BASKETBOL

USK Prag 76-54 Fenerbahçe

05 Mart 2019 Salı 23:05

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar EuroLeague çeyrek final ilk maçında Çekya ekibi USK Prag ile karşı karşıya geldi. Takımımız, Kralovka Arena'nın ev sahipliğinde oynanan mücadeleden 76-54 mağlup ayrıldı. Potanın Kraliçeleri, böylece çeyrek final serisinde 1-0 geride bulunuyor. Serinin ikinci maçı 8 Mart Cuma günü saat 19.30’da Metro Enerji Salonu’nda oynanacak.

3 maç üzerinden oynanacak çeyrek finalde iki galibiyete ulaşan taraf adını yarı finale yazdıracak.

Takımımızın en skorer ismi 15 sayıyla Bria Hartley olurken onu 12 sayıyla Kelsey Plum, 8 sayıyla da Anastasiya Verameyenka takip etti.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız; Bria Hartley, Kelsey Plum, Cecilia Zandalasini, Anastasiya Verameyenka ve Kia Vaughn beşiyle parkeye çıktı.

Hava atışı sonrasında ilk hücum şansı ev sahibi takımın oldu ve rakip bu hücumdan Ayayi’nin 3 sayılık basketiyle döndü(3-0). Maçın ilk iki dakikalık bölümünde takımımız, yaptığı hücumlardan eli boş dönerken; USK Prag, Alyssa Thomas ve Katerina Elhotova’yla durumu 7-0’a getirdi. Bu skor Başantrenörümüz Valerie Garnier’a mola aldırsa da, molanın ardından 5-0’lık seri yakalayan Potanın Kraliçeleri, durumu 7-5’e getirdi. Marija Rezan ve Katerina ikilisiyle üst üste basketler bulan ev sahibi, farkı bir kez daha 7 sayıya çıkardı(12-5). Potanın Kraliçeleri, bitime 3 dakika kala Anastasiya Verameyenka ve Kelsey Plum’la rakip savunmasına zor anlar yaşatsa da, ilk çeyreği 24-14’lük skorla önde tamamlayan USK Prag oldu.

İkinci çeyrek Kia Vaughn ve Katerina Elhotova’nın karşılıklı basketleriyle başladı(26-16).  Ev sahibi takım, çeyreğin ilk 4 dakikalık bölümünde farkı 13 sayıya kadar çıkardı(31-18). Çeyreğin genelinde top kayıplarımızın fazlalığı dikkat çekse de Potanın Kraliçeleri, Bria Hartley ve Anastasiya Verameyenka ikilisiyle basketler buldu. Ancak Prag, soyunma odasına 41-27 önde gitti.

Marija Rezan, Teja Oblak ve Alyssa Thomas’la üçüncü çeyreğe iyi başlayan ev sahibi USK Prag, ilk 5 dakikada skoru 51-29’a getirdi. Bu bölümde takımımız sadece Kelsey Plum ve Bria Hartley ikilisiyle basketler bulsa da, Fenerbahçemiz final periyotuna 64-36 geride girdi.

Final periyotuna iyi başlayan taraf Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız oldu. Kelsey Plum ve Kiah Stokes’la maça tutunan takımımız karşısında ev sahibi takım, Marija Rezan’ın basketleriyle son 5 dakikaya 67-45 önde girdi. Takımımız, çeyreğin devamında diğer periyotlara oranla daha üretken olsa da USK Prag, 76-54’lük skorla sahadan galip ayrılan taraf oldu.

adss.jpg

Haberin diğer fotoğrafları

/