BASKETBOL

Beşiktaş EmlakJet 72-81 Fenerbahçe Beko

29 Kasım 2022 Salı 22:11

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu altıncı hafta (erteleme) maçında Beşiktaş Emlakjet’e konuk oldu. Ekibimiz, BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde oynanan mücadeleden 81-72 galip ayrıldı ve namağlup liderliğini sürdürdü.

İsmet Akpınar ürettiği 23 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız mücadeleye; İsmet Akpınar, Metecan Birsen, Nick Calathes, Nigel Hayes-Davis ve Johnathan Motley beşiyle başladı.

İsmet Akpınar ve Johnathan Motley’le maça hızlı giren Fenerbahçemiz, ilk 5 dakikada farkı çift hanelere çıkardı (5-16). Okben Ulubay ve McCormack’le maça girmeye çalışan Beşiktaş’a; üç sayı çizgisinin gerisinden %100’le isabetle oynayan İsmet Akpınar’la geçit vermeyen Takımımız, Motley’in de boyalı alan performansıyla ilk çeyreği 20-31 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Motley’in isabetiyle başlayan Fenerbahçemizde Devin Booker da rakip potaya yaptığımız atakların çeşitliliğini artırdı ve skor 20-35’e geldi. Clifford Coleman ve Jordan Usher’la farkı eriten Beşiktaş Emlakjet skoru 31-39’a getirse de, Erkek Basketbol Takımımız skorer isimleriyle yeniden çift haneleri gördü (31-44). Şehmus Hazer’in atletizminin de devreye girdiği çeyrekte Fenerbahçemiz, soyunma odasına 40-53 önde girdi.

David McCormack ve Johnathan Motley’in karşılıklı isabetiyle başlayan çeyrekte İsmet Akpınar’la 3 sayı çizgisini iyi kullanan Takımımız TV molasına 50-62’lik üstünlükle girdi. Mola dönüşünde Clifford Coleman’la bir ritim yakalayan ev sahibi Beşiktaş Emlakjet farkı 8 sayıya kadar düşürse de (54-62), Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, final periyotuna 57-65’le üstün girdi.

Maç boyunca skor üretme noktasında suskun olan Nick Calathes ve Nigel Hayes-Davis’in de önemli katkılar verdiği çeyrekte farkı koruyan Fenerbahçemiz, parkeden 81-72 galip ayrıldı ve namağlup unvanını sürdürdü.

Skor dağılımımız: İsmet 23, Motley 19, Şehmus 13, Metecan 6, Hayes-Davis 5, Booker 5, Edwards 4, Calathes 4, Samet 2.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları