BASKETBOL

Tuğçe Canıtez ve Ayşe Cora’dan galibiyet değerlendirmesi

27 Şubat 2019 Çarşamba 23:01

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın oyuncuları Tuğçe Canıtez ve Ayşe Cora, Galatasaray ile oynadığımız ve 71-56 kazandığımız Türkiye Kupası çeyrek final maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa konuşan basketbolcularımız, iyi oynayıp kazanamaya devam edeceklerini ve yarı finaldeki rakibimiz Mersin BŞB. karşısında daha farklı bir Fenerbahçe olacağını söylediler.

Tuğçe Canıtez: İyi oynayıp kazanmaya devam edeceğiz

Karşılaşmayı değerlendiren Tuğçe Canıtez, “Tabii ki turnuvanın ilk maçları her zaman çok heyecanlı geçer, bize de derbi maçı denk geldi. Taraftarlara çok teşekkür etmek istiyorum. Onların desteği bizim için çok önemliydi. Çok iyi başladığımızı düşünüyorum, çok konsantreydik. İyi başladık ve devamı da iyi geldi. Şimdi önümüzde kazanmamız gereken iki maç daha var. İnşallah yine iyi oynayarak devam edeceğiz.” dedi.

Mersin BŞB. müsabakasına ilişkinse, “Son maçımızı Mersin’in kendi sahasında oynadık ve kaybettik. Tabii ki onları iyi biliyoruz ve şimdi rakibimizi çalışacağız. Bizim için güzel bir maç olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Ayşe Cora: Mersin Büyükşehir Belediye karşısında çok daha farklı bir Fenerbahçe olacak

Sözlerine taraftara teşekkür ederek başlayan Ayşe Cora, “Salon tamamen doluydu ve böyle dolu salonu İstanbul’a her zaman bulamıyoruz. O yüzden buraya gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi harika bir şekilde desteklediler ve enerjimizin çoğunu da taraftara borçluyuz.” dedi.

Ayşe Cora, Galatasaray karşısında alınan galibiyeti ise şu şekilde yorumladı:
Galatasaray’a göre içeride bariz bir üstünlüğümüz vardı. Bunu iyi kullandığımızı düşünüyorum, çünkü topu olabildiğince içeri vermeye çalıştık ve içeriden gelen pasları da, dışarı çıkan pasları da isabetli yüzdeyle 3 sayılık atışlar bulduk. Çünkü hepsi doğru şutlardı. Hiçbir tane zorlama atışımız olmadı. Topu çok iyi çevirdik. Galatasaray’ın press yapacağını biliyorduk. O yüzden olabildiğince topu elimizde tutmadan yarı sahayı geçmeye çalıştık. Bunu da gayet iyi bir şekilde başardık.

Son olarak Mersin BŞB. mücadelesini değerlendiren Ayşe Cora, “Mersin’e ligde kaybettik. Şu anda formda bir takım ama bence biz bugün iyi bir enerji, iyi bir çıkış yakaladık. O yüzden yarınki maçın daha farklı olacağını düşünüyorum. Daha farklı, daha enerjik ve daha çok kazanmayı isteyen bir Fenerbahçe olacak. Taraftarlarımızı tekrardan bizi desteklemeye devam ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.