BASKETBOL

Mersin Büyükşehir Belediyesi 93-83 Fenerbahçe

23 Şubat 2019 Cumartesi 17:03

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi 20. hafta mücadelesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne konuk oldu. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak mücadele, ev sahibi ekibin 93-83 üstünlüğüyle sona erdi. Takımımızın en skorer oyuncusu 16 sayıyla Ayşe Cora olurken; onu 15 sayıyla Kelsey Plum takip etti.

Fenerbahçemiz, parkeye Birsel Vardarlı Demirmen, Kelsey Plum, Bria Hartley, Tuğçe Canitez ve Kia Vaughn beşiyle çıktı.

Potanın Kraliçeleri ilk çeyreğe Birsel’in sayılarıyla başlarken, Kelsey Plum’ın üçlüğüyle skoru 2-5 yaptı. Ardından Fenerbahçemiz, Birsel ile farkı 8 sayıya çıkardı ve bu basket ev sahibi ekibe mola aldırdı. Molanın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi üst üste sayılar bularak Sasa Cado ile öne geçti. Çeyreğin son bölümünde de oyun hakimiyetini kaybeden Potanın Kraliçeleri, periyodu 25-20 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Tilbe Şenyürek’in sayılarıyla başlayan Fenerbahçemiz, savunmada ve sayı bulmada zorluk yaşayınca Mersin Büyükşehir Belediyesi farkı 10’a çıkardı. Son bölümde de hem savunmada hem de hücumda sorun yaşayan Ekibimiz, soyunma odasına 47-32 geride giden taraf oldu.

Soyunma odasından Kia Vaugnh’un sayılarıyla dönen Potanın Kraliçeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sayılar üretmesine engel olamadı ve üçüncü çeyreği 69-51 tamamladı. Son çeyrekte de istediği performansı ortaya koyamayan Potanın Kraliçeleri, son bölümlerde farkı eritmeye yönelik fırsatlar yakaladı ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında 93-83 kaybetti.