İbrahim Koç, Kondisyonerimiz Serkan Bodur sayesinde oyuncularımız da her zaman daha diri gözüktüler. Her zaman maçlara çok kaliteli hazırlandık. Can Alyüz gibi işten bıkmayan bir arkadaşımız var. Taylan ayrı enerji verdi. Bütün ekip işini çok iyi yaptı. Tek başına olacak bir şey değil. Kültür de buradan geliyor aslında.” dedi.  

Didem Akın: Sevginin olmadığı yerde başarı olacağını düşünmüyorum

Tüm ekibin işini aşkla yaptığını ifade eden Takım Menajerimiz Didem Akın, “Sevginin olmadığı yerde başarı olacağını düşünmüyorum. Hepimiz işimizi aşkla yapıyoruz. Gerçekten para hiç önemli değil. Para olmasa da bu çocuklar yine aynı mücadeleyi göstererek şampiyon olurlar. Aidiyet duygusu çok önemli ve bu duygu bizde var. Bu da başarıyı getiriyor. Dün de şampiyonluk yemeğimiz vardı. Bunlar çok güzel hatıralar. Çok keyifli anlar yaşadık.” dedi.

Valerie Garnier: Yüksek seviyede oynayan oyuncuların ve koçların hiçbir zaman tatmin olmamak gibi huyları vardır

Koç Valerie Garnier oyuncularının şampiyonluk tepkileri hakkında sorulan soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

“Bütün kupalar çok önemli çünkü hepsinin birbirinden farklı hikayeleri var. Özge Yavaş’ın birinci kupasını kaldırması çok ilginç ve keyifli. Ama Birsel’in 10. Kupasından daha önemli ya da daha az önemli değil. Yüksek seviyede oynayan oyuncuların ve koçların hiçbir zaman tatmin olmamak, elde ettiğinden daha fazlasını istemek gibi huyları vardır. O yüzden bütün kupaların birbirinden farklı ve en az birbiri kadar önemi var.”

Birsel Vardarlı Demirmen’in 10 şampiyonluğunun gösterildiği videonun ardından duygusal anlar yaşayan Kaptanımız, “Eski günlere gittim. Kadın Basketbol Şubesi’nin şampiyon olmak gibi bir kültürü var. Gösterdiğiniz videolarda da anlaşılıyor. Çok güzel duygular. Kadın basketboluna yapılan yatırımların karşılığını aldığımızı görüyoruz. Bizi desteklemeye devam edin.” dedi.

Sezonun genel değerlendirmesini yapan Koç Valerie Garnier, “Burada bulunmaktan çok mutluyum ama bir taraftan da Fransa’ya dönecek olmaktan ötürü sevinçliyim. Ülkemi çok özledim. 8 aydır ülkemden ayrıyım. Herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçe’de olmak benim için mutluluk verici bir fırsat oldu. Çok büyük bir ailenin ve takımın bir parçası olmak her zaman büyük bir tecrübe yaşattı bana.” şeklinde konuştu.

Tolga Esenci ise çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Bütün sezonlar birbirinden farklı. Özellikle benim burada çalıştığım son 4 sezonda çok güçlü figürlerle çalıştım. Türkiye’de kadının durumu ortadayken Didem Akın gibi, Birsel gibi ve Koç Valerie Garnier gibi çok sembol isimlerle çalıştım. Kadın basketbolun içinde gençlerin rol model olarak alabilecekleri üç kişiyle beraber çalışıyorum. Bu nedenle çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Son alarak söz alan Kadın Basketbol Takımımızın Menajeri Didem Akın, “98 yılında Fenerbahçe serüvenim başladı ve hala buradayım. Oyuncu olarak ilk şampiyonluğumuzu almıştık. Burada olduğum için çok mutluyum. Taraftarımızla birlikte nice şampiyonluklar kazanırız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Fotoğraf: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları