BASKETBOL

Fenerbahçe 65-77 USK Prag

08 Mart 2019 Cuma 21:23

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar EuroLeague çeyrek final ikinci maçında USK Prag ile karşılaştı. Takımımız, mücadeleden 65-77 mağlup ayrılarak EuroLeague’e çeyrek finalde veda etti.

Metro Enerji Salonu’nda oynanan mücadeleyi, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Metin Sipahioğlu ve İlker Dinçay da takip etti. Kadın Basketbol Takımımız karşılaşmaya, “Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun” yazılı pankartla çıktı.

Valerie Garnier yönetimindeki Potanın Kraliçeleri karşılaşmaya; Birsel Vardarlı Demirmen, Kelsey Plum, Cecilia Zandalasini, Kia Vaughn ve Anastasiya Verameyanka beşiyle başladı.

Mücadeleye iyi başlangıç yapamayan Fenerbahçemiz, USK Prag’ın art arda bulduğu sayılara engel olamadı ve fark 11 sayıya çıktı. Potanın Kraliçeleri, Verameyenka’nın basketleriyle rakip takımın serisini bozdu ve Kelsey Plum ile skoru 8-20 yaptı. Çeyreğin sonucunu Verameyanka’nın iki sayılık basketi belirledi ve Takımımız çeyreği 12-27 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi bir başlangıç yapamayan Ekibimiz, hem hücumda hem de savunmada sorunlar yaşadı. Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 35-48 geride giren taraf oldu. Üçüncü çeyreğe Kelsey Plum’ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçemiz, Ayşe Cora ile farkı 10’a indirdi. Kaptan Birsel’in önderliğinde oyun disiplinini eline alan Potanın Kraliçeleri, skoru 46-54 yaptı. Ancak çeyreğin sonlarında oyun hakimiyetini tekrar eline alan taraf USK Prag oldu. Ekibimiz, üçüncü çeyreği 48-68 geride bitirdi.

Son 10 dakikalık bölüme Kia Vaughn’un iki sayılık isabetiyle başlayan Fenerbahçemiz, geri kalan bölümde de istediği performansı ortaya koyamadı. Potanın Kraliçeleri, ilk maçı deplasmanda 76-54, ikinci maçı ise evinde 65-77 kaybederek seride 2-0 geriye düştü ve Kadınlar EuroLeague’e çeyrek finalde veda etti. 

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları