BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo 103-24 Samsun Canik Belediye

30 Kasım 2019 Cumartesi 17:26

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yedinci haftasında Samsun Canik Belediye’yi konuk etti. Baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 79 sayı farkla 103-24 kazanan Potanın Kraliçeleri, namağlup liderliğini sürdürdü.
 
Tuğçe Canıtez’in 19 sayıyla maçın skoreri olduğu karşılaşmada Iagupova ile Sevgi Uzun 15’er, Stokes 14, Ayşe Cora 13, Esra Ural Topuz da 10 sayıyla skora katkı verdi.
 
Fenerbahçe Ülker Metro Enerji Salonu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Metin Sipahioğlu ve Esra Nazlı Ercan ile Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı da takip etti.
 
Fenerbahçe Öznur Kablo maça; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Tuğçe Canıtez, Elizabeth Williams beşiyle başladı.
 
Karşılaşmaya çok iyi başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Zandalasini’nin üçlükle açılışını yaptığı ilk periyodu 24-5 önde tamamladı.
 
Takımımızda ilk çeyrekte Iagupova 5, Stokes 5, Williams 4, Zandalasini 3, Tuğçe 3 ve Ayşe ile Nicholls 2’şer sayı buldu.
 
İkinci periyotta ise müthiş bir savuma örneği sergileyen Potanın Kraliçeleri, periyodun bitimine 1 buçuk dakika kalaya kadar potasını rakibine kapattı. Hücum organizasyonlarında ise hatasız oynayan Victor Lapena’nın öğrencileri soyunma odasına 52 sayı farkla 58-6 önde gitti.
 
İlk yarı skor dağılımımız: Tuğçe 13, Stokes 12, Ayşe 11, Iagupova 7, Esra 4, Williams 4, Zandalasini 3, Sevgi 2, Nicholls 2.
 
Fenerbahçemiz ilk yarıdaki performansını ikinci yarıya da taşıdı. Elizabeth Williams’ın açılışını yaptığı üçüncü periyotta pota altını Tuğçe, Sevgi, Ayşe ve Laura ile iyi kullanan Fenerbahçe Öznur Kablo, final periyoduna 78-13 önde gitti.
 
Konuk ekibin basketiyle başlayan dördüncü periyotta Iagupova, Sevgi Uzun ve Olcay Çakır Turgut’un kaydettiği 7-0’lık seriyle farkı açmaya devam eden Fenerbahçe Öznur Kablo, rahat oynadığı mücadeleyi 79 sayı farkla 103-24 kazandı ve ligdeki 7. galibiyetini elde etti.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları