BASKETBOL

Çukurova Basketbol 88-72 Fenerbahçe

05 Ocak 2019 Cumartesi 15:46

Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Süper Ligi 13. Hafta maçında Çukurova Basketbol ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçemiz, Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 88-72 mağlup ayrıldı. Takımımızın en skorer oyuncusu ise 27 sayı ile Kelsey Plum oldu.

Valerie Garnier yönetimindeki Potanın Kraliçeleri, perkeye Birsel Vardarlı Demirmen, Kelsey Plum, Anastasiya Verameyenka, Tuğçe Canitez ve Cecilia Zandalasini beşiyle çıktı.

Hava atışıyla başlayan mücadelede Takımımızın ilk sayıları Zandalasini ve Kelsey Plum’dan geldi(6-2). Çukurova Basketbol art arda bulduğu sayılarla eşitliği yakalasa da Fenerbahçemiz Birsel ve Plum’ın sayılarıyla tekrar öne geçmeyi başardı. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği ilk dakikalarda Potanın Kraliçeleri televizyon molasına 9-10 önde girdi. Molanın ardından sayılar bulan taraf ise ev sahibi ekip oldu. Son bölümde de istediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyen Takımımız, ilk çeyreği 21-10 geride tamamladı.

Fenerbahçemiz ikinci çeyreğe Kelsey Plum’ın sayılarıyla başlasa da IIagupova’nın basketlerine engel olamadı ve 14 sayı geriye düştü. Geri kalan bölümde de skor avantajını eline alamayan Takımımız soyunma odasına 42-24 geride gitti.

Fenerbahçemiz üçüncü çeyrekte de Verameyenka ve Plum ile sayılar bularak iyi bir seri yakalayarak farkı 13’e indirdi(56-43). Karşılıklı sayılara sahne olan periyodun son bölümünde Potanın Kraliçeleri, savunmada etkili olamayınca üçüncü çeyreği 65-49 geride tamamladı.

Son çeyreğe ev sahibi ekip sayılarla başlarken, Takımımız Kelsey Plum ve Kiah Vaughn ile sayılar üretti. Kaptan Birsel’in üçlük isabeti ise Çukurova Basketbol’a mola aldırdı ancak mola dönüşünde istediği oyunu parkeye yansıtamayan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, mücadeleden 88-72 mağlup ayrıldı.