BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ile basketbolcularımız, Frutti Extra Bursaspor galibiyetini değerlendirdi

19 Mayıs 2022 Perşembe 23:01

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi Play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında karşılaştığı Frutti Extra Bursaspor’u mağlup ederek seride durumu 2-1’e getirdi ve yarı finale yükseldi. 93-81 galibiyetimizle tamamlanan üçüncü maçın ardından Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ile basketbolcularımız Metecan Birsen ve Tarık Biberovic açıklamalarda bulundu.
 
Maçla ilgili Djordjevic, “Frutti Extra Bursaspor’a inanılmaz saygı duyuyoruz. Özellikle son 1 buçuk aydaki başarıları, deplasman galibiyetleri ve EuroCup’taki başarıları… Bu akşam ilk maç gibi oynadık. Taraftarların güzel bir desteği vardı ve oyuncular bunu hissederek avantaja çevirdi: 17 sayı öndeyken taraftarlar arasında bir tartışma çıktı ve maç bir süre durdu. Bu da rakibimize bir nefes oldu. Farkı da 6 sayıya kadar indirdiler. Henry tekrar toparlamaya başladı. Bu olay olmasaydı belki farkı koruyup maçın sonuna kadar devam ederdik. İstediğimiz gibi oynadık. Çok organizeydik. Kenardan gelen destek de çok iyiydi. Şimdi önümüzdeki rakibimiz Darüşşafaka. Kısa bir süre sevinip sonra yeni seri için devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.
 
Genç oyuncuların katkısıyla ilgili Djordjevic, “Genç oyuncularda inanılmaz bir gelişme var. Bunu net bir şekilde görebiliyoruz. İlk geldiğimde gençlerin gelişmeleri için süre almalar gerektiğini söylemiştim. Fenerbahçe’nin geleceği onlar. Süre almaları çok önemli. Fenerbahçe’yi en yükseklere taşıyacaklar onlar. Tarık’ın ilk 5 başlaması çok iyi bir karardı. Çok çalışıyor, basketbolu çok seviyor ve gelişimine büyük katkıları olacak. Önemli bir sakatımız vardı, Dyshawn’ın eksikliğinde rolünü çok güzel aldı ve devam etti.” ifadelerini kullandı.
 
Metecan Birsen, “Zorlu bir seri oldu. Karşımızda EuroCup finali oynayan bir takım vardı. Zorlu 3 maç oynadık. Mutluyuz. Bugün de güzel bir atmosfer vardı, taraftar desteğimiz çok iyiydi. Türkler yabancılar takım olarak hazırız. Hocamız bize görev verdiği zaman en iyimizi yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Tarık Biberovic, “Rakibimizi tebrik ediyorum. Zor olacağını biliyorduk. Çok sert bir takım. Takımımı tebrik ediyorum. Maç boyunca çok sert ve akıllı oynadık. Şimdi dinleneceğiz ve Darüşşafaka maçı hazırlıklarımıza başlayacağız. Hocama bana güvendiği için teşekkür ediyorum. Bu maçın zor olacağını biliyorduk. Şans verdiği için teşekkür ediyorum. Her gün çalışıyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz.” diye konuştu.