BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Scottie Wilbekin’in maç önü görüşleri

22 Kasım 2022 Salı 12:44

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 9. hafta maçında Fransız temsilcisi AS Monaco’ya konuk oluyor. Maç öncesi Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Scottie Wilbekin açıklamalarda bulundu.
 
Bu akşam Salle Gaston Medecin’da oynanacak karşılaşmaya ilişkin düşüncelerini aktaran Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, “Çok iyi bir takımla karşılaşacağız. Bu sezon hedefe ulaşmak için kurulmuş bir kadroları var. Kesinlikle Play-off ve Final Four seviyesinde skorerleri, çok iyi bir takım kimyaları ve harika bir teknik ekipleri var. Oyuncularından konuşmak gerekirse; hiç şüphe yok ki Mike James, Elie Okobo ve Jordan Loyd topu yönlendiren, dominant isimler. Fakat bu, yalnızca bu üç oyuncunun takıma yaratıcılık getirdiği anlamına gelmiyor. Sahada uzun beşlerle çok verimli bir şekilde kalabiliyorlar ve burada da John Brown’un çok yönlü oyunu önem taşıyor. EuroLeague’de saha içi atış ve serbest atış denemelerinde ilk sıralarda yer alıyorlar. Genel olarak 40 dakika boyunca en üst seviye performansla mücadele etmeniz gereken bir rakip Monaco. Karşımızda çok sert bir rakip olacağını biliyoruz. Bizim için peş peşe maçlar oynayacağımız bir süreç başlıyor. Bu dönem çok ciddi konsantrasyon ve motivasyon gerektiriyor. Herkes, süre aldığı her saniyede katkı vermeye hazır olmalı. Biz, iyi yolda olduğumuzu ve takım olarak gelişim gösterdiğimizi kanıtladık. Bu nedenle mutluyuz. Şimdi de bu deplasmana gidecek ve en üst seviyede mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
Oyuncumuz Scottie Wilbekin ise karşılaşma öncesi, “Çok zorlu bir deplasman karşılaşması olacak. Monaco, şimdiye kadar karşılaştığımız en güçlü takımlardan biri. Konsantre olmalı ve 40 dakika boyunca iyi bir oyun çıkarmalıyız. Galibiyet alabilmemiz için rakibimizin Mike James, Elie Okobo ve Jordan Loyd gibi skorerlerinin katkısını sınırlayabilmeli ve John Brown’un ribauntlardaki etkinliğini azaltabilmeliyiz.” değerlendirmesini yaptı.