BASKETBOL

Fenerbahçe 100-65 Hatay Büyükşehir Belediyesi

17 Şubat 2019 Pazar 17:48

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi 19. hafta mücadelesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni konuk etti. Valerie Garnier yönetimindeki Ekibimiz, mücadeleden 100-65 galip ayrılmayı başardı. Takımımızın en skorer oyuncusu 25 sayıyla Kelsey Plum olurken, onu Bria Hartley ürettiği 24 sayıyla takip etti.

Metro Enerji Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Potanın Kraliçeleri; Birsel Vardarlı Demirmen, Kelsey Plum, Tuğçe Canitez, Kia Vaugnh ve Anstasiya Verameyenka beşiyle başladı.

Hava atışıyla başlayan maçtaki ilk sayılarımız Kelsey Plum’dan gelirken, Kia Vaughn’un pota altında bulduğu sayılarla skoru 14-7’ye getirdi. Çembere giderek isabeti bulan Özge Yavaş ile farkı çift hanelere çıkaran Potanın Kraliçeleri, Katsiaryna Snytsina’nın sayılarına engel olamasa da çeyreği 23-17 önde bitirdi.

İkinci çeyreğin başında Hayat Büyükşehir Belediyesi bulduğu sayılarla skoru 27-27 eşitlendi ancak Fenerbahçemiz,10-0’lık bir seri yakalayarak durumu 39-29’a getirdi. Geri kalan bölümde rakibin kolay sayılar bulmasına izin vermeyen Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 46-36 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe Bria Hartley’nin üst üste bulduğu üçlüklerle başlayan Potanın Kraliçeleri, Kelsey Plum’ın sayılarıyla farkı skoru 59-40’a getirdi ve konuk ekibe mola aldırdı. Mola dönüşünde de  10 sayılık bir seri yakalayan Fenerbahçemiz, rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve çeyreği 78-55 önde tamamladı.

Dördüncü çeyreğe Ayşe Cora’nın turnikesiyle başlayan Ekibimiz, Kelsey Plum ile farkı 30 sayıya çıkarmayı başardı: 85-55. Karşılaşmanın başından son anına kadar oyunda hakimiyetini hissetiren Potanın Kraliçeleri, son periyotta da etkili hücum organizasyonlarıyla ve etkili savunmasıyla farkı korumayı başardı. Fenerbahçemiz, takımımızın en skorer isimleri olan Kelsey Plum ve Bria Hartley'nin sayılarıyla karşılaşmaya son noktayı koydu ve mücadeleden 100-65 galip ayrılmayı başardı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları