BASKETBOL

Fenerbahçe 72-51 Galatasaray

24 Nisan 2019 Çarşamba 21:24

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final ilk maçında konuk ettiği Galatasaray’ı 72-51 yendi ve seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 26 Nisan Cuma günü yine Ataşehir’de oynanacak. Seride 3 maç kazanan takım adını finale yazdıracak. 

Metro Enerji Salonu’nda oynanan maçı Başkanımız Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden M. Tankut Turnaoğlu, Mustafa Kemal Danabaş, Simla Türker Bayazıt, Metin Sipahioğlu ve Selahattin Baki izledi. Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de maçı izleyenler arasındaydı. 

Potanın Kraliçeleri müsabakaya Birsel, Bria, Tuğçe, Kiah ve Verameyenka beşiyle başladı. Maçın ilk dakikalarında oyun üstünlüğünü eline alan Fenerbahçemiz, çeyreği 22-12 önde tamamladı. Üstün oyununu sürdüren ve soyunma odasına 37-30 üstün giden Takımımız da Bria ve Verameyenka 10'ar sayıyla çift haneli rakamlara ulaşan oyuncularımız oldu.

Devre arasında yapılan şut yarışmasını kazanan taraftarımız, imzalı Kia Vaughn formasının sahibi oldu.

Soyunma odasından Bria, Kiah ve Verameyenka'nın basketleriyle dönen Potanın Kraliçeleri, üçüncü çeyreği 54-35 üstün tamamladı.Farkı açmaya devam eden Başantrenörümüz Valerie Garnier'ın öğrencileri; maçı 72-51 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

Skor dağılımımız: Bria 17, Verameyenka 16, Kiah 13, Birsel 7, Özge 5, Tuğçe 4, Ayşe 4, Cecilia 2, Esra 2, Merve 2.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları