BASKETBOL ALTYAPI

"Altı Üstü Bir Ajan" kitabının yazarı genç basketbolcumuz Alara Kalyoncu 14/16’nın konuğu oldu

02 Nisan 2019 Salı 20:12

“Altı Üstü Bir Ajan” kitabının yazarı ve genç basketbolcumuz Alara Kalyoncu Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu. Programda; Alara’nın annesi Petek Kalyoncu ve babası Ayhan Kalyoncu ile Fenerbahçe Kadın Basketbol Altyapı Menajeri Ege Özışık da yer aldı.

"Altı Üstü Bir Ajan” kitabının ortaya çıkış sürecini ve hikayesini anlatan Alara Kalyoncu, “Polisiye tarzı kitapları her zaman çok sevmişimdir. Bursa’da milli takım kampındayken yazmaya başladım ve yazımı yaklaşık iki yıl sürdü. Sonrasında basılma ihtimalini duyunca düzenlemeye başladım. 6 ay boyunca da bunun üzerine çalıştım. Kitabım, anne ve babası gizli ajan olan bir kızın bunu öğrenmesiyle başlıyor ve onun ardından gelişen olayları anlatıyor.” dedi.

Kitabının sinemaya aktarılmasını çok istediğini ifade eden genç sporcumuz, “Eski bir özel herakatçı olan Mete Yarar ile tanışma fırsatı yakaladım ve kitabımı okuyacağını söyledi. Okuduktan sonra da yeni bir proje üzerinde çalışan senarist grubuna yollayabileceğini belirtti. Bu beni çok heyecanlandırdı.” şeklinde konuştu.

Kitabına çevresinden nasıl tepkiler geldiği sorusuna ise Alara Kalyoncu; “Geri dönüşler şu ana kadar hep iyi oldu. Eleştiriler de aldım. Çok detaycı biri olduğum için kitabımda betimlemelere fazla yer verdim. Bazı yerlerde gerekli olmadığını fark ettik. Eğer ikinci kitabım çıkarsa daha da dikkat edeceğim. Herkes kitabın sürükleyici olduğunu ve bir türlü bırakamadığını söyledi. İnşallah ikinci kitabım için de aynı tepkileri alırım.” şeklinde yanıt verdi.

Ardından söz alan Fenerbahçe Kadın Basketbol Altyapı Menajeri Ege Özışık, “Alara, maçta oynasın ya da oynamasın içinde bazı şeyleri çok yoğun yaşayan, yeni jenerasyonun önemli oyuncularından birisi. Son yıllarda sakatlık süreci oldu ama uzun süreli sakatlıkların da bazı durumlarda kendilerini keşfetme açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kitabı yazmakta birçok birikimin de payı vardır. Umarım, bunun devamı da gelir.” şeklinde konuştu.

İkinci kitabını da yazmaya başladığını belirten genç sporcumuz, “Hikayenin devam etmesini istiyorum. İkinci kitabımı yazmaya başladım. Neredeyse son kısma kadar geldim.” ifadelerini kullandı.

2014 yılında Fenerbahçe’ye gelen Alara Kalyoncu takıma gelme hikayesini de şu şekilde anlattı:

“İkiz kardeşim Dilara ile altı yaşında babam sayesinde basketbola başladık. Ardından Fenerbahçe’den teklif geldi. Ben şampiyonadaydım ama sakattım ve oynayamıyordum. Ailemle iletişime geçtiler ve sonrasında Fenerbahçe’de oynamaya başladık. 4-5 senedir Fenerbahçe’de oynuyoruz. Şu anda da U18 genç takımındayız.”

Hem basketbol oynayan hem de yazarlık yapan Alara Kalyoncu, ikisini de yapmayı ayrı ayrı sevdiğini belirterek, “Sakatlığımdan dolayı uzun süredir basketbol oynayamıyorum. İnsan basketbolu oynadığında ve başarılı olduğunda çok keyif alıyor. Başarısız olunca da ayrı bir deneyimi var. Yazmak ise farklı bir şey. Yazdığın zaman karakterin içine girip kendin yaşıyormuşsun gibi hissedildiği için keyif veriyor. Basketbolu, yazmayı ve kitap okumayı ayrı ayrı seviyorum.” dedi.

Son olarak söz alan Alara Kalyoncu’nun ailesi ise, gençlerimizde büyük bir potansiyel olduğunu ve ailelerin çocuklarına destek olmaları gerektiğini ifade ettiler.