BASKETBOL

Çankaya Üniversitesi 59-75 Fenerbahçe Öznur Kablo

25 Aralık 2019 Çarşamba 15:39

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 11’inci hafta maçında Çankaya Üniversitesi’ne konuk oldu. Potanın Kraliçeleri, Ankara deplasmanından 75-59 galip ayrılarak ligde 11’de 11 yapmayı başardı.

Namağlup tek takım olarak ligdeki liderliğini sürdüren Fenerbahçe Öznur Kablo’nun Çankaya Üniversitesi karşısındaki en skorer oyuncusu, 22 sayıyla Cecilia Zandalasini oldu. Alina Iagupova 16, Olcay Çakır Turgut 14, Tuğçe Canıtez 10, Elizabeth Williams 6, Sevgi  Uzun 3, Kiah Stokes  ve Laura Nicholls 2 sayı üretti.

Victor Lapena yönetimindeki Potanın Kraliçeleri maça; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Kiah Stokes ve Elizabeth Williams beşiyle başladı.

Karşılaşmaya 5-0’lık seriyle başlayan Çankaya Üniversitesi’nin serisini Kiah Stokes’un basketiyle bozan Fenerbahçe Öznur Kablo, Zandalasini ile öne geçti. Potanın Kraliçeleri, Kaptan Tuğçe Canıtez’in turnikeleriyle ilk çeyreği 19-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başında farkı bire indiren Çankaya Üniversitesi’ne karşı etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe Öznur Kablo, Alina Iagupova ile farkı çift hanelere çıkardı(18-29). Son üç dakikaya büyük bir avantajla giren Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 43-28 önde giden taraf oldu.

Soyunma odasından Olcay Çakır Turgut’un sayılarıyla dönen Fenerbahçe Öznur Kablo, Elizabeth Williams ile farkı 20’li sayılara kadar çıkardı(39-60). Son bölümde Çankaya Üniversitesi üst üste sayılar bulsa da Potanın Kraliçeleri, çeyreği 60-44 önde bitirdi.

Son çeyreğin başında üst üste sayılar bularak farkı 12’ye indiren Çankaya Üniversitesi’ne skor avantajını ele alma şansı tanımayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Cecilia Zandalasini’nin etkili oyunuyla skoru 55-70 yaptı. Potanın Kraliçeleri, başından sonuna kadar önde götürdüğü karşılaşmadan 75-59 galip ayrıldı.