BASKETBOL

Fenerbahçe 61-62 TTT Riga

13 Şubat 2019 Çarşamba 21:06

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar EuroLeague B Grubu 13. hafta maçında, Letonya temsilcisi TTT Riga'yı konuk etti. Takımımız, Metro Enerji Salonu'nda oynanan mücadeleden 61-62 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmayı Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve Metin Sipahioğlu da izledi. 

Potanın Kraliçeleri, TTT Riga karşısında parkeye Birsel Vardarlı Demirmen, Kia Vaughn, Kelsey Plum, Anastasiya Verameyenka ve Cecilia Zandalasini beşiyle çıktı.

Maçtaki ilk hücum Fenerbahçemizden gelirken ilk basketi de Cecilia Zandalasini’nin elinden bulduk(2-0). Konuk takım, Sheylani Peddy ve Aija Brumermane ikilisiyle 4-8’lik üstünlüğü yakaladı. Anastasiya Verameyenka ve Kia Vaughn’la maça denge getiren(8-8) takımımız; Kelsey Plum’ın 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutla 11-10 öne geçti. Son 1 dakikanın içine girilirken Sheylani Peddy’nin üst üste bulduğu basketlerle öne geçen konuk takım, ilk çeyreği 17-21’lik skorla önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Baiba’nın turnikesiyle başlayan TTT Riga’ya cevap Bria Hartley’den geldi(19-23). Çeyreğe Ivey Slaughter-Sheylani Peddy-Ieva Pulvere üçlüsüyle hızlı başlayan Letonya temsilcisi, ilk 4 dakikayı 19-30 önde geçti. Rakibin yakaladığı seri karşısında takımımıza nefes aldıran sayılar Ayşe Cora’dan geldi(21-32). Takımımız, çeyreğin geriye kalan dakikalarında Kelsey Plum ile skor üretmeye devam etse de, soyunma odasına önde giren taraf 25-36’lık skorla TTT Riga oldu.

Kristine Vitola’nın basketiyle üçüncü çeyreğe başlayan Riga karşısında Cecilia Zandalasini ve Birsel Vardarlı Demirmen’le etkili olan takımımız, farkı 8 sayıya indirdi(30-38). Bu bölümde bir kez daha Kristine Vitola’yla oyunda kalan TTT Riga, ilk 5 dakikayı 30-42’lik üstünlükle geçti. Çeyreğin devamında Kelsey Plum ve Anastasiya Verameyenka ikilisiyle üst üste basketler bulan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, bitime 1 dakika kala skoru 43-47’ye getirdi.  Takımımız, son saniyelerde Bria’nın da skora yaptığı katkıyla farkı 5’e indirse de, final periyotuna 45-50’lik skorla TTT Riga önde girdi.

Mücadelenin final periyotu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bria Hartley ve Gunta Basko’nun karşılıklı basketleriyle başlayan çeyrekte ilk üç dakikayı konuk takım 49-55 önde geçti. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, geriye kalan dakikalarda Kia Vaughn, Ayşe Cora ve Kelsey Plum’la farkı 1 sayıya indirse de, 61-62’lik skorla karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları