BASKETBOL

Fenerbahçe Beko’nun yeni transferi Şehmus Hazer’den açıklamalar

15 Eylül 2021 Çarşamba 17:51

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın geçtiğimiz günlerde kadrosuna kattığı Şehmus Hazer, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan “Günün Röportajı” programına katıldı ve açıklamalarda bulundu.
 
Sözlerine “Fenerbahçe’de olmak çok güzel” diyerek başlayan genç basketbolcu, “Taraftarlarla birlikte olmak, bize destek vermeleri inanılmaz olacak. İnşallah uzun seneler burada oynarız. Transfer süreci Partizan maçı öncesinde bitti. Bir an önce maça geldim. Seyircilerin önünde ismim anons edildi. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım. Benim için unutulmaz bir andı. Önceden de (Fenerbahçe Beko)maçları izliyordum, ama oyuncusu olarak ilk kez izledim. Kenardan maçı izleyince bir an önce sahaya girmek için sabırsızlandım. ” ifadelerini kullandı.
 
Kariyeriyle ilgi bilgi veren ve bireysel özelliklerine değinen Şehmus Hazer, “Buralara gelmem hiç kolay olmadı. 11-12 yaşında başladım basketbola. Banvit’in altyapısına 15 yaşında geldim.  Banvit’te basketbol oynamaya başladıktan sonra EuroLeague’de oynamayı ve ülke basketbolunun en iyilerinden olmayı amaçladım. Geçen sene gösterdiğim iyi performanstan sonra Fenerbahçe Beko ve  EuroLeague'de oynama şansı geldi. İstediğim yere geldim, daha ileri gitmeye çalışacağım. İnşallah uzun yıllar burada oynar ve takıma destek veririm. Takım için elinden geleni yapan, hiçbir mücadelen kaçmayan ve korkusuzca sahada her şeyi yapan biriyim." diye konuştu.
 
NBA Yaz Ligi ile ilgili Şehmus Hazer, “Bir anda gelişti. Şaşırdım ve mutlu oldum. 15 gün orada kaldım. Güzel bir tecrübe oldu. Bu süreç beni daha fazla çalışmaya ve öğrenmeye teşvik etti” dedi.
 
Kendi jenerasyonunda en başarılı guardlarından biri olan Şehmus Hazer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fenerbahçe her zaman en üst seviyeyi hedefleyen takım. Hedef yine finaller ve kupalar. Ben de elimden geldiğince takıma destek vermeye çalışacağım.

Buraya gelmeden önce bireysel çalışmalarıma devem ediyordum.  Takımla yapılan set oyunlarında eksiğim olabilir. Onu da en kısa sürede gidererek, takıma yardımcı olmaya çalışacağım.

(Nando, İsmet, Henry) Hepsi birbirinden iyi oyuncu. Onlarla rekabet içinde olacak olmak beni geliştirecek. Rekabet hem bize hem takıma fayda sağlayacak.

Basketbola 2 numaralı forma ile başladım. O günden sonra 2 benim numaram oldu.

Transfer sürecinde Başkanımız, Yönetim Kurulumuz, antrenörler, taraftarlar; herkes beni çok destekledi. Bana güvendiklerini gösterdiler. Bu güven ve sevgi beni çok mutlu etti. Parkeye çıktığımda onların desteğiyle formanın hakkını en iyi şekilde verip, takıma katkı sağlamayı umut ediyorum. Önümüzde uzun yıllar var. İnşallah hepimiz için güzel anılar olur."