BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo 68-48 Arka Gdynia

30 Ekim 2019 Çarşamba 21:07

FIBA Euroleague B Grubu üçüncü hafta maçında Polonya Ekibi Arka Gdynia’yı konuk eden Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 68-48 ayrıldı ve gruptaki üçüncü maçında ikinci galibiyetini aldı. Ekibimizin en skorer oyuncusu 24 sayıyla Alina Iagupova olurken; onu 20 sayıyla Cecilia Zandalasini takip etti.

Metro Enerji Salonu’nda oynanan maçı; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ve Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu ile Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı da takip etti.

Victor Lapena yönetimindeki Potanın Kraliçeleri karşılaşmaya; Anna Cruz, Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Tuğçe Canıtez ve Elizabeth Williams beşiyle başladı.

Karşılaşma oldukça çekişmeli başlarken; Fenerbahçe Öznur Kablo Alina Iagupova’nın üç sayılık basketiyle 8-7 öne geçti. Son dakikalarında her iki takım da sayı bulmakta güçlük çekerken, Takımımız adına bu suskunluğu Zandalasini bozdu(10-10). Ekibimiz, Arka Gdynia karşısında ilk çeyreği 12-14 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Alina Iagupova’nın üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Anna Cruz’un turnikesiyle 19-16 öne geçti. Kaptan Tuğçe Canıtez ile farkı 8 sayıya çıkaran Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 28-23 önde giren taraf oldu.

Polonya ekibi soyunma odasından iki sayılık basketle dönerken; maça denge geldi: 28-28 Iagupova’nın üç sayılık isabetiyle tekrar öne geçmeyi başaran Fenerbahçe Öznur Kablo, farkı 6 sayıya kadar çıkardı(34-28). Hücumda ve savunmada oldukça etkili bir performans ortaya koyan Takımımız, üçüncü çeyreği 49-37 önde tamamladı.

Son 4 dakikaya 56-45 önde giren Fenerbahçe Öznur Kablo, Alina Iagupova ve Zandalasini’nin üçer sayılık isabetiyle farkı 19 sayıya kadar çıkararak rakibine mola aldırdı. Moladan da kaptan Tuğçe Canıtez’in sayısıyla dönen Potanın Kraliçeleri, Arka Gdynia’yı 20 sayılık farkla 68-48 mağlup etti.

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Euroleague B Grubu dördüncü maçında 6 Kasım Çarşamba günü TSİ 19.00’da ZHBK Dynamo Kursk’e konuk olacak.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Basın Fotoğrafları