BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis’ten açıklamalar

03 Aralık 2022 Cumartesi 00:04

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, EuroLeague’in 11. haftasında Real Madrid ile oynadığı müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, “İlk olarak Real Madrid’i tebrik etmek istiyorum. Bu akşam bizden çok daha iyi takımdılar ve daha iyi oynadılar. Bize karşı müthiş bir saygıyla geldiler ve gerçekten sahada bize sorun yaşattılar. Biz hiçbir şekilde bu akşam şutlarımızı atamadık ama onlar tam aksine, özellikle de ikiliklerde.. Oyuncuları ikna edemedik. Bu maçla ilgili farklı yaklaşım olması gerekiyordu ama sonuna kadar savaş verdiler. 14 top kaybı yaptırdık, 13 hücum faulü yaptırdık. Atmosfer müthişti ama taraftarlara galibiyet getiremedik. Bize olan güvenlerinden dolayı da çok teşekkür ederim.” dedi.

Başantrenörümüz, Nigel’ın geçen sezon ile bu sezon arasındaki yükselen grafiğine dair soruya şu şekilde cevap verdi:

Geçen sene geçen sende kaldı, bu sene bu senedir. Kimya çok farklıydı. Nigel, basketbolu çok seviyor. Çok ekstra bir efor sarf ediyor ama bugün kendi standardında değildi.

Yoğun maç trafiğinin takımın fiziksel performansına olan etkisi ve bu etkinin özellikle üçüncü çeyrekte kendini hissettirmesine yönelik soruyu, “Aslında maçın başından itibaren bakmamız lazım. 9 sayı öne geçtiler. İlk ve üçüncü çeyreğe çok hızlı bir şekilde girdiler. Evet, yorgunluk var, bu doğru. Ama ne kadar geri gelsek de onlara tehdit olamadık. Real Madrid çok büyük bir takım, çok iyi bir kadrosu var. En büyük pişmanlığım ilk ve üçüncü çeyreklerdeki başlangıcımız kötüydü. Son günlerde oynadığımız maçlara göre bu maçın farklı olabileceğini ikna edemedim. Üstüne şutları atamayınca karşı taraf da tam tersi atınca o da problem oluyor. Tavares’i de kontrol edemedik. Sahada sürekli değişiklikler yaptı. İlk yarıya baktığımızda 6 hücum faul karşılığında 13 sayı aldılar ve biz 6/24 ve guardlarımız 2/14; onların guardları 10/23 yaptılar. 6 hücum ribaundundan 13 sayı elde ettiler. Şutlarımız tabii ki her zamanki standartlarımızda değildi. 6 hücum faulden 13 sayı almaları iyi bir şey değildi. 4 tane üçlük atabilseydik 12 sayı olacaktı. Çok kısa bir idman sürecimiz oldu. Uzun çalışamadık ama düzeleceğiz, önümüzde bir süreç var ve derin bir kadromuz var. Herkes kadroya dahil olup, bir olduğumuzda her şey daha iyi olacaktır. Her oyuncu ve her maç için farklı kadro ve farklı şekillerde çalışıyoruz. Uzunlarımıza baktığınız zaman 9/4 attılar, çok da fena değil ama her zaman attığımız standart şutlarımızı atamadık.” cevabını verdi.

Başantreörümüz, transfer ile ilgiliyle, “Şu anda yeni birini eklemeyi düşünmüyoruz. Tabii ki kulaklarımız ve gözlerimiz her zaman açık ama daha önemli olan şey, Guduric’in, Dyshawn’ın, Wilbekin ve Bjelica’nın bir an önce aramıza dönmeleri.” şeklinde konuştu.

Başantrenörümüz Itoudis, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Motley, hem 4 hem de 5 oynayabiliyor. Tabii ki daha iyi şut atabilir, atacaktır da. Aynı şekilde Jekiri ve Booker’ı da bu şekilde kullanıyoruz. Strateji ne gerekiyorsa o şekilde hareket ederiz. İsmet de aslında çok büyük acıyla maça geldi. Sırtında sorun vardı ve doktorun destekleriyle çıktı, o bilgiyi de vermek istedim. Ayrıca ilk çeyrekte 6/9’da başlanmasına tabii ki mutlu değilim. Yaklaşımın farklı olması gerekiyordu ama olmadı. Birinci çeyrek ve üçüncü çeyrekte önemliydi. Bir de bahsettiğim gibi 6 hücum ribaundundan 13 sayı üretmelerini sağlamak da benim kesinlikle beklediğim bir performans değildi. Demek ki oyuncuları bu oyunun önemi hakkında yeterince ikna edemedim, o da benlik bir durum.

Basketbol Takımımızın Başantrenörü Dimitris Itoudis, sözlerini şu şekilde noktaladı:

Hücumu farklı şekilde oynayabiliyorsunuz, bu sayede 71 sayı atabildik. Tabii ki farklı olmalıydı. Bir idmanda mucize olamıyor. Farklı açılar, alanlar kullandık. Ama ne olursa olsun şu an yine istediğimiz yerdeyiz, yukarılardayız. Ama lütfen bunu ukalalık gibi anlamayın. Sadece şunu söylemek istiyorum, bu takım eksikleri sayesinde ve bu oyuncularla buraya geldi. Tekrar o şekilde olacaktır."