BASKETBOL

Fenerbahçe 81-56 Mersin BŞB.

02 Aralık 2018 Pazar 17:43

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Ligi 7. hafta mücadelesinde Mersin Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Rakibini 81-56 mağlup eden Potanın Kraliçeleri ligdeki 5. galibiyetini elde etti.

Takımımızda süre alan tüm oyuncuların sayı ürettiği mücadelede Zandalasini kaydettiği 20 sayıyla maçın skoreri oldu. Bria Hartley de 16 sayıyla çift hanelere ulaşan diğer bir oyuncumuz oldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla karşılaşmayı izlemeye gelen engelli taraftarlarımızla basketbolcularımız karşılaşmanın ardından fotoğraf  çektirdi.

Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Metin Sipahioğlu ile Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini izledi.

Potanın Kraliçeleri, Bria Hartley, Kia Vaughn, Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğçe Canıtez ve Kiah Stokes beşiyle mücadeleye başlarken, maçtaki ilk sayılar da Bria Hartley’den geldi(2-0). Kiah Stokes’la skor üretmeye devam eden takımımız karşısında Mersin Büyükşehir Belediye Ashley Walker’ın 3 sayılık basketiyle ilk sayılarını buldu(4-3). Çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümü 12-10 takımımızın üstünlüğüyle geçilirken, devamında Bria ve Kia Vaughn’un basketleriyle fark 6 sayıya kadar çıktı(16-10).  Son 1 dakikaya 18-16’lık skorla önde giren Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, çeyreği de 19-18 önde tamamladı.

Takımımız, ikinci çeyreğe Cecilia’nın 2 sayılık basketiyle başladı. Asena Yalçın’la cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye maçı dengede tutmaya çalışsa da, Kia Vaughn ve Cecilia Zandalasini’yle skor 25-22’ye geldi. Devamında Melis Talay’la maça denge(27-27) getiren konuk takım, ilk 4 dakikayı ise 27-29 önde geçti. Çeyreğin geri kalan bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Son 1 dakikaya 35-35’lik eşitlikle girilirken, Bria’nın son saniyelerde 4-0’lık serisiyle soyunma odasına 39-35 önde giren taraf olduk.

İkinci yarıya Tuğçe Canıtez, Kia Vaughn ve Özge Yavaş’ın kaydettiği 6-0’lık seriyle başlayan Potanın Kraliçeleri, Walker’ın basketine de Hartley’in üçlüğüyle karşılık verdi ve farkı çift hanelere yükseltti: 48-37. Karşılıklı basketlerle süren oyunda Stokes, farkı 12 sayıya yükseltince rakipten mola geldi: 05:52. Molanın ardından Zandalasini’nin pota altındaki etkili oyunuyla farkın 21 sayıya çıktığı mücadelenin final periyoduna 64-44’lük skorla gidildi.

Dördüncü periyoda baskılı başlayan ekibimiz, yaklaşık 1 dakika boyunca hücum etti ancak sayı çıkaramayınca konuk ekipten Sasa Cado sayıyı buldu: 64-46. Ardından Stokes ve Zandalasini ile 7-0’lık seri bulan Fenerbahçemiz, farkı da 27’ye yükseltti: 73-46. Karşılıklı basketlerin ardından Kadın Basketbol Takımımız mücadeleyi 81-56 kazandı.
 

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları