BASKETBOL

Fenerbahçe Beko A Takım sporcularımız, Euroleague One Team Sosyal Sorumluluk Programımız kapsamında özel bir etkinliğe katıldı

28 Nisan 2022 Perşembe 15:25

On hafta süren ve basketbol yolu ile sosyal kazanım hedefleyen Fenerbahçe Beko 2021-2022 Euroleague One Team Programı kapsamında, sosyal partnerimiz olan Teb Ataşehir Anadolu Lisesi’nin kapalı ve açık basketbol sahalarında, Euroleague sponsorlarından BKT tarafından yenileme çalışması yapıldı.
 
Yenileme çalışması yapılan sahanın açılışı, 28 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da Teb Ataşehir Anadolu Lisesi’nde düzenlenen seremoniyle yapıldı.
 
Açılışta Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini ve Genel Menajer Yardımcısı Derya Yannier, One Team elçileri Pierria Henry ve İsmet Akpınar ile One Team program konuklarının yanı sıra Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Euroleague temsilcileri Abigail Martin, Ferran Neira Torne, BKT temsilcileri Lucia Salmaso, Marco Santin, Federico Fantini, Türk Hava Yolları temsilcisi Emel Sonbahar ve TEB Ataşehir Anadolu Lisesi öğrencileri yer aldı.
 
Yaklaşık bir saat süren etkinlikte etkinlik davetlilerinin özel açılış konuşması sonrasında Fenerbahçe Beko One Team elçileri ve program katılımcılarının katılımları ile sosyal becerileri geliştirmeye yönelik geliştirilen basketbol antrenmanları ve oyunları gerçekleştirildi. Oyunlar sona erdikten sonra program katılımcısı Suna Ölmez eşliğinde açık ve kapalı sahanın yenileme çalışması ve değişiminden bahseden saha turu gerçekleştirildi. Güne akrobatik basketbol gösterisi de renk kattı. 
 
Etkinlik sonrasında konuşan EuroLeague Sürdürülebilirlik ve Kalkınma Projeleri Direktörü Abigail Martin, “Türk Hava Yolları'nın desteklediği ve bu vesileyle kulübümüz Fenerbahçe Beko ve One Team çalışmasıyla temsil edilen BKT ile ortaklığımız sayesinde yenilediğimiz bu muhteşem kortların açılışını burada yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. TEB Ataşehir Anadolu Lisesi öğrencilerinin günlük yaşamlarında olumlu bir değişiklik sağlayacak olan bu kortlar, One Team'in onuncu yılını kutlamaya devam etmenin bir başka harika yolu.” ifadelerini kullandı.
 
BKT Genel Müdürü Lucia Salmaso ise bu özel etkinlikle ilgili görüşlerini, “BKT olarak spor sevgisinin büyümesine katkıda bulunmaktan son derece mutluyuz. Desteğimiz, TEB Ataşehir Anadolu Lisesi'nin spor salonunu nihayet erişilebilir ve yeni hale getirdiği için gurur duyuyoruz. Bu sayede öğrenciler sadece sporun sunabileceği özel karşılamayı bulabilecekler. BKT sponsorluk rolünün ötesine geçmek istiyor. Asıl amaç bir iz bırakmak, dünyanın dört bir yanındaki toplulukların spor yoluyla büyümesine yardımcı olmaktır. Herkesin sporu daha iyi yaşamasını sağlayan bu tür projelere, katılım ve paylaşım yoluyla somut adımlar atmak ve katkıda bulunmak istiyoruz.” sözleriyle ifade etti.
 
Etkinlik boyunca öğrencilerle birlikte keyifli anlar yaşayan Fenerbahçe Beko oyuncusu İsmet Akpınar ise, “Çocukların eğlendiğini görmek harikaydı ve kulübümün öğrencilerin basketbol tesislerine daha fazla erişim sağlamak için One Team ve BKT ile yaptığı iş birliğinden gerçekten çok mutluyum. Zihinsel ve fiziksel olarak formda kalmak için düzenli olarak spor yapmak büyümenin çok önemli bir parçasıdır. Gelecekte daha fazla One Team seansı için sahalara geri dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.
 
Yenileme çalışması gerçekleşen sahalarda, Fenerbahçe Beko 2021-2022 Euroleague One Team programına bağlı olarak, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan SDG5 (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği) ve SDG13 (İklim Değişikliği/Eylemi) maddelerini ele alacak 2 özel antrenman daha gerçekleşecek.

Basın Fotoğrafları