BASKETBOL

Fenerbahçe 90-62 Canik Belediye

16 Aralık 2018 Pazar 17:33

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, ligde dokuzuncu hafta maçına çıkıyor. Sarı lacivertliler, Samsun temsilcisi Canik Belediye'yi konuk etti.  Rakibini 90-62 mağlup etmeyi başaran Potanın Kraliçeleri ligdeki 7. galibiyetini elde etti.

Bria Hartley 17 sayıyla Fenerbahçemizin en skoreri olurken, onu 13 sayıyla Cecilia Zandalasini ve 12'şer sayıyla Kiah Stkoes ile Anastasiya Verameyanka takip etti. 

Ülker Metro Enerji Salonu'nda oynanan mücadeleyi Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve Metin Sipahioğlu’nun yanı sıra Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini ve Kaptanımız Melih Mahmutoğlu ile Kostas Sloukas da izledi. 

Fenerbahçemiz maça Birsel Vardarlı Demirmen, Bria Hartley, Tuğçe Canitez, Kiah Stokes ve Anastasiya Verameyanka beşiyle çıktı.

Hava atışıyla başlayan karşılaşmada ilk sayılar Kiah Stokes’tan gelirken, Canik Belediye’nin 4-0’lık seriyle 2-6 öne geçmesinin ardından Koç Valerie Garnier molayı aldı. Moladan Bria Hartley’in üçlüğüyle dönen Potanın Kraliçeleri, Kiah Stokes’un sayısıyla 7-6 öne geçmeyi başarırken; Kaptan Birsel’in harika asistinde Verameyanka durumu 12-10’a getirdi. İlk çeyreğin sonlarında Bria ve Zandalasini’nın bulduğu üçlükler, Canik Belediye’ye mola aldırdı: 24-16. Molanın ardından oyunda hakimiyetini hissettirmeye devam eden Potanın Kraliçeleri, oyuna giren Özge Yavaş ile farkı çift hanelere çıkardı. Hartley’nin 9 sayıyla damga vurduğu ilk periyotu Fenerbahçemiz 28-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de Özge Yavaş’ın sayısıyla başlayan Takımımız, Zandalasini ile skoru 32-19 yaptı. Periyotta 4 dakika geride kalırken, her iki takım da hücumlarından boş döndü. Özge Yavaş ve Tilbe Şenyürek’in üç sayılık isabetleriyle maça geri dönen Potanın Kraliçeleri, farkı da 17’ye çıkardı: 38-21. Çeyreğin sonlarında ortaya koyduğu etkili savunmanın yanı sıra etkili hücum organizasyonlarıyla da farkı korumayı başaran Fenerbahçemiz, soyunma odasına Verameyanka’nın üç sayılık basketiyle 43-30 önde girdi.

Potanın Kraliçeleri ikinci yarıya Zandalasi’nin sayılarıyla başlerken, Bria Hartley farkı 18 sayıya kadar çıkardı: 48-30. Zandalasini, Bria ve Stokes’un bulduğu sayılarla konuk ekibin farkı eritmesine izin vermeyen Fenerbahçemiz, üçüncü çeyreğin sonlarında da skor liderliğini elinde tutmayı başardı. Potanın Kraliçeleri Verameyanka’nın basketiyle periyotu 63-41 tamamladı.

Fenerbahçemiz son çeyreğe Tuğçe Canitez’in üçlüğüyle başlarken, Anastasiya Verameyanka ile farkı 30 sayıya kadar çıkardı: 71-41. Canik Belediye üst üste sayılar bulsa da Takımımız farkı korumayı başardı: 77-53. Birsel Vardarlı’nın orta mesafeden bulduğu isabetle skoru 79-53’ getiren Potanın Kraliçeleri, Stokes ve Hartley’in sayılarıyla farkı tekrar 31’e yükseltti. Fenerbahçe Kadın Baskebol Takımımız ilk çeyrekten sona ana kadar önde götürdüğü mücadeleyi 90-62 tamamlayarak ligde 7., Ülker Metro Enerji Salonu'nda ise 50. galibiyetini elde etmeyi başardı.

Valerie Garnier yönetimindeki Potanın Kraliçeleri, 19 Aralık Çarşamba günü FIBA Kadınlar EuroLeague B Grubu 7. hafta mücadelesinde Carola Basket’i ağırlayacak. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, bu maçın ardından Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 23 Aralık Pazar günü deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları