BASKETBOL

Dynamo Kursk 64-63 Fenerbahçe

28 Kasım 2018 Çarşamba 21:55

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Euroleague B Grubu 4. hafta maçında Rusya temsilcisi Dynamo Kursk’un konuğu oldu. Sport Concert Complex'te oynanan mücadeleden Potanın Kraliçeleri 64-63 mağlup ayrıldı. 

Valerie Garnier'ın yönetimindeki Kadın Basketbol Takımımız sahaya Kelsey Plum, Bria Hartley, Kia Vaughn, Cecilia Zandalasini ve Anastasiya Varameyenka beşiyle çıktı. Yeni sezonda takımımıza katılan Kiah Stokes ilk kez Fenerbahçemizin formasını giyerken Kelsey Plum ise bulduğu 19 sayı, 3 ribaund ve 3 asistle Takımımızın en skorer oyuncusu oldu.

Hava atışıyla başlayan mücadelenin ilk sayısı Dynamo Kursk'ten geldi. İlk çeyrekte etkili olan ev sahiibi ekip 14-8 öne geçti (04.51). Fenerbahçemiz Anastasiya Varemeyanka ve Kelsey Plum'ın sayılarıyla farkı 3'e indirmeyi başarsa da ilk çeyreği 23-18 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Sottana'nın sayısıyla başlayan Takımımız, istediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyince karşılaşmada yedi sayı farkla geri düştü (27-20). Tuğce Canitez ve Kia Vaughn'un sayılarıyla reaksiyon gösteren Potanın Kraliçeleri,çeyreğin sonlarına doğru farkı eritmeye çalışsa da başarılı olamadı ve soyunma odasına 42-35 geride giren taraf oldu.

Soyunma odasından döndüğünde de istediği oyunu ortaya koyamayan Fenerbahçemiz, ev sahibi ekibin bulduğu art arda basketlere engel olamadı ve 18 sayı bulduğu çeyreği  60-49 geride tamamladı. 

Son çeyreğe Kelsey Plum'ın basketiyle Potanın Kraliçeleri, Bria Hartley'in serbet atışlarıyla farkı 4 sayıya kadar indirdi. İyi bir seri yakalayan Takımımız, Anastasia Varameyanka'nın sayısıyla farkı 1' indirdi. karşılaşmanın bitimine 30 saniye kala Kiah'nın basketiyle karşılaşmada ilk kez 62-63 öne geçen Fenerbahçemiz Breanne Stewart'ın sayısına engel olamadı ve mücadeleden 64-63 mağlup ayrıldı.

Potanın Kraliçeleri, Kadınlar Euroleague B Grubu 5. hafta maçında 5 Aralık Çarşamba günü saat 19.30'da Hatay Büyükşehir Belediyespor'u ağırlayacak.