BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 71-85 Real Madrid

02 Aralık 2022 Cuma 22:40

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 11. hafta maçında Real Madrid’i konuk etti. Takımımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleden 85-71 mağlup ayrılmasına rağmen liderliğini sürdürdü.

Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, EuroLeague Başkanı Dejan Bodiroga da karşılaşmayı takip etti.

Takımımız ısınmaya Kadına Şiddete Karşı 'Sıfır Tolerans' pankartıyla çıktı.

Fenerbahçe Beko’nun ilk 5’i şu isimlerden oluştu:
İsmet Akpınar, Metecan Birsen, Devin Booker, Nick Calathes ve Nigel Hayes-Davis.

Gabriel Deck ve Devin Booker’ın karşılıklı isabetiyle başlayan maçta ilk 3 dakika 5-8 Real Madrid’in üstünlüğüyle geçildi. Devamında Devin Booker ve Metecan Birsen’le pota altını kullanan Fenerbahçemiz, rakibin Williams-Goss’la yakaladığı seriye Nick Calathes’le nokta koydu (11-15). Son 1 dakikaya girilirken Tavares ve Sergio Llull’dan da beklediğ katkıyı alan konuk takım skoru 12-25’e getirdi. Çeyreğin sonucunu belirleyen basket ise Motley’in yüksek posta isabeti oldu (16-25).

Carsen Edwards’ın isabetiyle başladığımız ikinci çeyrekte kenardan gelen Melih Mahmutoğlu’nun dış atış performansıyla bir ritim yakalayan Takımımız, farkı 6 sayıya düşürdü (21-27). Motley ve Causeur’ün karşılıklı isabetiyle devam eden bölümde Melih Mahmutoğlu yüksek yüzdeyle oynarken skor da 28-34’e geldi. Geriye kalan dakikalarda da Dzanan Musa ve Mario Hezonja’yla üretken olan İspanyol temsilcisi, soyunma odasına 34-46 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Tavares’in isabetiyle başlayan Real Madrid, Musa ve Petr Cornelie ikilisinin üç sayı çizgisini oldukça etkili kullandığı ilk 4 dakikada 41-62’yi buldu. Rakibi karşısında bu bölümde Nigel Hayes-Davis ve Devin Booker’le rakip potayı yıpratan Fenerbahçemiz skoru 49-64’e getirdi. Çeyreğin son dakikalarında oyuna dahil olan Şehmus Hazer ve Tarık Biberovic gibi isimlerin elinden de sayılar bulan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 54-68’le final periyotuna gitti.

Metecan Birsen ve Carsen Edwards’la hızlı başladığımız karar çeyreğinde fark 11 sayıya kadar düştü (58-69). Musa ve Hezonja’yla bu bölümde etkili olan Real Madrid, TV molasına 62-76 önde girdi. Çeyreğin devamında skor avantajını koruyan konuk takım sahadan 71-85 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Motley 20, Booker 15, Melih 10, Şehmus 7, Edwards 6, Hayes-Davis 5, Metecan 4, Calathes 2, Tarık 2.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları